Venezolaanse despoot Maduro zegt dat hij olie heeft voor Petro Cryptocurrency

Venezuela

Wanneer een natie optreedt op het internationale toneel, kunnen wereldmachten bestraffende druk uitoefenen door sancties op te leggen tegen de overtreder.

De huidige Venezolaanse regering kent deze dynamiek goed, aangezien corruptie en een humanitaire crisis onder de Venezolaanse president Nicolás Maduro de VS en anderen ertoe hebben gebracht zijn regering de afgelopen jaren met bijtende economische beperkingen te treffen..

Deze sancties lijken op de lange termijn vast te zitten, dus de administratie van Maduro improviseerde in december 2017 door de plannen van zijn regime aan te kondigen om een ​​nationale cryptocurrency, de door olie gesteunde Petro, te lanceren als middel om zijn regering meer financiële vrijheid te bieden..

Venezuela

Maduro zei destijds dat de crypto, die begin 2018 werd gelanceerd, uiteindelijk zou worden ondersteund door 5 miljard vaten aan olie die nog niet was afgeleid van binnenlandse ruwe reserves..

Die 5 miljard vaten zijn nooit uitgekomen, en de Petro heeft sindsdien geen wijdverspreide grip gekregen ondanks de inspanningen van de Venezolaanse regering om er een lokaal en internationaal ruilmiddel van te maken..

Maar president Maduro folden niet en heeft eerder verdubbeld bij het steunen van de Petro, met zijn laatste bod het vertrouwen verbeteren in de crypto.

Maduro zegt dat hij miljoenen vaten heeft opgesteld

Een nationale cryptocurrency van een schurkenstaat is een moeras op zich. Een door olie gesteunde cryptocurrency genoemd naar ‘petroleum’ die niet echt aan oliereserves is gekoppeld, is een ander niveau van belachelijkheid, en een die gedoemd is snel te mislukken omdat niemand het wil.

De Venezolaanse regering is zich vermoedelijk bewust van deze realiteit, zoals president Maduro deze week tijdens een televisietoespraak tot het land aankondigde dat zijn regime van plan was om onmiddellijk 30 miljoen vaten olie uit de staatsreserves te rollen om eindelijk de steun van Petro te versterken..

In het bijzonder zei Maduro:

“Ik zal deze 30 miljoen vaten leveren als een vloeibare, fysieke, materiële steun voor de petro … De voorraden ruwe olie en producten in opslagtanks zijn beschikbaar voor onmiddellijke commercialisering … om de operaties van de soevereine Venezolaanse crypto-activa te ondersteunen en te ondersteunen, de petro. “

Het valt natuurlijk nog te bezien of deze 30 miljoen vaten zichzelf zullen realiseren. Als ze dat doen, zullen de reserves verbleken in vergelijking met de oorspronkelijk geplande 5 miljard vaten. Het land heeft naar verluidt ongeveer 39 miljoen vaten olie in staatsinventarissen.

Uitzoomen

De aankondiging komt nadat de regering-Trump afgelopen maart met name de Petro heeft gesanctioneerd, waardoor Amerikanen geen legale interactie met de munt hebben. In augustus 2018 vaardigde president Maduro een officiële wisselkoers uit tussen Venezeula’s hyperinflated fiat-valuta, de bolívar en de Petro. Dat decreet kwam als een monetaire klap, aangezien het de bolívar onmiddellijk nog eens 96 procent devalueerde.

Na die aankondiging was één Petro ongeveer $ 60 USD waard en dus 360 miljoen bolívars, en de president begon publieke en private Venezolaanse banken te dwingen de nationale cryptocurrency over te nemen..

In verband daarmee brak een paar weken geleden het nieuws uit dat de regering van Maduro steeds meer onder economische druk kwam te staan ​​vanwege de afnemende deviezenreserves, dus was de Venezolaanse centrale bank begonnen te onderzoeken hoe bitcoin (BTC) en ether (ETH) van de overheid zouden kunnen worden gebruikt om die reserves.

Dat nieuws in combinatie met de nieuwe ontwikkeling dat president Maduro op het punt staat 30 miljoen vaten olie uit te rollen voor de Petro, suggereert dat zijn regering steeds wanhopiger wordt naarmate de economische druk ertegen toeneemt..

Wat er ook gebeurt, Venezuela is rijk aan olie en Maduro probeert daar het beste van te maken. Andere landen kunnen worden beïnvloed om soortgelijke paden te volgen.

Interessant is dat Rusland eerder aanbiedingen van Venezuela voor handelsovereenkomsten via de Petro heeft afgewezen, maar er wordt in het Euraziatische land geruchten over een op olie gebaseerde cryptovaluta die op dezelfde manier gericht zou kunnen zijn op het doorbreken van sancties..

“[A] n door olie gesteunde cryptocurrency zou olieproducerende landen in staat stellen om financiële en handelsbeperkingen te vermijden die de afgelopen jaren buitensporig zijn geworden”, zei de voormalige Russische minister van Energie Igor Yusufov afgelopen herfst..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me