TradeLens: grote scheepvaartbedrijven Sluit je aan bij de door IBM gebouwde blockchain van Maersk

IBM Tradelens

Het Deense conglomeraat Maersk – ‘s werelds meest uitgestrekte containerschipbedrijf – heeft twee van de andere grootste titanen in zijn branche aangetrokken om sluit u aan bij het logistiek gerichte TradeLens-platform, die gebruikmaakt van IBM blockchain-technologie.

Deze twee containerschipbedrijven zijn CMA CGM uit Marseille en Mediterranean Shipping Co (MSC) uit Genève. Achter Maersk helpen ze de top vijf van grootste maritieme transportondernemingen die momenteel actief zijn, af te ronden.

IBM Tradelens

Dienovereenkomstig betekent de introductie van CMA CGM en MSC op TradeLens dat een aanzienlijk aantal van de maritieme lading van de wereld – bijna 50 procent – nu zal worden gevolgd door het blockchain-systeem, dat gericht is op het digitaliseren van de papierintensieve toeleveringsketens van de scheepvaart..

De zegen komt nadat Maersk en IBM afgelopen augustus voor het eerst de oprichting van het platform aankondigden en hun intenties om afgelopen januari samen te werken aan een blockchain. Toen hij de samenwerking aankondigde, zei Maersks TradeLen’s hoofd Michael White dat het smart contracts-platform zou kunnen helpen de wereldhandel te optimaliseren:

“Het gaat om het verminderen van wereldwijde handelsbelemmeringen en het verhogen van de efficiëntie in internationale toeleveringsketens, en het op de markt brengen van een handelsplatform voor containervervoer – dat het hele ecosysteem van de toeleveringsketen met elkaar verbindt.”

Tot op heden is de waardepropositie van het platform intrigerend genoeg gebleken om prominente deelnemers te overtuigen, waaronder tientallen havens en douaneautoriteiten in Australië, Nederland, Peru, Saoedi-Arabië en daarbuiten..

Top IBM Blockchain Exec Vertrekt het bedrijf

In ander IBM-nieuws brak op 28 mei het bericht dat Jesse Lund – eenmalig hoofd van de blockchain-financiële afdeling van de tech-macht – niet langer bij het bedrijf werkte..

De reden voor het scheiden van wegen is onduidelijk, hoewel een IBM-woordvoerder sindsdien officieel de exit heeft bevestigd. Van zijn kant heeft Lund ook gereageerd en zei: “Ik heb IBM verlaten, maar ben nog steeds optimistisch over betalingsinnovatie”, ondersteund door blockchain-technologie.

Terwijl hij tussen begin 2017 en dit voorjaar bij IBM was, hield Lund met name toezicht op de deelname van de onderneming aan het Blockchain World Wire-project, een grensoverschrijdend betalingsnetwerk dat tot stand werd gebracht in samenwerking met de ondersteuners van het Stellar-netwerk..

World Wire, dat eerder deze maand in meer dan 70 landen werd gelanceerd voor beperkte productie, vertrouwt dienovereenkomstig op Stellars native asset, lumens (XLM). IBM heeft uitgelegd dat het systeem internationale geldoverdrachten kan stroomlijnen:

“World Wire biedt een meer rechttoe rechtaan model voor grensoverschrijdende betalingen met behulp van het Stellar-protocol dat geldoverdrachten van punt naar punt maakt in plaats van de complexiteit van conventioneel correspondentbankieren..

Op het nieuws van het vertrek van Lund zei Jed McCaleb, mede-oprichter van Stellar, dat de activiteiten van Blockchain World Wire niet gehinderd zouden worden door de personeelsverschuiving.

IBM is geen onbekende om blockchain en logistiek te trouwen

De vooruitgang van het TradeLens-platform komt doordat IBM de laatste tijd sterk heeft gefocust op het ontwikkelen van logistieke oplossingen via blockchain.

Vorige maand kondigde de Duitse autofabrikant Volkswagen aan dat het de interne blockchain van IBM zou gebruiken om het ‘kobalt dat wordt gebruikt in lithium-ionbatterijen’ in de toeleveringsketen van de autofabrikant te volgen..

In februari verklaarde IBM dat het de krachten had gebundeld met de non-profitorganisatie Freshwater Trust en satellietmeesters SweetSense om het volgen van het grondwatergebruik in Californië te testen met behulp van blockchain..

Het bedrijf lanceerde afgelopen herfst ook zijn IBM Food Trust. Zoals de naam van de service suggereert, is het blockchain-platform ontworpen om de logistiek rond de toeleveringsketens van de voedingsindustrie te vergemakkelijken.

Hoewel velen zeggen dat blockchain-technologie over het algemeen een beperkt aantal levensvatbare use-cases kent, wordt logistiek doorgaans geprezen als een van die primaire use-cases. Aan de andere kant beweren sceptici nog steeds dat bedrijven beter af zijn om reguliere databasetechnologie te gebruiken in plaats van blockchain voor supply chain management..

Tegen die achtergrond vormen de verschillende blockchain-acties van IBM op logistiek gebied een openlijke uitdaging voor de beweringen van die sceptici. Als blockchain-oplossingen uiteindelijk de status quo in supply chains worden, zal IBM ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld bij het inluiden van die realiteit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me