Tron-oprichter doneert $ 1 miljoen aan Greta Thunberg, zegt dat Crypto het klimaat kan repareren

Greta Thunberg

De afgelopen maanden heeft Greta Thunberg, een Zweedse tiener, de wereld rondgereisd om wereldleiders te waarschuwen en jonge mensen te inspireren over klimaatverandering..

Haar inspanningen waren controversieel, waarbij velen in de publieke belangstelling stonden, waaronder president Donald Trump, die zich gedwongen voelden partij te kiezen in het debat over duurzaamheid en milieubewustzijn.

Greta Thunberg

Leden van de cryptocurrency-gemeenschap hebben natuurlijk ook partij gekozen. Interessant is dat velen in deze gemeenschap scepsis hebben geuit over de inspanningen van Thunberg, wat ertoe leidde dat TIME Magazine haar de persoon van het jaar voor 2019 noemde..

Hun stelling: het tegengaan van klimaatverandering legt verdere controle in handen van regeringen en bedrijven, iets dat tegengesteld is aan de hele beweging van decentralisatie.

Het lijkt er echter op dat een prominent lid van deze branche haar kant kiest. Het lid, de ook controversiële Justin Sun, oprichter van het Tron cryptocurrency-project en chief executive van torrenting-service BitTorrent, die hij overnam.

De zon van Tron werpt gewicht achter Thunberg

Aangekondigd in een tweet die woensdag werd gepubliceerd, onthulde de Chinese cryptocurrency-ondernemer Justin Sun dat hij $ 1 miljoen aan de klimaatinitiatieven van Greta Thunberg zal doneren, daarbij verwijzend naar zijn vergelijkbare onderliggende doel om ‘de wereld te veranderen’. Het is momenteel niet duidelijk hoe Sun het geld zal doneren, of dat Thunberg donaties in Tron of andere cryptocurrencies accepteert..

Sun legde uit dat hij denkt dat cryptocurrencies een integraal onderdeel zullen zijn van “het verminderen van de koolstofvoetafdruk door gedecentraliseerde afwikkeling te implementeren”.

Als jonge ondernemer deel ik @GretaThunberg’S passie om de wereld te veranderen. Crypto zal enorm bijdragen aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk door gedecentraliseerde afwikkeling te implementeren. Ik wil persoonlijk USD $ 1 Miljoen toewijzen aan @GretaThunberg Initiatief. # cop25

– Justin Sun (@justinsuntron) 18 december 2019

Wat Sun hiermee bedoelt, is niet helemaal duidelijk, hoewel sommigen het niet eens zijn met het algemene gevoel dat Bitcoin en andere blockchain groene technologieën zijn..

Zoals gerapporteerd door Blockonomi, vertelde Pat Gelsinger, de CEO van het grote cloud computing- en virtuele machinebedrijf VMWare, eerder dit jaar aan Fortune Magazine dat BTC een bedreiging vormt voor de mensheid vanwege het hoge energieverbruik..

Hij suggereerde zelfs dat het een actieve bijdrage levert aan de aanhoudende “klimaatcrisis” waarover veel wetenschappers en politici actief discussiëren:

“Het kost de energie van een huis, een half huis per dag, om een ​​enkele boeking in een Bitcoin-grootboek te doen.”

Hoe het ook zij, Sun gelooft dat cryptocurrencies de vermeende klimaatveranderingscrisis zullen helpen, en daarom heeft ze $ 1 miljoen gedoneerd aan een topactivist in het veld.

Verre van de eerste Crypto Charity Case

Dit is verre van de eerste keer dat een rijke cryptocurrency-houder zijn winsten heeft gebruikt om een ​​impact op de wereld te maken die aantoonbaar ‘goed’ is.

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi onthulde een groep “gewone” maar anonieme mensen (schijnbare cryptovalvissen) in november wat zij “Unknown Fund” noemden. Het uitgangspunt van het fonds was om ongeveer $ 75 miljoen aan Bitcoin te schenken aan bedrijven en non-profitorganisaties die privacyrechten willen ondersteunen:

“De anonieme organisatie Unknown Fund heeft aangekondigd dat het van plan is te investeren en $ 75 miljoen in bitcoin te doneren aan startups die direct of indirect het idee van anonimiteit ondersteunen. De voorkeur gaat uit naar de volgende niches: bescherming van persoonsgegevens, tools voor anonimiteit, cryptocurrency en blockchain. ”

De operators van het Unknown Fund beweerden dat privacy en gegevensveiligheid op dit moment een van de belangrijkste is die de mensheid schaadt, daarbij verwijzend naar het Cambridge Analytica-debacle en andere soortgelijke. Het fonds heeft naar verluidt sindsdien alle donaties gedaan aan de bedrijven die de waarden van privacy in stand houden, hoewel het niet duidelijk is welke bedrijven donaties hebben ontvangen.

Deze onderneming deed nogal denken aan een gebruiker die door ‘Pineapple’ ging, die tientallen miljoenen doneerde aan een aantal goede doelen en non-profitorganisaties om de doelen van onderwijs, waterveiligheid en anderen te helpen nadat ze rijk werden tijdens de Bitcoin-bullrun van 2017.

Brian Armstrong van Coinbase en cryptocurrency-miljardair en BitMEX-oprichter Ben Delo hebben ook beloofd een overgrote meerderheid van hun rijkdom weg te geven via een initiatief van Bill Gates en Warren Buffett, de Giving Pledge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me