Wat zit er achter de Bitcoin-boom? Crypto-pionier Erik Voorhees weegt

Bitcoin

Nu Bitcoin (BTC) is gepauzeerd om wat adem te halen in de lage $ 8000, is het misschien tijd om te kijken naar wat deze rally echt drijft.

Tijdens een recent Bloomberg TV-segment deed Erik Voorhees, door Forbes ‘Bitcoin’s Last Gunslinger’ genoemd, zijn best om dit onderwerp in overweging te nemen, en gaf hij zijn inzicht als een van de eerste ondernemers die optimistisch waren over het idee van digitaal, onveranderlijk, gedecentraliseerd , niet-soeverein en censuurbestendig geld.

Bitcoin

Een diepe duik in Crypto’s Rally

Om meteen ter zake te komen, postuleerde Voorhees dat de cycliciteit van Bitcoin van voortdurende explosieven en mislukkingen, parabolische aanlopen en adembenemende valpartijen, en wat heb jij, is de grootste katalysator achter deze beweging?.

Hij legt uit dat beleggers over de hele linie allemaal tot de conclusie komen dat de bodem eindelijk is bereikt, en dat ze collectief zijn begonnen op te schalen naar de markt. “Vaak zijn deze dingen een samenloop van veel individuen die dezelfde beslissing nemen”, legt Voorhees uit, en concludeert dat de verhuizing waarschijnlijk niet het bijproduct is van een enkele “walvis” of een groep grote investeerders en market makers..

Hij gaat verder met te stellen dat parabolische prijsactie, zoals wat we nu zien met Bitcoin, volkomen normaal is, ja, verplicht is om de cryptocurrency-ruimte van nul naar biljoenen te brengen..

Bloomberg-video: Crypto neemt de wereld over: CEO van ShapeShift #bitcoin #ethereum #blokkering #financiën https://t.co/GeaawM9B93

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 14 mei 2019

Sommigen beweren echter dat deze stap volledig is gebaseerd op een positieve nieuwscyclus. In een recente thread op Twitter merkt onderzoeker Alex Krüger op dat “grote spelers” die deelnamen aan “systematisch kopen” de drijvende kracht waren achter de markt voor cryptocurrency..

Hij keek naar ‘volume, prijsactie, financiering en futuresbasis en termijnstructuur’ om tot zijn conclusie te komen: de verhuizing was ‘niet retailgedreven’. Volgens Krüger proberen investeerders waarschijnlijk een reeks positieve nieuwsgebeurtenissen te “front run”.

Deze omvatten maar zijn niet beperkt tot Fidelity’s Bitcoin-handelsuitvoeringsservice, Bakkts cryptofutures, TD Ameritrade en E * Trade die in het cryptocurrency-spel komen, en winkelketens in de VS die indirect cryptocurrency-betalingen accepteren..

Gegevens zouden dit schijnbaar bevestigen. Maandag werden op het Bitcoin-futures-voertuig van de CME 33.677 contracten verhandeld, wat neerkomt op 168.385 papieren BTC. Op een vergelijkbare manier werd maandag onthuld dat de dochteronderneming Grayscale van de Digital Currency Group zijn vlaggenschip, zijn Bitcoin Trust, vandaag $ 141 miljoen in volume op de markten heeft zien boeken. Van beide bovengenoemde voertuigen is bekend dat ze institutioneel gericht zijn.

Ongeacht de oorzaak van de verhuizing, BTC draait eindelijk, en dit is genoeg om het hart van sommige investeerders sneller te laten kloppen.

Waar gaat Bitcoin nu naartoe??

Hoewel velen verdeeld zijn over waar Bitcoin vervolgens naartoe kan gaan, is de consensus naar boven. Zoals Blockonomi eerder meldde, merkte Thomas Lee, de cryptocurrency-permabull van Fundstrat, op dat er een reeks duidelijke signalen zijn die wijzen op de theorie dat BTC en zijn altcoin-broeders binnenkort nieuwe recordhoogtes kunnen zien..

Lee keek specifiek naar de volgende factoren: de ontwikkelingen bij Consensus; Bitcoin houdt boven zijn 200-dagen voortschrijdend gemiddelde, een belangrijk technisch niveau; ontwikkelingen op het gebied van de financialisering van cryptocurrency (; oude digitale activa ‘hodlers’ en ‘walvissen’ die hun posities versterken; en, belangrijker nog, het idee dat Bitcoin het ‘FOMO’-bereik van $ 10.000 nadert. Hieruit ontstond nieuwe vraag. bovengenoemde katalysatoren zouden een enorme rugwind moeten zijn, suggereert Lee.

Zelfs als Bitcoin zich op de een of andere manier terugtrekt van hier en terugkeert naar niveaus waarop retailbeleggers de ruimte zijn vergeten, is één ding zeker: de industrie verkeert nu in veel betere vorm dan 18, zelfs 12 maanden geleden..

Zoals Tyler Winklevoss, een oprichter van Gemini, donderdag op Twitter uitlegde: “Bitcoin die 8k breekt voelt deze keer heel anders dan de vorige keer. Sindsdien is er zoveel vooruitgang geboekt en het is pas de tweede helft van de eerste inning! ”

Bitcoin die 8k breekt, voelt deze keer heel anders dan de vorige keer. Sindsdien is er zoveel vooruitgang geboekt en het is pas de tweede helft van de eerste inning! &# 128640;&# 128077;

– Tyler Winklevoss (@tylerwinklevoss) 16 mei 2019

En zoals mede-oprichter van Interchange toevoegt, hadden we tijdens de laatste Bitcoin-bullrun geen namen als Square (in de vorm van Cash App en Jack Dorsey), Fidelity Investments, Bakkt, ErisX en Robinhood die zich allemaal in deze branche verdiepen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me