Volgens recente statistieken verliezen etherminers allemaal geld

Ethereum-mijnwerkers

Volgens recente gegevens is de winstgevendheid van Ether in de mijnbouw zo ver gedaald dat de meeste mijnwerkers waarschijnlijk geld verliezen. Met andere woorden, de kosten van het draaien van mijnbouwhardware zijn nu meer dan de waarde van het rendement. Aangezien de etherprijzen laag en laag blijven, kan dit gebrek aan winstgevendheid voor mijnwerkers enkele ernstige gevolgen hebben.

Ethereum-mijnwerkers

Inzicht in de winstgevendheid van mijnbouw

Laten we, voordat we te diep op dit onderwerp ingaan, kort bespreken wat winstgevendheid van mijnbouw betekent.

In eenvoudige bewoordingen betekent de winstgevendheid van mijnbouw dat de kosten van mijnbouw lager moeten zijn dan de winst die met mijnbouw wordt verdiend. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat het ongeveer $ 5000 kost om een ​​enkele bitcoin te minen die $ 6000 waard is. Dit zou betekenen dat er een winstmarge is van $ 1000 per bitcoin, uitgaande van geen significante prijsverandering. De winstgevendheid van de mijnbouw kan toenemen als de prijs van het te ontginnen actief stijgt, maar de moeilijkheidsgraad blijft hetzelfde of daalt. Omgekeerd daalt de winstgevendheid wanneer de kosten van mijnbouw stijgen, maar de activaprijs blijft gelijk of daalt.

De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw is in dit opzicht aanzienlijk. Laten we Ethereum en zijn Ether-valuta als voorbeeld gebruiken. Nog niet zo lang geleden was de standaardmanier om Ether te ontginnen door middel van 3D grafische kaarten. Grote en kleine mijnwerkers zouden Ether-mijnbouwinstallaties samenstellen met behulp van grafische kaarten die 24 uur per dag zouden draaien om Ether te ontginnen.

Naarmate het minen van Ether populairder werd, nam de moeilijkheidsgraad of concurrentie om nieuwe blokken toe. Dit betekende dat elke mijnwerker elk minder Ether produceerde, hoewel hun kosten ongeveer hetzelfde bleven.

Hoe Ethereum te mijnen

Hoe Ethereum te mijnen: complete beginnershandleiding

Het verhogen van de moeilijkheidsgraad is echter niet per se een probleem voor mijnwerkers, zolang de activaprijzen blijven stijgen. Dat betekent dat zelfs als u minder aan het minen bent, een waardestijging kan helpen uw winst te behouden.

Ethereum ASIC’s verschijnen

Niet lang geleden verschenen Ethereum-compatibele ASIC-apparaten op de markt en vernietigden snel en permanent de winstgevendheid van op 3D grafische kaart gebaseerde mijnbouwapparaten.

Het verschijnen van deze apparaten wekte veel woede op in de Ethereum-mijngemeenschap, waarbij velen de Ethereum-stichting vroegen om een ​​splitsing uit te voeren zodat de ASIC’s niet zouden kunnen minen. De stichting koos er echter voor om geen actie te ondernemen. Nu is de enige manier om Ethereum te delven met enige kans om winstgevend te zijn, door het gebruik van ASIC-apparaten die bijna altijd centraliseren op het vasteland van China, waar ze worden vervaardigd en waar de elektriciteitstarieven doorgaans lager zijn..

Wat gebeurt er als de winstgevendheid daalt??

Als de winstgevendheid te veel daalt, zullen er waarschijnlijk een paar dingen gebeuren.

Ten eerste zullen kleinschalige mijnwerkers in gebieden met hoge elektriciteitsprijzen (denk aan slaapkamermijnwerkers in de VS of Europa) waarschijnlijk stoppen met mijnen of verhuizen naar een andere cryptocurrency. In het geval van mijnwerkers van grafische kaarten, zullen ze waarschijnlijk naar andere valuta’s gaan die nog steeds effectief kunnen worden gewonnen met dergelijke apparaten. Mijnwerkers die weggaan, resulteert in een lagere hash-snelheid en dus een lagere moeilijkheidsgraad.

Ten tweede zullen grootschalige operaties met ASIC-apparaten waarschijnlijk doorgaan met het ontginnen van de valuta, omdat ze anders misschien niet veel keuzes hebben. Dat komt omdat ASIC-apparaten een veel kleiner aantal valuta’s hebben waaruit ze kunnen delven. Als ze echter doorgaan met mijnen, doen ze dat met verlies en nemen ze dus veel risico. Omgekeerd, als het activum zich herstelt en opnieuw een bullish-fase ingaat, zouden ze een veel groter rendement voor hun gok kunnen zien.

Ten derde, aangezien er minder mijnwerkers actief zijn, kan de distributie van mijnbeloningen steeds gecentraliseerd worden. Met andere woorden, alleen de grote spelers die het zich kunnen veroorloven om gedurende vele maanden geld te verliezen aan mijnbouw, zullen uiteindelijk alle beloningen verzamelen en verkopen. Dit kan de activaprijzen aanzienlijk beïnvloeden, afhankelijk van de acties die zij op de markt besluiten te nemen. Als ze bijvoorbeeld al hun bezit verkopen, kunnen de prijzen dalen. Omgekeerd, als ze besluiten hun inkomsten te behouden, kunnen ze het aanbod beperken en de prijzen verhogen.

Ten slotte, naarmate steeds meer mijnwerkers, groot en klein, afhaken of overstappen op nieuwe valuta, zal een soort evenwicht het overnemen waarbij de netwerkmoeilijkheden dalen tot het punt waarop mijnbouw weer winstgevend is. Dat is natuurlijk aangenomen dat de activaprijzen niet te veel zijn gedaald, waardoor het evenwicht minder waarschijnlijk wordt.

Zal Ether ooit herstellen?

Na de grote bull-run waarbij Ether-prijzen elk $ 1000 overschreden, hebben we Ether-prijzen zien dalen tot het punt waarop ze constant op of onder $ 200 elk liggen. Dit is in tegenstelling tot bitcoin, dat ondanks het zien van prijsdalingen nog steeds hoger blijft dan halverwege 2017, toen Ethereum consequent op het $ 300-niveau en bitcoin op het $ 2000-niveau stond..

Bovendien verschijnen, vlak na het succes van Ether, veel nieuwe concurrenten die vergelijkbare functies proberen aan te bieden, maar met lagere transactiekosten of andere voordelen. Ethereum Classic biedt bijvoorbeeld dezelfde functies van Ethereum, maar met aanzienlijk lagere kosten en sterke community-ondersteuning.

Wat de winstgevendheid van de mijnbouw betreft, ziet het er momenteel niet goed uit voor Ether-mijnwerkers. Zoals we hierboven hebben gesuggereerd, is het echter slechts een kwestie van tijd voordat een evenwicht is bereikt en de zaken gelijk worden. Als alternatief, als dat niet gebeurt, is er een kans dat Ethereum kan overschakelen naar proof-of-stake, waardoor het hele argument van de winstgevendheid van de mijnbouw irrelevant wordt.

Hoe dan ook, mijnwerkers zullen in de nabije toekomst een rotsachtige weg voor zich hebben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me