US SEC lanceert ‘Strategic Hub’ om DLT- en Digital Assets-bedrijven te betrekken

De seconde

De Strategic Hub for Innovation and Financial Technology (FinHub) is gelanceerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) volgens een officiële aankondiging gepubliceerd op 18 oktober 2018.

De seconde

Portaal voor Blockchain-bedrijven

De Associate Advisor for Digital Assets and Innovation en Associate Director in de SEC-divisie van Corporation Finance Valerie A. Szczepanik is opgezadeld met de verantwoordelijkheid om FinHub te beheren. SEC’s betrokkenheid bij Fintech is altijd te danken geweest aan het gebruik van innovatieve technologieën in haar werkprocessen. Mevrouw Szcepanik is een volbloed advocaat met een werkervaring bij de Securities Exchange Commission van meer dan twee decennia.

SEC finhub

SEC’s strategische hub voor innovatie en financiële technologie (FinHub

Ze studeerde techniek aan de Universiteit van Pennsylvania en behaalde vervolgens een JD aan de Georgetown Law School. Ze is zeer thuis in de wereld van gedistribueerde grootboeken en vanaf de beginjaren goed bekend met de processen van de opkomende fintech-bedrijven. Haar nous is bevestigd in de primaire brancheforums die ze bijwoonde als vertegenwoordiger van SEC.

De cryptocurrency-sector van Fintech bevat blockchain- en blockchain-gebaseerde technologieën als een innovatieve manier om de status quo die heerst bij traditionele instellingen uit te dagen.

Betrokkenheid voor DLT- en cryptobedrijven

Als gevolg hiervan probeert de hub SEC’s betrokkenheid bij fintech-gerelateerde activiteiten te bevorderen, waaronder de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en digitale activa. De hub zal ook een groot aantal van die verantwoordelijkheden overnemen onder de bevoegdheid van bestaande werkgroepen die zich richten op soortgelijke kwesties.

Volgens de verklaring omvatten de doelstellingen van FinHub het bieden van een portaal voor de industrie en het publiek om rechtstreeks contact te hebben met SEC-personeel, informatie over de activiteiten van de SEC te promoten en als contactpersoon te dienen voor andere nationale en internationale toezichthouders op fintech-gebied. Kom 2019; de hub werkt aan plannen om een ​​Fintech-forum te runnen waar DLT- en digitale problemen zullen worden aangepakt.

Szcepanik ziet de lancering van de FinHub als een portaal dat een duidelijk pad effent dat kan worden benut door ondernemers, ontwikkelaars en hun adviseurs om een ​​interface te onderhouden met SEC-personeel, input te zoeken en ideeën te testen.

Verwijzend naar zijn standpunt zei SEC-voorzitter Jay Clayton:

“De SEC zet zich in om met investeerders en marktdeelnemers samen te werken aan nieuwe benaderingen van kapitaalvorming, marktstructuur en financiële diensten, met het oog op het versterken en op geen enkele manier verminderen van de bescherming van investeerders.”

De FinHub vormt een centraal punt van aandacht voor onze inspanningen om innovaties op de effectenmarkten te volgen en aan te pakken die veelbelovend zijn, maar die ook een flexibele, snelle regelgevende reactie vereisen om onze missie uit te voeren. “

Financiële waakhonden

Innovatieve ontwikkelingen op het gebied van fintech hebben andere financiële waakhonden in de wereld aangespoord om op hun terrein van laksheid te zoeken naar manieren om te herstructureren om effectieve regulering en monitoring van DLT en de cryptocurrency-industrie in het algemeen te garanderen. Japan heeft in juli zijn financiële toezichthouder, de Financial Services Agency (FSA), herzien.

Het Inspectiebureau werd vervangen door het New Strategy Development and Management Bureau, dat naar verwachting met een nieuw financieel strategisch beleid zal komen en toezicht zal houden op de problemen op de markt voor digitale valuta, het witwassen van geld en fintech. Ook is het bureau opgezadeld met de verantwoordelijkheid voor administratieve taken en inspectie van financiële instellingen.

Toch zal in zijn robuuste hervormingsplannen tegemoet worden gekomen aan de snelle groei van de fintech-sector in Japan door het Policy and Markets Bureau, dat het Planning and Coordination Bureau opvolgde. De financiële toezichthouder van het land nam de stier bij de hoorn bij het afdwingen van acties tegen dwalende crypto-uitwisselingen gedurende het jaar. In maart werden strafberichten verzonden naar zeven crypto-exchanges en vervolgens stopten ze de diensten van twee andere crypto-exchanges nadat ze niet voldeden aan de vereiste normen in de ronde van uitgevoerde inspecties.

Ondertussen heeft de oprichting van de eenheid opmerkingen gegenereerd in de cryptogemeenschap nu de immense maar veelzijdige krachten die de SEC uitoefent over het blockchain-rijk, worden opgelost in het kantoor van een persoon. Verwijzingen en correspondentie kunnen nu worden bewaard met een go-to-office en een go-to-officer die de rol zullen spelen van een liaison tussen de toezichthouder en de industrie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me