Voormalig Crypto Cynic Mark Mobius: beweert dat hij op zoek is naar Bitcoin

Bitcoin Bull Run

U weet dat het een Bitcoin (BTC) bull-markt is wanneer fervente cryptocynici in gelovigen veranderen. Mark Mobius, een 82-jarige legendarische belegger en fondsbeheerder van opkomende markten, heeft deze week zijn conversie naar een cryptocurrency-apostel voortgezet.

Volgens een citaat op de Bloomberg Terminal, voor het eerst opgemerkt door de geprezen cryptocommentator Su Zhu van Three Arrow Capital, vertelde de multimiljonair de outlet dat hij Bitcoin nauwlettend in de gaten houdt..

Bitcoin Bull Run

Het meest opvallend is echter dat Mobius ooit China prees voor het hard optreden tegen cryptocurrencies en beweerde dat het enige gebruik voor sommige van deze activa “illegale activiteiten” zijn. Het is bewezen dat dit een ongegronde postulatie is, aangezien volgens recent gepubliceerde Chainalysis-gegevens slechts 1% van het BTC-volume op het dark web wordt gebruikt.

De beroemde EM-investeerder Mark Mobius zei gisteren dat hij "is geen koper van bitcoin, maar kan dit in de toekomst overwegen; cryptovaluta’s hebben de wereldwijde liquiditeit vergroot."

Vertaling: hij heeft persoonlijk al een stel, maar weet nog niet zeker of het sociaal acceptabel is om op tv te zeggen. pic.twitter.com/qtVmFp6zFs

– Su Zhu (@zhusu) 5 juli 2019

Hoe dan ook, Mobius lijkt goed op weg om zich aan te sluiten bij degenen die voorzichtig optimistisch zijn over cryptocurrencies. Maar waarom precies?

Waarom kijkt Mobius naar Bitcoin?

Zoals eerder dit jaar in een interview werd vastgesteld, gelooft Mobius dat digitale middelen kunnen worden gebruikt in de steeds veranderende economie van vandaag. In reactie op een vraag over hoe Bitcoin en cryptocurrency Venezuela kunnen helpen, keek hij specifiek naar de levensvatbaarheid van deze activaklasse bij wereldwijde geldoverdrachten.

Inderdaad, in vergelijking met traditionele media zoals MoneyGram en Western Union, die vaak meer dan $ 30 in rekening brengen voor een enkele overboeking die dagen kan duren, kan BTC voor ongeveer $ 1, – binnen een uur en zonder het gedoe van het bijwonen naar iedereen ter wereld worden verzonden. een fysieke winkel.

Dat is niet alles. In het Bloomberg-interview van juli legt Mobius uit dat hij cryptocurrencies in de gaten houdt vanwege de toegenomen liquiditeit. Inderdaad, de afgelopen maanden werd deze ontluikende markt geconfronteerd met een instroom van toegenomen volumes.

Een voorbeeld: Bitcoin-futures op de CME – een van ‘s werelds toonaangevende derivatenmarkt – beleefden een geweldige juni. Gedurende de maand bereikte de openstaande rente in de Bitcoin-futures van CME 6.069 contracten, goed voor meer dan 30.000 BTC. En het aantal klanten met meer dan 5 contracten is in juni gestegen van 46 naar 49, wat impliceert dat grotere investeerders terug beginnen te druppelen in het cryptocurrency-ecosysteem..

Deze volumegroei werd ondersteund door de groei van de veiligheid, efficiëntie, aantrekkelijkheid en het aantal handelsplatforms. Ik denk aan de Bitcoin-handelsdesk van Fidelity Investments. En de binnenkort te lanceren onramps van TD Ameritrade, E * Trade, ErisX, Bakkt en LedgerX zouden de instroom van fiat alleen maar moeten verergeren.

Het is echter belangrijk op te merken dat Mobius nog steeds zijn twijfels heeft. In een interview eerder dit jaar verklaarde hij:

“Of ik erin zou investeren, is een andere vraag – er is een ongelooflijke volatiliteit, en aan het eind van de dag kun je niet één persoon of groep traceren … één organisatie die bijhoudt wat er gaande is.”

Hoe dan ook, het is erg interessant om te zien dat Mobius erkent dat hij op een bepaald moment in de toekomst cryptocurrencies kan kopen. Deze bevestiging, enige hoop, kan een enigszins domino-effect hebben op Wall Street.

De crypto “geconverteerd”

Mobius ‘acceptatie van cryptocurrency komt doordat sommige grote namen in de financiële wereld en de media zijn begonnen met het betalen van Bitcoin. In een recent artikel, The Financial Times, een prominent zakelijk nieuwscentrum dat wordt gelezen door enkele van ‘s werelds meest prominente investeerders en fondsen, prees Bitcoin als een’ potentiële ‘veilige haven..

Tyler Cowen, een econoom die de opiniestuk van Bloomberg bezoekt, gaf vier redenen waarom hij gelooft dat Bitcoin zal slagen. Dit verbaasde velen, aangezien de investeerder voorheen een Bitcoin-beer was.

Ook Joe Kernen, een van de gastheren van CNBC’s populaire show ‘Squawk Box’, is onlangs begonnen met het in twijfel trekken van fiatgelden in de ether terwijl hij tegelijkertijd blockchain en Bitcoin prees..

Er is echter één grote kahuna voor de Bitcoin-gemeenschap om te overtuigen van de waarde van digitaal geld. Warren Buffett is zijn naam. Maar wat de miljardair-investeerder zegt over de leidende cryptocurrency en zijn soortgenoten, doet er misschien niet eens toe, omdat het ‘orakel’ tenslotte de jus-treinen van Amazon en Google heeft gemist..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me