Vroege Bitcoin-adopters en Crypto-gemeenschap storten zich op nieuwe “Satoshi” -claim

Satoshi Nakamoto

De afgelopen dagen is er een vreemd persbericht op internet verspreid. Wat raar is, het heeft behoorlijk wat grip gekregen. In feite is in het weekend de GlobalNewsWire-release verscheen als het belangrijkste nieuwsitem voor de zoekterm “Bitcoin” op Google Nieuws.

Met de titel “Visionary Bitcoin Creator Satoshi Nakamoto to Reveal Identity”, beweerde de release dat de mysterieuze maker van Bitcoin “zijn stilte zou breken”.

Satoshi Nakamoto

Een fragment van de release luidt:

“Naast zijn echte identiteit, zal Nakamoto” My Reveal “gebruiken om feiten te onthullen zoals zijn land van herkomst, opleiding, professionele achtergrond en waarom hij nog geen van zijn 980.000 Bitcoins moet verhuizen.”

Een ander deel van de release impliceerde dat “Satoshi” op zoek is naar een (her) revolutie in Bitcoin, door te lezen dat de pseudonieme figuur een “zuivere visie” heeft voor de “wedergeboorte” van “zijn” geesteskind..

En dat deed de Satoshi-eiser, die de afgelopen dagen een reeks blogposts publiceerde om te proberen de wereld van zijn legitimiteit te overtuigen. Helaas zijn er niet veel mensen al te overtuigd.

De onthulling

Terwijl weekenden normaal gesproken saaie tijden zijn voor de crypto-industrie, was het afgelopen weekend een ander verhaal. Op zondag gingen velen in deze ontluikende gemeenschap naar de websites die in het persbericht worden genoemd: Satoshi Nakamoto Renaissance Holdings en een in New York gevestigd marketingbedrijf, Ivy Mclemore.

Op het moment dat in het persbericht wordt vermeld, werd de blogpost vrijgegeven voor het publiek. En toen het was crashte de voormalige website en bleef de laatste online. Leuk.

New Faketoshi: “Ik heb $ 10 miljard aan Bitcoin”

Ook nieuwe Faketoshi: “Ik kan me maar $ 1 / maand veroorloven om mijn website te hosten” pic.twitter.com/5TxyVJgbJa

– Riccardo Spagni (@fluffypony) 18 augustus 2019

Maar uiteindelijk kreeg iedereen de blog in handen. En het was niet bepaald mooi.

In het eerste bericht werd melding gemaakt van een aantal rare weetjes die volgens talloze op Twitter indruisten tegen Satoshi’s grondgedachte en ethos. En de tweede en derde, die samen werden uitgebracht, waren blijkbaar net zo dom.

Niet de Bitcoin Creator, verklaart Community

In het eerste bericht wordt bijvoorbeeld vermeld dat Satoshi noch een “hard-core techneut” noch een “cypherpunk” was – een uitspraak waar velen in de cryptogemeenschap tegenwoordig om zouden lachen.

De auteur haalt ook aan hoe zijn voormalige pseudoniem ‘Shaikho’ was en dat de achternaam ‘Nakamoto’ een bijproduct was van zijn gesprekken met Bitcoin-pionier (en potentiële Satoshi) Hal Finney, niet iets dat vanaf het begin werd bedacht..

En de kopie lijkt ook een aantal Britishisms te bevatten, waarvan sommigen op Twitter suggereren dat het indruist tegen Satoshi’s ogenschijnlijke Amerikaanse schrijfstijl.

Dat is niet alles. Monero-projectonderhouder Riccardo Spagni dook in een domein dat in de blogpost werd genoemd van de vermeende Bitcoin-maker, theBCCI.net. Het domein werd volgens “Satoshi” geregistreerd als back-up voor Bitcoin.org.

Hallo @VoetbalPrimeur, u weet dat Bilal Khalid niet Satoshi Nakamoto is. Veel plezier met het promoten van zijn "onthullen" terwijl je naam door de modder wordt gesleept!

– Riccardo Spagni (@fluffypony) 18 augustus 2019

Wat hier vreemd aan is, zoals Spagni opmerkt, is dat de website meerdere keren een nieuwe naam heeft gekregen “en naar verluidt is verkocht”. En een momentopname van de oorspronkelijke website maakte geen melding van Bitcoin, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de persoon achter het domein eigenlijk Satoshi is.

Maar wacht, er is meer. Ethereum-beveiligingsonderzoeker Harry Denley dook nog verder in de blogpost dan Spagni en vond bewijs dat de nieuwe “Satoshi” niet “superprivacy-minded” is en dat de website allemaal door een vol gaten WordPress-systeem wordt geleid.

Ik eet mijn hoed op als er de komende dagen iets geloofwaardigs wordt vrijgegeven dat de identiteit van Satoshi Nakamoto bewijst en geen PR-stunt van een technisch adviesbureau.

– harrydenley.eth ◊ (@sniko_) 17 augustus 2019

Zelfs als al dit tegenbewijs kan worden weerlegd, hebben veel analisten op Twitter gesuggereerd dat de enige manier waarop Satoshi zichzelf zou onthullen, zou zijn door het Genesis-blok te ondertekenen of een transactie uit te voeren vanaf een van de eerste adressen..

Zoals heel, heel vroege Bitcoin-adoptant Jeff Garzik vertelde Bloomberg in een interview, deze blogposts lijken gewoon de laatste poging te zijn van een “nieuwe fraudeur” die beweert de maker van Bitcoin te zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me