UK HMRC investeert in technologie om crypto-belastingontduikers te volgen

UK

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), de Britse belastingdienst, heeft een contract gesloten om crypto-activa en blockchain-analysesoftware aan te schaffen. De HMRC heeft plannen om deze software vanaf februari 2020 te gebruiken in haar campagne om crypto-belastingontduiking tegen te gaan.

Brits belastingkantoor gaat de strijd aan met crypto-belastingontduikers

Volgens nieuwscentrum Het nieuws, het Britse belastingkantoor verdubbelt het aantal crypto-belastingontduikers vanaf februari 2020. De HMRC is op zoek naar een leverancier van crypto-activa en blockchain-analysesoftware om bitcoin (BTC) en andere cryptotransacties te volgen.

De belastingdienst heeft onlangs een licentiecontract van $ 130.000 (£ 100.000) geopend om analysesoftware te verwerven om cryptotransacties te volgen en te traceren..

Volgens een verklaring van de HMRC erkent het belastingkantoor de betalingsopties die beschikbaar worden gesteld door crypto en het gebruik ervan door cybercriminelen voor belastingontduiking en het witwassen van geld..

 Een fragment uit de verklaring luidt:

“Crypto-activa, zoals Bitcoin en Ethereum, bieden een middel om waarde over te dragen tussen partijen die met elkaar omgaan. Deze diensten worden steeds vaker gebruikt voor verschillende doeleinden, van internationale geldovermakingen, verkoop van digitale diensten, betalend personeel en belastingontduiking en het witwassen van geld. “

De HMRC heeft ook gespecificeerd dat leveranciers die software aanbieden die in staat is om op privacy gerichte digitale valuta te volgen, zoals Dash, Zcash en Monero, de voorkeur zullen krijgen..

Geïnteresseerde leveranciers en providers kunnen uiterlijk maandag (27 januari 2020) beginnen met het indienen van hun aanvragen.

Een deadline van vrijdag (31 januari 2020) is vastgesteld omdat de HMRC van plan is om het contract officieel op maandag (17 februari 2020) te laten beginnen..

HMRC wil cryptofraudeurs volgen

De belastingdienst verklaarde dat zijn beslissing om achter een commercieel product aan te gaan, voortkomt uit het onvermogen van gratis online tools en menselijke analyse om cryptotransacties en waardeschommelingen in cryptocurrencies nauwkeurig te volgen..

De belastingdienst merkte op dat:

“Veel van deze crypto-activatransacties worden openbaar geregistreerd in een grootboek dat bekend staat als een blockchain. Hoewel de transacties doorgaans openbaar zijn, zijn de deelnemers die ze uitvoeren dat niet. “

De HMRC wil zijn Fraud Investigation Service (FIS) en Digital Support and Innovation (DSI) -afdelingen uitrusten met crypto-tracking-software om de kloof te overbruggen en licht te werpen op hoe cryptohandel momenteel criminele activiteiten ondersteunt.

De belastingdienst is van mening dat zijn FIS-DSI-teams meer zullen bereiken als ze zijn uitgerust met crypto-volgsoftware die in staat is tot clusteranalyse. Hiermee kan het belastingkantoor transacties toeschrijven aan cryptobedrijven die cryptocurrency-mix-scams aanbieden en darkweb-operaties uitvoeren.

De belastingdienst zei:

“We zijn op zoek naar een tool die methoden voor het verzamelen van informatie ondersteunt om crypto-activatransacties te identificeren en clusteren in gekoppelde transacties en om die te identificeren die zijn gekoppeld aan aanbieders van crypto-activadiensten.”

Volgens de HMRC wordt de leverancier gekozen op basis van hun bekwaamheid en expertise op het gebied van het traceren van crypto-activa. De belastingdienst zei ook dat de dienstverlener relevante mensen en geschikt vermogen moet hebben.

In december 2018 bracht de HMRC een gedetailleerd document uit waarin wordt beschreven hoe crypto-belasting aan beleggers zou worden opgelegd. De belastingdienst zei dat het document dient als een voortzetting van eerdere rapporten van de overheid over crypto-belasting en virtuele activa.

Belastingautoriteiten houden van compliance

De HMRC van Britains is de nieuwste belastingautoriteit die haar strijd voert tegen het groeiende probleem van crypto-belastingontduikers en crypto-gerelateerde cybercriminaliteit.

Er zijn ook meldingen geweest van personen die gevangenisstraffen hebben gekregen voor het witwassen van crypto-witwassen, evenals onderzoeksbureaus die frauduleuze transacties nauwlettend volgen..

Blockonomi meldde eerder dat de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) in oktober 2019 richtlijnen voor crypto-belasting heeft gepubliceerd. De IRS zei dat de nieuwe wetten erop gericht waren om crypto-belastingontduikers aan te pakken..

In april 2019 zou een 33-jarige Deense hacker een gevangenisstraf van vier jaar hebben gekregen wegens het witwassen van bitcoin en het hacken van particuliere digitale activadiensten.

De arrestatie van een verdachte crypto-witwasser werd gemeld in april 2019. De verdachte zou crypto-cryptocurrency hebben gedolven en deze hebben gebruikt om drugsactiviteiten te financieren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me