USStocks: Another Token Play Eyeing Blootstelling aan Amerikaanse topaandelen

USStocks

De opmars van tokenisatie blijft flirten met reguliere financiën, aangezien een drietal cryptocurrency-projecten samenwerken om een ​​token te creëren dat handelaren een synthetische blootstelling geeft aan de top 500 Amerikaanse aandelen.

Dat teken – USStocks – is gebouwd op de ERC20-tokenstandaard van Ethereum en omvat een index van Amerika’s meest robuuste aandelenaanbod op doorlopende basis.

USStocks leeft al op de blockchain van Ethereum en is ontstaan ​​door een samenwerking tussen het Universal Market Access (UMA) -project, het MakerDAO-team en de gedecentraliseerde DDEX-uitwisseling.

USStocks

UMA is een platformspel dat is ontworpen om gebruikers hun eigen financiële producten te laten maken. MakerDAO zijn de bouwers achter het dual-token Maker (MKR) en Dai (DAI) -ecosysteem, waarbij de eerste een governance- en fee-token is en de laatste een stablecoin voor gedecentraliseerde financiering. Met name is DDEX gebouwd op het Hydro-protocol – een splitsing van het 0x-project.

Opgewonden om aan te kondigen @UMAprotocol + @MakerDAO + @ ddexio2018 = USStocks, een ERC20-token dat staat voor synthetisch eigendom van een index van de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse aandelen. https://t.co/B97KXYoQx3

– UMA (@UMAprotocol) 27 maart 2019

Nu zijn deze crypto-incumbents samengekomen om iets ongekends in de ruimte te creëren: een uniek token dat uitgebreide toegang biedt tot de Amerikaanse aandelenmarkt. Om te beginnen kunnen USStocks-tokens alleen via Dai op DDEX worden gekocht.

Op het nieuws zei MakerDAO mede-oprichter en CEO Rune Christensen dat de tokenization-onderneming was waar de geest van gedecentraliseerde financiering om draait:

“Dai bestaat om een ​​inclusief platform voor economische empowerment te creëren – waardoor gelijke toegang tot de wereldwijde financiële markt mogelijk wordt. USStocks is een opwindend voorbeeld van hoe gedecentraliseerde financiering economische kansen voor mensen kan ontsluiten, ongeacht geografie of inkomensniveau. “

Per UMA wordt elk afzonderlijk USStocks-activum geassocieerd met ‘$ 1 x aandelenindexniveau’, waarbij dat niveau wordt afgeleid van de best presterende bedrijven die genoteerd zijn op de topbeurzen van Amerika, de NASDAQ en de NYSE. De tokens worden met name op 15 mei afgehandeld, wat betekent dat de eerste uitgiften vervallen en daarna weer kunnen worden ingewisseld in Dai..

Aandelen zijn cool, maar hoe zit het met sommige tokenized ETF’s?

De bovengenoemde medewerkers zijn niet de enigen die Amerikaanse aandelen tokeniseren.

Eerder dit jaar maakte DX.Exchange uit Estland furore in de cryptoverse door toegang te bieden tot getokeniseerde versies van individuele aandelen die op de NASDAQ zijn genoteerd. De crypto-uitwisseling begon met 10 aanbiedingen, waaronder tokens die de aandelen van Apple (AAPL), Google (GOOGL) en Microsoft (MSFT) volgen.

Toen, eerder deze maand, kondigde de leiding van DX.Exchange aan dat de beurs tokenized versies van populaire versies zou gaan aanbieden op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s), zoals de SPION en UWT.

Destijds zei DX.Exchange COO Amedeo Moscato dat de ontwikkeling een rijping betekende van de mogelijkheden van de crypto-economie:

“Crypto-investeerders die een deel van hun cryptoportefeuille wilden hedgen, hadden alleen stabiele USD-munten of beperkte opties. Nu kunnen ze investeren in echte activa op de blockchain. “

Tokenized-aandelen kunnen wrijvingsloos zijn, maar niet voor iedereen

Het potentieel voor het tokeniseren van reguliere activa ligt in het toegankelijker, beter verhandelbaar en veiliger maken ervan.

In de context van USStocks staan ​​deze mogelijkheden echter open voor iedereen in de wereld behalve voor Amerikaanse burgers.

Waarom? Omdat het aanbod niet was geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en dus ongetwijfeld een niet-geregistreerd effectenaanbod is onder de huidige Amerikaanse wetgeving.

Als zodanig zei het UMA-team in hun aankondiging dat Amerikaanse burgers onderworpen zouden worden aan wettelijke sancties als zou blijken dat ze in USStocks handelen:

“Als wordt vastgesteld dat een persoon uit de Verenigde Staten, zoals gedefinieerd in de vorige zin, deze producten heeft gekocht of verkocht, zullen dergelijke personen worden onderworpen aan vorderingen tot ontbinding van de transacties en tot schadevergoeding.”

Dus, tenzij de wettelijke code daar binnenkort verandert, zullen Amerikaanse burgers ironisch genoeg de enigen zijn die geen USStocks-tokens kunnen gebruiken. Het is echter niet uitgesloten dat een wetsvoorstel uiteindelijk in de VS in wetgeving wordt omgezet waarin tokens worden beschouwd als afzonderlijke entiteiten van effecten en dus onder andere regels vallen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me