Voorgestelde Mexicaanse regelgeving zou verwoestend zijn voor crypto-uitwisselingen

Mexico Crypto

Non-profit cryptocurrency-onderzoeks- en belangenbehartigingsgroep Coin Center heeft klonk alarm over een reeks strenge voorschriften voorgesteld door de centrale bank van Mexico, de Banco de México, die een de facto verbod op cryptocurrency-uitwisselingen in het land zou invoeren.

Mexico Crypto

In een opiniestuk, geschreven door Jerry Brito, directeur van Coin Center en onderzoeksdirecteur Peter Van Valkenburgh, scheurde het duo de voorgestelde regels als draconisch en zei dat de centrale bank de crux verraadde van de recent aangenomen binnenlandse fintech-wetgeving om een ​​hardhandig optreden tegen de crypto-uitwisseling te plegen:

“Cryptocurrency-beurzen die handelen in fiat-valuta hebben toegang nodig tot het lokale banksysteem. Onder de nieuwe wet wordt die toegang ernstig belemmerd. Hoewel de centrale bank kan beweren dat ze beurzen niet ‘verbieden’, zal het effect hetzelfde zijn.

Zoals oorspronkelijk bedoeld, zou de nieuwe fintech-wet dat moeten hebben geopend Mexico voor innovatie door niet alleen toe te staan ​​dat cryptocurrency-uitwisselingen blijven werken, maar ook om hen een redelijk pad te bieden naar betere regelgeving als volwaardige financiële instellingen. De centrale bank heeft nu echter voorgesteld om het tegenovergestelde te doen door de deur te sluiten voor deze veelbelovende nieuwe technologieën door een gereguleerde financiële instelling te verbieden om cryptocurrency-uitwisseling, transmissie of bewaring aan klanten aan te bieden. “

Een groot probleem voor crypto in Mexico.

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn wij hier fel tegen. https://t.co/5E6wtU6QvD

– Neeraj K.Agrawal (@NeerajKA) 21 maart 2019

De voorwendsels van de Centrale Bank

De Banco de México zei dat er nieuwe regels nodig waren omdat cryptocurrencies complex en vluchtig zijn en illegale transacties mogelijk maken.

Brito en Van Valkenburgh waren van mening dat crypto-uitwisselingen moeten worden beperkt omdat het crypto-ecosysteem gecompliceerd is, aangezien ze voerden aan dat voertuigen en internet niet verboden zijn, ook al begrijpen gemiddelde gebruikers de technische fijne kneepjes van hoe deze reguliere technologieën werken niet..

Het duo zei ook dat, als ze worden aangenomen, de regels alleen Mexicaanse gebruikers in gevaar zouden brengen omdat het hen de vruchtbaarheid van binnenlandse cryptocurrency-innovatie zou ontzeggen, terwijl ze niets zouden doen om hun toegang tot crypto via internet rechtstreeks te blokkeren..

Coin Center sloot hun opinie af door het publiek op te roepen samen met hen opmerkingen in te dienen tegen de voorgestelde regelgeving, waarbij de regels een bedenktijd van twee maanden hebben ingevoerd.

Meer hardheid aan de horizon?

De voorgestelde regels van de Mexicaanse centrale bank zijn een stap in de richting van de recente projectie van Coin Metric’s Nic Carter, die eerder deze maand zei dat een westerse regering waarschijnlijk het Bitcoin-eigendom op een bepaald moment in het komende jaar zou criminaliseren..

Voorspelling: in de komende 12 maanden zal een spraakmakende westerse regering het eigendom van Bitcoin criminaliseren. De rechtvaardigingen omvatten:

– Terrorismefinanciering

– Eigendom van regimes als NK en Maduro

– Darknet-markten

– nic carter (@nic__carter) 14 maart 2019

De geponeerde redeneringen van Carter vallen samen met de nogal extreme bezorgdheid van de Banco de México over illegale cryptotransacties. Hij voorspelde dat de ‘eerste fase’ van een dergelijk hardhandig optreden zou leiden tot ‘zware regulering’ van cryptocurrency-uitwisselingen.

De eerste fase zal zware regelgeving zijn: alle eigenaren moeten zichzelf identificeren, uitwisselingen moeten gebruikers ZWAAR toezicht houden, mijnbouw vereist een vergunning, enz.

– nic carter (@nic__carter) 14 maart 2019

Maar zelfs met deze extreme mogelijkheden kiezen andere landen tegenovergestelde benaderingen.

Andere centrale banken zijn meer ruimdenkend

Hoewel de centrale bank van Mexico aanzienlijk groter is, gaat de Eastern Caribbean Central Bank (ECCB) vanaf deze maand verder met een blockchain-proefproject. Door de deal zal de bank samenwerken met fintech play Bitt om een ​​cryptoversie van de Oost-Caribische dollar (XCD) vrij te geven.

Overigens ook de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten onthuld afgelopen herfst dat het was begonnen met het ontwikkelen van een pilot voor een cryptocurrency van de centrale bank. Cedric Pietersz, de penningmeester van de bank, merkte destijds op dat de instelling beslissende stappen nam om cryptotechnologie te omarmen:

“Het is belangrijk voor ons om de technologie te begrijpen, zodat we de beste discussies kunnen voeren, of op de juiste manier kunnen deelnemen wanneer we discussiëren over die nieuwe innovaties op het eiland, zoals een digitale valuta van de centrale bank, Initial Coin Offerings, enzovoort. . “

Dus terwijl de nationale bank van Mexico midden in een de facto crypto-repressie zit, omarmen andere kleinere centrale bankinstellingen de technologie serieus. Mogelijk volgen er nog grotere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me