Wall Street’s Fundstrat: het ergste is misschien voorbij voor Crypto Bear Market

Bear vs Bull

De belangrijkste cryptocurrency-analisten van Wall Street, Fundstrat Global Advisors, hebben aangegeven dat de huidige bearish cyclus van de crypto-economie mogelijk begint te keren.

Het bedrijf heeft dit gedetailleerd beschreven in hun cryptovooruitzichten voor 2019, die ze op 2 april publiceerden – redelijk passend op dezelfde dag dat de bitcoin (BTC) -prijs acuut steeg met bijna $ 1.000 USD om voor het eerst dit jaar kort boven $ 5.000 te komen..

Bear vs Bull

In hun rapport legde Fundstrat uit hoe hun kijk op de ruimte in de komende maanden er een was van algemeen optimisme, waarbij de analisten voorspelden dat de crypto-economie van 2019 “positieve risico / beloning” afwegingen zou hebben:

“Kort gezegd: we zien minder redenen om vraagtekens te zetten bij het recente herstel van Bitcoin-prijzen – het beste kwartaal sinds 2017. Hoewel de belangrijkste technische drempel is dat BTC boven zijn 200D sluit (momenteel ~ $ 4.600 en daalt met $ 15 per dag), zien we 2019 als positief risico / positieve beloning. “

Het bedrijf benadrukte verschillende gebieden die de afgelopen tijd positief convergeerden voor het cryptocurrency-ecosysteem, waaronder het overschrijden van bitcoin boven het 200 dagen voortschrijdend gemiddelde, de voortgang van de institutionele bewaarder, de opmars van de Lightning Network-schaaloplossing en een vertraging van het initiële aanbod van munten (ICO’s).

Elke keer dat we CT onderzoeken, delen we onze resultaten

>50% van CT bearish, een contrast met het “gevoel van capitulatie is in” mening van panelleden op CFA TX Summit.

Onze mening. Iedereen die langdurig in crypto gelooft, is de prijsdynamiek zoveel gezonder. Minder oplichtinghttps://t.co/kfJ7Ar0LN4

– Thomas Lee (@fundstrat) 2 april 2019

De analisten merkten ook op dat al hun eigen crypto-indices, zoals het FS Crypto Platform en FS Crypto Exchange-indices, de afgelopen week in het groen stonden en dat het zogenaamde ‘Big Money’ – rijke of zakelijke investeerders – bitcoin leek te kopen en ether (ETH) met hernieuwde kracht omdat bitcoin-futures-shorts zijn afgenomen terwijl het volume voor Coinshares ‘proxy’ crypto-ETN’s is gestegen.

Uitzoomend op het rapport van Fundstrat, is het gebruik van de belangrijkste cryptocurrency van de ruimte de afgelopen week ook enorm toegenomen, aangezien transacties in de Bitcoin-mempool groeide in die periode met meer dan 3.000 procent.

Die stijging lijkt op zijn minst gedeeltelijk het gevolg te zijn van stijgende gevoelens. De vooruitzichten van Fundstrat benadrukten hoe de Bitcoin Misery Index van het bedrijf trending optimisme onder hodlers begint aan te geven.

Dingen zien er op de lange termijn uit, maar wat veroorzaakte de nieuwste snelle zet van BTC?

De scherpe stijging van de bitcoin-prijs met 20 procent op 2 april veroorzaakte onmiddellijk discussie over wat de beweging had gekatalyseerd.

Het ontbreken van duidelijke krantenkoppen die de stijging aandreven, leidde aanvankelijk tot opgewonden verwarring. Nadat het stof was neergedaald, lijkt het erop dat prijsbewakers hun antwoord kregen: één partij was de boosdoener.

Let de komende dagen goed op de stromen. Instellingen FOMO ook. pic.twitter.com/rXa4jCCQDK

– Spencer Noon (@spencernoon) 2 april 2019

Oliver von Landsberg-Sadie, de CEO van digitale activabedrijf BCB Group, merkte dit op tegen Reuters, nadat hij erop had gewezen dat een enkele entiteit kocht ongeveer 20.000 BTC snel achter elkaar op de beurzen van Bitstamp, Coinbase en Kraken:

“Er is één enkele order die algoritmisch wordt beheerd op deze drie locaties, van ongeveer 20.000 BTC. Als je naar de volumes op elk van die drie beurzen kijkt – er waren in-concert, gesynchroniseerde volume-eenheden van ongeveer 7.000 BTC in een uur. “

Wie de koper is of waar ze vandaan komen, wordt misschien nooit bekend. Maar hun snelle injectie van koopdruk heeft ertoe geleid dat crypto-experts zich afvragen of de weg is vrijgemaakt voor verdere FOMO (“Fear on missing out”) of dat deze sterke stijging tijdelijk was en dat BTC zich in de tussentijd terug zal vestigen in de buurt van $ 4.000.

Dat is voorlopig nog steeds een gok.

Er kan in korte tijd veel gebeuren

In een volgende tweet-thread schetste Tom Lee van Fundstrat hoe bitcoin doorgaans de meeste van zijn opwaartse prijsbewegingen “binnen 10 [dagen] van een jaar” ziet.

2 / Herinnering dat BTC over het algemeen al zijn prestaties binnen 10D van een jaar genereert.

–Ex de top 10 dagen, BTC is sinds 2013 jaarlijks 25% gedaald pic.twitter.com/zoEocEEZvu

– Thomas Lee (@fundstrat) 2 april 2019

De afhaalmaaltijd? Bitcoin heeft de neiging om in acute aanvallen omhoog te gaan, met lange periodes van relatieve stabiliteit tussen de pieken in.

Daarom grapte Lee in zijn thread dat het misschien het beste is om “de andere 355 dagen te HODLEN”. Het verleden is natuurlijk geen schone kaart voor de toekomst, maar als de historische prestaties van BTC een indicatie zijn, kan de crypto-economie op korte termijn nog meer ruimte hebben om hoger te rippen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me