Vitalik Buterin: doorbraken nodig om Ethereum 2.0 al gedaan te implementeren

Ethereum

Veel van de twijfelaars van Ethereum hebben betoogd dat de aanstaande “2.0” Serenity-upgrade van het project – waarbij ontwikkelaars streven naar sharding, Casper en Plasma-technologie om de infrastructuur van de blockchain tot volle wasdom te brengen – onrealistisch is, of op zijn minst niet snel aankomt..

Echter, deze week stelde Ethereum mede-bedenker Vitalik Buterin nogmaals voor dat vooruitgang op Serenity tastbaar is en dat de upgrade dichterbij komt dan sceptici beseffen..

Ethereum

De opmerkingen van Buterin kwamen als antwoord op een tweet van 21 mei van de gerespecteerde bitcoin-investeerder en analist Tuur Demeester, die vroeg: “ Kan geld een wetenschappelijke doorbraak kopen? ” in reactie op de Ethereum Foundation (EF) aankondiging van $ 19 miljoen USD aan ontwikkelingsuitgaven voor ETH 2.0 op dezelfde dag.

Tegen de suggestie in dat een andere wetenschappelijke doorbraak nodig was voor de actualisering van Serenity, zei Buterin dat het relevante voorbereidende onderzoek voor een ‘volledige implementatie’ van de upgrade sinds vorig jaar was voltooid:

“We hebben eigenlijk al alle onderzoeksdoorbraken gehad die we nodig hebben voor een volledige implementatie van eth2. Dit is nu ongeveer een jaar het geval. “

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1131045739168186374

Helaas bevond het Ethereum-ecosysteem zich in een periode die de laatste tijd werd gedomineerd door bouwen en voorbereiden.

Eerder deze maand bevestigde EF-onderzoeker Justin Drake dat de codespecificatie voor ETH 2.0’s “Phase Zero” – die een verschuiving naar proof-of-stake (PoS) consensus zal implementeren – naar verwachting op 30 juni zal zijn afgerond..

Deze maand bracht Prysmatic Labs, de hoofden achter de “Prysm” Ethereum-sharding-client, ook het tweede ETH 2.0-testnet uit dat dit jaar tot nu toe is gepubliceerd. Met het testnet kunnen gebruikers valideren uitproberen via testether.

Te midden van de voorbereidende periode is er ook een belangrijke audit gekomen. De code van het ASIC-resistente ProgPoW-consensusalgoritme, dat is voorgesteld voor de ETH 1.0-keten voorafgaand aan de verschuiving van Serenity naar PoS-consensus, wordt momenteel beoordeeld op kritieke bugs..

De aankondiging van de Ethereum Foundation nader bekijken

De aankondiging door de EF op 21 mei van zijn plannen voor het komende jaar genereerde snel buzz in het bredere Ethereum-ecosysteem – niet alleen voor de inhoud van het plan, maar ook omdat invloedrijke belanghebbenden uit de Ethereum-gemeenschap over het algemeen voorstander zijn van transparantie en communicatie vanuit de soms insulaire stichting.

De #Ethereum Foundation is verheugd om onze plannen voor het komende jaar en meer te delen.https://t.co/FxJTMsFWGQ

– Ethereum (@ethereum) 21 mei 2019

Dienovereenkomstig verklaarde de EF dat het de komende 12 maanden in totaal $ 30 miljoen zou uitgeven, waarvan $ 19 miljoen naar de ontwikkelingsinspanningen van ETH 2.0, $ 8 miljoen naar ETH 1.0-initiatieven en $ 3 miljoen naar groei- en bewustmakingsprogramma’s voor ontwikkelaars..

De stichting benadrukte ook dat ze bij haar toekomstige financieringsactiviteiten geen nadruk zou leggen op interne projecten boven externe teams:

“Tegenwoordig zou het voor de Foundation niet meer moeten uitmaken of een project‘ intern ’of‘ extern ’is. Het gaat erom dat we de middelen effectief besteden en dat de doelstellingen van Ethereum worden bereikt. Daarom gaan we bij het toewijzen van middelen naar een ‘weergave op ecosysteemniveau’ door naar het hele plaatje te kijken in plaats van naar een subset ervan. ‘

Dus, aangezien het betrekking heeft op inspanningen om het welzijn van Ethereum als openbare infrastructuur te vergroten, als je het bouwt, komt de EF misschien met plezier met hun portemonnee.

Vooruit, Vooruit

2019 is tot nu toe goed geweest voor Ethereum, met een stijgende populariteit en vooruitzichten.

De blockchain’s dagelijkse transactietellingen zijn onlangs gestegen en er is een nieuwe handelszegen geweest. Vorige week hield Coinbase toezicht op meer dan $ 900 miljoen aan ethertransacties, een nieuw record voor de cryptocurrency exchange-krachtpatser.

Het project is momenteel ook de grootste thuisbasis voor gedecentraliseerde financiering. Deze maand overschreed het bedrag aan uitstaande DeFi-leningen, ondersteund door projecten bovenop Ethereum, voor het eerst de mijlpaal van $ 100 miljoen.

Bovendien doen grote ondernemingen en instellingen zoals accountantskantoor EY en de Franse bank Societe Generale steeds meer hun toevlucht tot Ethereum voor het ontwikkelen van tools en producten. Als Ethereum-voorstanders hun zin krijgen, zullen deze organisaties de eersten zijn van nog veel meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me