Uitstekende DeFi-leningen bedragen $ 100 miljoen terwijl Crypto bullish wordt

Maker Dai

Nu de crypto-economie de volgende bullish cyclus lijkt in te gaan, overschreed het uitstaande volume aan crypto-collateralized leningen, ondersteund door de vier meest populaire DeFi-leenprojecten, voor het eerst de grens van $ 100 miljoen USD.

Die projecten – MakerDAO, Dharma, Compound en dYdX – zijn allemaal leenprocessen in het Ethereum-ecosysteem die op eigenzinnige manieren zijn ontworpen om geautomatiseerde zelfleningprocessen te creëren.

Maker Dai

Maker heeft tot op heden bewezen de moloch van de arena te zijn met meer dan $ 432 miljoen aan ether (ETH) die momenteel is opgesloten in Maker CDP’s, of schuldposities met onderpand, om de Dai stablecoin-leningen van gebruikers te garanderen. Zodra een CDP is afbetaald, wordt de ether met onderpand ontgrendeld en worden de bijbehorende Dai-tokens van de lening permanent verbrand – een dynamiek die bedoeld is om de koppeling van de Dai op $ 1 te houden.

1 / Het lijkt erop dat vandaag de eerste dag is waarop leningen uitstaan ​​op open source #DeFi protocollen overtroffen $ 100 miljoen ($ 100,3 miljoen vanaf nu). Uitstaande leningen @MakerDAO = $ 85,4 miljoen, @Dharma_HQ = $ 8,3 miljoen, @compoundfinance = $ 5,5 miljoen en @dydxprotocol (niet op de foto) = $ 1,1 miljoen. Grafieken @LoanScan_io pic.twitter.com/37ov863SvQ

– Linnen-app (@getLinenApp) 14 mei 2019

Volgens de site van de Ethereum-leningverkenner LoanScan, uitstaande leningen gefaciliteerd door Maker CDP’s bedragen momenteel $ 85,4 miljoen. In een verre tweede en derde komen Dharma en Compound, die nu respectievelijk $ 8,3 miljoen en $ 5,5 miljoen aan leningen mogelijk maken. Niet weergegeven op LoanScan is de bijdrage van het nieuwe dYdX-platform van $ 1,1 miljoen.

Met name de mijlpaal van $ 100 miljoen in uitstaand DeFi-leningvolume viel samen met het totale bedrag aan waarde dat was vergrendeld in DeFi-projecten – bijvoorbeeld bitcoin in het Lightning Network of ether in Maker CDP’s – die ook voor het eerst de drempel van $ 500 miljoen overschreed.

500 MILJOEN DOLLAR IN DEFI!!! pic.twitter.com/JbMohVMQtX

– scott lewis DEX.AG &# 127806; (@scott_lew_is) 14 mei 2019

De DeFi-zegen komt niet als een verrassing, aangezien cryptomarkten opnieuw bullish zijn geworden, waarbij de bitcoin-prijs is gestegen tot $ 8.000 en de etherprijs in natura is gestegen tot $ 220. De activiteit is over de hele linie gestegen, om zo te zeggen.

Bovendien maken meer gebruikers gebruik van DeFi-leningplatforms voor ‘lange’ markten door hun leningen te gebruiken om meer crypto te kopen – een dynamiek die heeft bijgedragen aan de nieuwste opwaartse trend van de crypto-economie, ook al is het maar voor een deel..

De grote vragen zijn nu of 1) Maker kan zijn dominantie op het gebied van cryptolening behouden en 2) of de huidige optimistische marktomstandigheden kunnen aanhouden en daardoor een nieuwe golf van blijvende gebruikers voor DeFi-projecten kunnen winnen.

Maker probeert stand te houden

De Dai Stability Fee (DSF), het rentetarief dat aan CDP-eigenaren wordt aangerekend voor hun Dai-leningen, is met bijna 20 procent gestegen, aangezien houders van MKR-tokens sinds het begin van het jaar herhaaldelijk hebben gestemd om het tarief te verhogen.

Waarom? Het is een gezamenlijke inspanning geweest om de Dai terug te brengen naar zijn $ 1 USD-koppeling, aangezien de prijs van de stablecoin de afgelopen weken onder die prijs is verhandeld. Het idee is dat een hogere rente ertoe zal leiden dat meer CDP-eigenaren hun posities sluiten, waardoor Dai wordt verbrand in een poging het token terug te brengen naar $ 1..

Het goede nieuws is dat de prijs van de Dai de afgelopen dagen veel dichter bij zijn peg is gekomen, hoewel de snelle opleving van de DSF nogal belastend is geweest voor gebruikers die hun CDP’s niet hebben gebruikt voor lange crypto maar eerder voor reguliere aankopen.

Nu de rente van de Dai 19,5 procent bedraagt, zou het voor gebruikers betaalbaarder zijn geweest – of op zijn minst voorspelbaarder – als ze in plaats daarvan creditcards hadden gebruikt. Inderdaad, de Dai-rente is ontworpen om te fluctueren in overeenstemming met veranderende omstandigheden, maar met het recente gebabbel in de VS over het illegaal maken van rentetarieven van meer dan 15 procent, bevindt de Maker-gemeenschap zich nu in een interessant grijs gebied..

Over vondsten gesproken, eerder deze maand onthulde de MakerDAO Foundation dat de software voor stemcontracten van Maker een kritieke bug bevatte die had kunnen leiden tot permanent verlies van gebruikersgelden. Het project heeft sindsdien een bijgewerkte versie van het contract laten controleren om de fout te verhelpen.

Aan de horizon heeft de Maker-community de aanstaande lancering van het multi-collateral Dai (MCD) -systeem om naar uit te kijken. Met MCD kunnen gebruikers activa inzetten die verder gaan dan alleen ether om Dai-leningen af ​​te sluiten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me