VanEck-directeur weegt in op wat Bitcoin vorige week onder $ 8.000 duwde

Red Crash Price Crypto

Bitcoin (BTC) doet het de laatste tijd niet al te heet. Als je Blockonomi hebt gelezen, weet je dat waarschijnlijk. Vorige week hebben we de prijsdaling behandeld, waardoor de leidende cryptocurrency op zondag van $ 8.000 naar zo laag als $ 6.600 duwde.

Wat we echter niet hebben besproken, waren de potentiële katalysatoren achter de sterke uitverkoop. Het punt is dat weinigen wisten wat Bitcoin vorige week naar beneden duwde, vooral gezien het feit dat de vooruitzichten van deze markt bullish begonnen te lijken nadat de Chinese president blockchain had goedgekeurd..

Red Crash Price Crypto

Gabor Gurbacs, een directeur bij VanEck gericht op Bitcoin en digitale activa, woog onlangs echter over de prijsdaling. Hij gaf vier mogelijke redenen waarom Bitcoin de afgelopen zeven dagen met meer dan 15% is gedaald. Ze zijn als volgt.

De volgende aanwijzingen hebben mogelijk bijgedragen aan de laatste prijsdaling van Bitcoin:

> De repressie van China / PBOC maakte investeerders bang om tegen lagere prijzen opnieuw binnen te komen

> Fiscale verliesarbitrage aan het einde van het jaar 2019

> Veel recente productontwikkeling en M&A wordt gefinancierd met crypto

> Over het algemeen lagere liquiditeit

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 25 november 2019

China’s Crypto Crackdown

Hoewel China blockchain heeft gesteund, heeft het sinds de goedkeuring van zijn leider beweerd dat de ondersteuning van blockchain niet gelijk staat aan de ondersteuning van cryptocurrencies, met name Bitcoin..

In feite de People’s Bank of China, Shanghai Branch, beweerde onlangs dat ICO’s “in wezen ongeoorloofde illegale openbare financiering blijven, verdacht van illegale verkoop van tokens, illegale uitgifte van effecten en illegale fondsenwerving”.

Als zodanig zei de monetaire autoriteit dat zij zal blijven “toezicht houden op de zakelijke activiteiten in virtuele valuta binnen het rechtsgebied”, die “onmiddellijk zullen worden afgestoten” als ze worden ontdekt. Er zijn ook meldingen geweest van belangrijke leden van de cryptocurrency-industrie die werden gearresteerd en bedrijfslocaties werden overvallen door de politie (deze rapporten staan ​​ter discussie, hoewel de “FUD” bestaat).

Gurbacs suggereerde dat dit nieuwe harde optreden (of op zijn minst vermeende hardhandig optreden) investeerders waarschijnlijk bang heeft gemaakt om opnieuw de Bitcoin-markt binnen te gaan tegen lagere prijzen..

Belastinguitverkoop

Gurbacs suggereerde ook dat beleggers die Bitcoin en andere cryptocurrencies verkochten om te voldoen aan de ‘eindejaarsarbitrage voor belastingverliezen’ mogelijk hebben bijgedragen aan de ineenstorting van de markt..

Voor degenen die niet weten waar hij naar verwijst, verwijst de VanEck-directeur naar het feit dat investeerders mogelijk proberen hun munten tegen lagere prijzen te verkopen om niet zo grote winsten voor het fiscale jaar 2019 te melden als ze zouden hebben gedaan als bijvoorbeeld, Bitcoin handelde nog steeds op $ 14.000.

Startups die Crypto verkopen

Hoewel ICO’s al lang geleden een rage zijn, blijven bedrijven in de cryptocurrency- en blockchain-industrie hun activiteiten baseren op de verkoop van digitale activa. Gurbacs merkte op dat, aangezien er recentelijk veel productontwikkeling en veel fusies en overnames in deze branche zijn geweest, het redelijk zou zijn om te suggereren dat bedrijven Bitcoin, Ethereum en dergelijke massaal hebben geliquideerd..

Dit is geen theorie. Blockchain-gerichte fintech-upstart Ripple heeft een grote balans vanwege de massale verkoop van honderden miljoenen dollars aan altcoin XRP, en heeft deze balans gebruikt om een ​​aantal zakelijke deals van meerdere miljoenen dollars te sluiten.

Verbonden met deze potentiële katalysator is dat de andere voorgestelde katalysator van Gurbacs dat er over het algemeen een lagere liquiditeit is op de cryptocurrency-markten, wat betekent dat de verkoopdruk effectiever is dan tijdens de aanloop in juni..

Capitulatie van mijnwerkers

Een katalysator die Gurbacs niet noemde, was de ‘mijnwerkerscapitulatie’ die onlangs begon plaats te vinden. Volgens eerdere rapporten van Blockonomi is capitulatie van mijnwerkers wanneer kleinere, niet-industriële mijnbouwactiviteiten “in een hoek terechtkomen” wanneer de prijs van Bitcoin daalt en hun mijnmachines technologisch verouderd raken..

Dit dwingt deze mijnwerkers om de BTC die ze via mijnbouw hebben verdiend, vaak allemaal tegelijk, te verkopen om de lichten aan te houden, uit te betalen of om hun systemen te upgraden voor de toekomst..

Dit is meer dan alleen een theorie. ByteTree, een cryptocurrency-analysebedrijf, plaatste vorige week deze grafiek hieronder. Het illustreert een verkoop van een Bitcoin-stash van $ 17 miljoen afkomstig van een mijnwerkersportemonnee.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me