Verge Style Time Warp Attack: lopen Bitcoin, Bitcoin Cash of anderen gevaar?

Verge XVG Timewarp Hack

Na de recente aanvallen op Verge hebben commentatoren en technische analisten nagedacht over de vraag of soortgelijke aanvallen op bitcoin en Bitcoin Cash kunnen worden uitgevoerd. Dus hoe werkt een time warp-aanval en welke andere cryptocurrencies kunnen kwetsbaar zijn? We gaan kijken naar wat er met Verge is gebeurd, evenals enkele recente rapporten over welke andere projecten mogelijk gevaar lopen.

Verge XVG Timewarp Hack

Wat is een time warp-aanval?

Laten we, voordat we ingaan op wie het volgende risico loopt, kort doornemen wat een time warp-aanval is.

In eenvoudige bewoordingen is een time warp-aanval wanneer een snode actor onjuiste mijngegevens indient die aan het netwerk suggereren dat het te lang duurt om blokken te minen. In het geval van Verge zouden blokken ongeveer 30 seconden nodig hebben om te voltooien. Dit betekent dat het netwerk constant zijn moeilijkheidsgraad zal aanpassen om deze gemiddelde blokkeringssnelheid te behouden.

Met andere woorden, als het merkt dat de blokken te lang duren om te voltooien, wordt de moeilijkheidsgraad verlaagd. Omgekeerd, als blokken snel binnenkomen, zal de moeilijkheidsgraad toenemen.

Wat belangrijk is om op te merken, is dat deze updates bij Verge bijna constant plaatsvinden. Andere cryptocurrencies passen niet allemaal zo vaak de moeilijkheidsgraad aan. Zo past bitcoin de moeilijkheidsgraad slechts ongeveer eens in de twee weken aan. Verge maakt gebruik van een technologie genaamd Dark Gravity Wave om dit moeilijkheidsaanpassingsproces te regelen.

Verge multi-algo een tweesnijdend zwaard

Een andere reden waarom de aanval op Verge zo succesvol was, is omdat het een cryptocurrency met meerdere algoritmen is.

De meeste cryptocurrencies kunnen alleen worden gedolven met behulp van één specifiek type hash-algoritme, zoals SHA-256 of Equihash. Sommige maken echter gebruik van meerdere verschillende algoritmen in een poging om centralisatie van mijnen door ASIC-productie te voorkomen of te belemmeren. DigiByte gebruikt bijvoorbeeld een soortgelijk schema van vijf afzonderlijke mining-algoritmen.

Gids voor Verge Currency (XVG)

Lees meer over Verge in onze gids

In het geval van de Verge time warp-aanvallen richtten de aanvallers zich specifiek op het Scrypt-mijnalgoritme (het algoritme bij uitstek voor Litecoin en Dogecoin) en als zodanig konden ze de moeilijkheidsgraad voor Scrypt-mijnbouw verlagen tot lachwekkend lage niveaus. Het eindresultaat is dat tijdens de aanval een obsceen aantal blokken werd gedolven door de aanvallers, waardoor ze mogelijk miljoenen dollars konden opleveren..

Verge is niet de enige cryptocurrency die een time warp-aanval heeft ondergaan. Sinds kort zijn ook Bitcoin Gold en Monacoin op deze manier met succes aangevallen.

Bitcoin Cash loopt risico?

Hacker

Time warp-aanvallen zijn gemakkelijker uit te voeren op proof-of-work-valuta’s die een lagere hash-snelheid hebben dan andere. Dit betekent met name nieuwere of jongere blockchain-projecten. Bitcoin Cash zou mogelijk een aanval in time-warp-stijl kunnen zien plaatsvinden als genoeg mijnbouwpools (of zelfs een ASIC-fabrikant) zouden proberen dit te doen. Dit komt omdat Bitcoin Cash gebruik maakt van hetzelfde mining-algoritme als bitcoin. Dit betekent dat het een potentieel enorme hoeveelheid ASIC-hardware en hash-kracht heeft die bij een dergelijke aanval kan worden gebruikt.

Opzettelijk of niet, mijnpools kunnen een krachtig hulpmiddel zijn bij dit soort aanvallen als ze zouden worden aangetast door een aanvaller. Dit komt doordat de inspanningen van veel individuele en industriële mijnwerkers zijn gecentraliseerd in mijnpools. Dit zou ze een ideaal doelwit maken. Aangezien eenheden van Bitcoin Cash momenteel elk meer dan $ 1000 waard zijn, zou een dergelijke aanval, indien succesvol, inderdaad lucratief zijn.

Tot nu toe is een dergelijke aanval op het Bitcoin Cash-netwerk echter slechts hypothetisch.

Hoe zit het met bitcoin?

Bitcoin is uniek omdat het momenteel de hoogste hash-snelheid heeft van alle cryptocurrency ter wereld, vanwege zijn populariteit en hoge waarde. Daarom zou elke vorm van aanval ertegen een bijna ongelooflijke hoeveelheid rekenkracht vereisen.

Maar ervan uitgaande dat iemand in staat was om voldoende rekenkracht te vergaren om een ​​time warp-aanval uit te voeren, was de moeilijkheid van bitcoin ontworpen om slechts om de twee weken opnieuw te richten. Dit betekent dat als een dergelijke aanval zou worden geprobeerd, degenen die naar het netwerk kijken, de aanval gemakkelijk vele dagen van tevoren zouden kunnen zien, en dus een behoorlijk lange tijd zouden hebben om te reageren en een verdediging voor te bereiden..

De Verge-aanvallen begonnen en eindigden elke keer binnen een paar uur. Hoewel verschillende individuele aanvallen succesvol waren, duurden ze allemaal maar van korte duur. Zo’n aanval op bitcoin zou feitelijk onmogelijk zijn, aangezien het simpelweg te lang zou duren en degenen die het netwerk beheren meer dan genoeg tijd zouden geven om te reageren.

Dark Gravity Wave-technologie een punt van zorg

Een laatste punt van zorg betreft de moeilijkheid van retargeting-technologie die door Verge wordt gebruikt. De technologie, genaamd Dark Gravity Wave, wordt gebruikt in verschillende andere cryptocurrency-projecten, zoals een paar die zijn gebaseerd op Dash (waarvoor DGW oorspronkelijk is gemaakt). Daarom is het veilig om te zeggen dat deze projecten mogelijk moeten overwegen om upgrades of zelfs een hard fork uit te voeren om dit soort moeilijkheidsgraden bij te werken of te vervangen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me