Uw gegevens beschermen: blockchain-aanbiedingen om gegevensbeveiliging aan te pakken

Blockchain-gegevensbeveiliging

Inmiddels is het bijna universeel aanvaard dat wanneer iemands digitale persoonlijke gegevens worden opgeslagen door een derde partij, deze gemakkelijk kunnen worden aangetast. Niet alleen zijn hackers op zoek naar slecht bewaakte persoonlijke informatie om te stelen, grote bedrijven zoals Facebook verraden hun gebruikers en verkopen hun persoonlijke informatie wanneer het hun financiële of politieke belangen past. Blockchain kan helpen bij het elimineren van veel voorkomende risico’s bij het online delen van gegevens.

Het komt allemaal neer op het vertrouwen dat een derde partij uw gegevens veilig houdt, en na twintig jaar internet lijkt het erop dat dit een vrij slecht idee is. Als de gegevens van een persoon eenmaal openbaar zijn gemaakt, is het onmogelijk om de schade ongedaan te maken. Telegram heeft onlangs een platform geïntroduceerd waarmee hun gebruikers kunnen worden geverifieerd zonder hun persoonlijke informatie met iemand anders dan Telegram te delen, maar hiermee wordt het onderliggende probleem nog steeds niet opgelost.

Blockchain-gegevensbeveiliging

Aangezien er steeds meer persoonlijke gegevens online worden gebruikt, zullen er betere manieren moeten zijn om deze te beschermen. Er zijn een paar blockchain-bedrijven die werken aan oplossingen voor dit probleem, en ze hebben allemaal een andere benadering om ervoor te zorgen dat iemands gegevens veilig worden bewaard. Deze platforms hebben een enorm commercieel potentieel, vooral wanneer ze worden gebruikt met slimme contracten.

Blockchain kan gegevens veiliger maken

Origo werkt aan een verificatiesysteem waarvoor gebruikers geen enkele van hun persoonlijke gegevens hoeven te delen. In plaats van de feitelijke gegevens te gebruiken, gebruikt het systeem van Origo zoiets als een ‘zero knowledge proof system’ om ervoor te zorgen dat de gegevens voldoen aan het verificatieproces..

Origo

Baron Gong is de oprichter van Origo en legt de technologie die ze gebruiken als volgt uit:

“In Origo Network zullen veel van de applicaties die we gebruiken geen invloed hebben op uw gegevens. We raken een computationeel bewijs van uw gegevens aan. De blockchain slaat je gegevens niet op. “

De voordelen die een zero knowledge proof systeem internetgebruikers biedt, zijn aanzienlijk. In plaats van gegevens te delen met een bedrijf of een verificatieplatform van een derde partij, wordt een code gebruikt die de onderliggende gegevens vertegenwoordigt om ervoor te zorgen dat naleving wordt bereikt. Er is geen risico dat gegevens verkeerd worden behandeld of dat een derde partij zich niet aan hun beleid houdt.

Het is niet verwonderlijk dat Origo geïnteresseerd is in hoe hun technologie een rol zou kunnen spelen in de opkomende wereld van slimme contracten. Landen als Singapore, Zwitserland en de Filippijnen onderzoeken hoe digitale valuta een rol zouden kunnen spelen in hun financiële systemen, en een particuliere juridische groep in het VK onderzoekt hoe slimme contracten kunnen worden gebruikt voor juridisch bindende overeenkomsten.

Van de keten afgaan

Als slimme contracten populair worden voor het afwikkelen van commerciële transacties, zal het waarborgen van de privacy van bedrijfsinformatie van cruciaal belang zijn om de technologie mainstream te maken. Slimme contracten zijn al gebruikt om kredietbrieven te vervangen in een beperkt aantal internationale transacties voor bulkgoederen, en lijken een enorme sprong voorwaarts te betekenen in zowel kostenbesparingen als efficiëntie..

Oasis Labs

Transactieomgevingen buiten de keten kunnen ook helpen het risico te verkleinen dat gevoelige gegevens openbaar worden gemaakt. Oasis Labs creëerde het Ekiden-systeem dat slimme contracten buiten de keten uitvoert in een vertrouwde uitvoeringsomgeving (TEE) -knooppunt. Het beveiligingsniveau is naar verluidt hetzelfde als in de keten, maar niemand kan de daadwerkelijke code zien die wordt uitgevoerd. Naast extra beveiliging, kan off-chain transactie ook helpen om enkele schaalbaarheidsproblemen op te lossen die vroege blockchain-platforms hebben..

Het risico voor gegevens

De Liquiditeitsnetwerk is ontworpen met het oog op snelheid en niet met gegevensbeveiliging, maar hun systeem is een voorbeeld van hoe transacties buiten de keten kunnen worden gestructureerd via slimme contracten, en transacties kunnen afwikkelen op een manier die de snelheid en kosten van een op -keten-transactie. Er is geen reden waarom een ​​hoog beveiligingsniveau in een platform als dit zou kunnen worden ingebouwd, dat de gebruikers het beste van zowel snelheid als beveiliging zou bieden.

Cryptocurrency biedt zijn gebruikers niet echt een vangnet, dus het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat informatie zo veilig mogelijk wordt bewaard. Het aantal hacks op grote beurzen en crypto-gebruikers toont aan dat er behoefte is aan nieuwe methoden om zowel persoonlijke gegevens als transacties veilig te houden. Blockchain-technologie biedt waarschijnlijk de oplossingen voor deze problemen, en naarmate ze zich ontwikkelen, kunnen andere industrieën profiteren van de vooruitgang in de manier waarop we gevoelig materiaal veilig houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me