VanEck Pennen open brief aan SEC over Bitcoin ETF’s

Vaneck Brief aan SEC

VanEck heeft schreef een brief aan de Securities and Exchange Commission (SEC) weerlegt mogelijk veel van haar zorgen over bitcoin ETF’s en cryptocurrency-ondernemingen. Zoals het er nu uitziet, heeft het bedrijf een goede kans om als eerste een bitcoin ETF aan te bieden die is goedgekeurd door de SEC.

Vaneck Brief aan SEC

De SEC weet niet wat te denken

Het bestuursorgaan reactie op ETF’s is enigszins gemengd. De VanEck SolidX bitcoin trust heeft voor het eerst een aanvraag ingediend voor bitcoin ETF goedkeuring begin 2017, hoewel het idee werd verworpen door SEC-wetgevers. Dit jaar diende het bedrijf echter dezelfde aanvraag in en ervoer verschillende resultaten.

De SEC benaderde aanvankelijk branchedeskundigen over de ETF om inzicht te krijgen in wat het zou kunnen betekenen voor de financiële ruimte. Van daaruit plaatste de organisatie het aanvraag voor openbaar commentaar van gewone handelaars om te zien of dit iets was waarin ze geïnteresseerd zouden zijn. De aanvraag ontving positieve feedback en de SEC besloot dat het tijd was om worden minder streng met zijn wetten met betrekking tot open-end ETF’s.

Dit voelde als een grote overwinning voor bitcoin-enthousiastelingen tot de SEC besloten om alle beslissingen uit te stellen met betrekking tot vijf extra bitcoin ETF’s. De vereniging heeft vervolgens een aanvraag afgewezen van de Winklevoss Twins van de Gemini Exchange in New York. Nadat hij ruimdenkend was verschenen op bitcoin ETF’s, leek het erop dat de SEC weer terug was waar hij begon.

Wat zegt de brief??

De brief van VanEck is opgesteld door de CEO van het bedrijf en voorzitter Jan van Eck. Het is opgesplitst in vijf afzonderlijke secties: waardering, liquiditeit, bewaring, arbitrage en mogelijke manipulatie en andere risico’s, en probeert de zorgen van de SEC op al deze gebieden weg te nemen..

Met betrekking tot de waardering heeft de SEC verschillende zorgen geuit met betrekking tot forks en airdrops, waarvan zij gelooft dat de waardering van cryptocurrency bijna onmogelijk zal zijn om vast te stellen. De brief behandelt deze zorg door uit te leggen:

“Hoewel de waardering van cryptocurrencies en digitale activa in de onderliggende spotmarkten enkele unieke problemen kan opleveren, zoals aan de orde gesteld in de personeelsbrief, zoals de waardering van forks en airdrops, geloven wij niet dat de waardering van futurescontracten in overeenstemming met de vereisten van de Investment Company Act van 1940 presenteert nieuwe problemen voor een op futures gebaseerde bitcoin ETF. “

De brief zegt verder:

“Deze bestaande bitcoin-futurescontracten bieden realtime referentietarieven en bied- / laatkoersen voor de prijs van een bitcoin-futurescontract. Wij zijn van mening dat de door CBOE en CME verstrekte prijzen de sponsors van het fonds voldoende informatie bieden om de bitcoin-futurescontracten van een fonds te waarderen voor het bepalen van de intrinsieke waarde (NAV) van het fonds. ”

Er wordt over aanvullende problemen gesproken

Met betrekking tot de zorgen van de SEC over liquiditeit en bewaring, stelt de brief dat hoewel de fysieke bitcoin-markt zeer liquide is, de bitcoin-futuresmarkt efficiënt is geweest ten opzichte van deze markt en dat het totale gecombineerde bitcoin-futuresvolume voor zowel CBOE als CME zo hoog is als $ 200 miljard. Het legt verder uit dat bitcoin-futures op een “eerlijke en ordelijke” manier worden verhandeld sinds ze voor het eerst werden gecreëerd.

Bovendien heeft VanEck gezegd dat het niet zal investeren in fysiek afgewikkelde bitcoin-futurescontracten, noch zal het bedrijf vertrouwen op derden om zijn activa aan te houden..

In het gedeelte over arbitrage erkent de brief dat de SEC zich zorgen maakt over de over-the-counter (OTC) bitcoin-markt, waarin prijzen kunnen verschillen afhankelijk van de beurs die de activa in kwestie vermeldt. Jan van Eck probeert deze zorgen weg te nemen en stelt:

“Tot op heden zijn er zeven procent en 13 procent stopzettingen voor de CME-contracten en tien procent voor de CBOE-contracten. Elke stop duurde twee minuten. Markten heropende de handel op een geordende manier. Tijdens een stop zullen ETF-marktmakers toegang blijven houden tot onderliggende realtime referentieprijzen voor futures, evenals tot prijzen in de onderliggende fysieke markten. “

Sommige van deze problemen zijn niet van toepassing

Met betrekking tot “manipulatie en andere risico’s” beweert VanEck dat de zorgen van de SEC op deze afdeling overdreven zijn, en dat vele niet van toepassing zijn, tenzij de SEC besluit om een ​​echte marktregulator te worden:

“Hoewel manipulatie in de onderliggende spotmarkt niet kan worden uitgesloten, zijn wij van mening dat de markt vanwege het gediversifieerde eigendom en handelsvolume geen grote structurele kwetsbaarheden heeft. Meer handhaving en regelgevende maatregelen kunnen het aantal slechte actoren op een in wezen gezonde markt verminderen. Een gereguleerd fonds is daar een natuurlijk verlengstuk van. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me