Wat zit er achter de rally van Bitcoin tot $ 8.600? Waar gaat het volgende naartoe?

Bitcoin

Na een plotselinge prijsdaling van Bitcoin naar $ 7.800 – een niveau waarvan analisten hebben gezegd dat het de bull run van cryptocurrency zal maken of breken – waren beleggers in het weekend bang. Er waren veel prominente handelaren die $ 6.500 vroegen.

Maar op het 11e uur, toen alles verloren leek, kwamen bulls tussenbeide. Sinds maandag is de leidende cryptocurrency met ongeveer 10% hersteld tot $ 8.600. Dit is wat analisten zeggen achter deze zet, en misschien nog belangrijker, wat er daarna zou kunnen komen voor Bitcoin.

Bitcoin

Wat versterkte Bitcoin?

Volgens Josh Lim, hoofd handelsstrategie bij Galaxy Digital, kan dit recente herstel gedeeltelijk worden toegeschreven aan aankondigingen van Devcon, een prominente brancheconferentie die zich richt op de ontwikkeling van Ethereum..

In een commentaar op Bloomberg, Lim merkte op dat updates met betrekking tot de Serenity-iteratie van Ethereum – een nieuwe versie van Ethereum gepland om massale acceptatie te bevorderen vanwege schaaloplossingen – en de onthulling van nieuwe apps op de blockchain waarschijnlijk heeft bulls redenen gegeven om te kopen.

Lim beweerde ook dat de vraag naar Bitcoin fundamenteel “op de markt begint te stijgen”. Hij beweerde dat de groeiende belangstelling voor de cryptocurrency “die uit opkomende markteconomieën komt” te wijten is aan “onrust in andere delen van de wereld”.

Joe DiPasquale, CEO van het cryptocurrency-hedgefonds BitBull Capital, had een andere kijk. Spreken met branchepublicatie CoinDesk in een YouTube-interview, hij suggereerde dat hoopvolle opmerkingen van Bitwise Asset Management met betrekking tot zijn Bitcoin ETF-applicatie enthousiast waren.

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, zei Bitwise’s hoofd van onderzoek, Matt Hougan, dat zijn bedrijf “dichterbij dan ooit” is om ervoor te zorgen dat een Bitcoin ETF door de handschoen van de Amerikaanse SEC komt..

Hougan steunde zijn punt en keek naar de sterke ontwikkelingen in de bewaring van cryptocurrency, marktliquiditeit en regulering van activaklassen. (De ETF-aanvraag van Bitwise is sindsdien geweigerd door de SEC, die beweert dat de Bitcoin-markt mogelijk nog steeds vatbaar is voor manipulatie.)

In een poging om de prijspiek van Bitcoin verder te rationaliseren, keek DiPasquale naar een recent besluit van de Federal Reserve met betrekking tot Bitcoin. Dinsdag maakte de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, bekend dat de organisatie de groei van haar balans zou hervatten.

Hoewel Powell opmerkte dat dit geen kwantitatieve versoepeling is – een monetair beleid dat volgens sommigen een belangrijke reden is waarom Bitcoin ertoe doet – hebben velen in de Bitcoin-gemeenschap gezegd dat deze laatste beslissing alleen de desinflatoire, niet-soevereine en gedecentraliseerde aard van de cryptocurrency accentueert..

Markt nog steeds sterk

Hoewel de Bitcoin-bulls een adempauze hebben genomen en BTC op $ 8.500 hebben achtergelaten, zijn er een aantal analyses die zeggen dat de cryptocurrency binnenkort zijn kruistocht hoger kan hervatten..

Vorige week meldde Bloomberg dat een belangrijke technische indicator onlangs een “koop” voor Bitcoin heeft uitgegeven. De GTI Global Strength Indicator, “een maatstaf voor opwaartse en neerwaartse bewegingen van opeenvolgende slotkoersen”, gaf in feite voor het eerst een bullish signaal af sinds Bitcoin halverwege december het dieptepunt bereikte op $ 3.150..

Gezien het historische belang van deze indicator, kan de recente observatie van een aankoop een teken zijn dat de meermaandelijkse correctie van Bitcoin van $ 14.000 eindelijk zijn dieptepunt heeft bereikt..

Bitcoin-indicator knippert Koop voor de eerste keer sinds $ 3.150 Bodem 2

Los daarvan werd door Santiment opgemerkt dat de sociale volume-indicator van Santiment “zijn rustige daling heeft voortgezet na het bereiken van een recent dieptepunt in twee jaar”. Inderdaad, BitInfo merkte onlangs op dat het gebruik van de ‘Bitcoin’-hashtag is gedaald tot een dieptepunt in drie jaar na een piek eerder dit jaar tijdens de pseudo-bull run in mei / juni..

Hoewel velen dit zien als een teken dat Bitcoin alleen maar verder zal dalen, zelfs verder dan 40% ten opzichte van de top van $ 14.000 sinds het begin van het jaar, stelt Santiment dat dit als bullish kan worden geïnterpreteerd. Het bedrijf schreef dat historisch gezien “een laag sociaal volume aan grote prijsstijgingen en bull-runs is voorafgegaan, en een hoog sociaal volume een [een] redelijk betrouwbare topindicator is.”

#Bitcoin $ BTCHet sociale volume zet zijn rustige daling voort na het bereiken van het recente laagste punt in twee jaar. Historisch gezien is een laag sociaal volume voorafgegaan aan grote prijsstijgingen en bull-runs, en een hoog sociaal volume was redelijk betrouwbaar als een topindicator. https://t.co/4kl8hsb9Pk pic.twitter.com/z84qpJpk79

– Santiment (@santimentfeed) 8 oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me