Top Crypto VC: China lanceert in 2020 National Digital Asset

China

Sinds de lancering van haar digitale valuta-initiatief meer dan vijf jaar geleden, heeft de People’s Bank of China (PBoC) – de centrale bank van China – zijn mond gehouden over de kwestie..

De buitenwereld wist alleen van de bedoelingen van China vanwege lekken en terloopse opmerkingen die hier en daar werden gemaakt. Daarom is er veel gespeculeerd over de details van het project.

Een vooraanstaande durfkapitalist uit de industrie nam onlangs deel aan deze speculatietrein, tegen CNBC in een interview dat ze gelooft dat de lancering van de Chinese cryptocurrency aan de horizon ligt, en geeft zelfs haar eigen tijdlijn uit.

China

China’s Crypto slechts 12 maanden verwijderd?

Edith Yeung, partner van Proof of Capital – een blockchain-centrisch durfkapitaalfonds dat volgens haar website heeft geïnvesteerd in Binance, Blockstream en Stellar – vertelde CNBC op 20 november dat ze gelooft dat China’s digitale asset ‘zeker’ zal worden gelanceerd ‘binnen de komende zes tot twaalf maanden. “

Hoewel ze geen bron citeerde die deze voorspelling ondersteunde, verklaarde Yeung dat China ‘heel goed nagedacht’ is over hoe het zijn geplande cryptocurrency wil uitrollen naar zijn meer dan 1 miljard inwoners, alvorens te suggereren dat de hoeveelheid middelen die het land heeft geïnvesteerd dit project duidt op een aanstaande lancering. In antwoord op een vraag over de Chinese tijdlijn voor de cryptocurrency, legde de investeerder uit:

‘Het kan best snel zijn. Hoewel het lijkt alsof de timing goed is nadat Mark Zuckerberg door het Congres werd gegrild, is dit iets waar de afgelopen jaren aan gewerkt is. “

De Chinese regering is geweest "echt attent" over het raamwerk voor elektronische betalingen in digitale valuta en de uitrol ervan.

Leuk gesprek met #blokkering #crypto #China #EastTechWest @christinecnbc @arjunkharpal @CNBCi vanmorgen =) https://t.co/cY7alpimzT pic.twitter.com/VKna0rikB6

– Edith Yeung (@edithyeung) 20 november 2019

De bewering van Yeung dat China op het punt staat zijn eigen cryptocurrency te krijgen, komt kort nadat CNBC meldde dat HCM Capital managing partner Jack Lee gelooft dat het PBoC-netwerk voor digitale valuta binnen de komende twee tot drie maanden kan worden gelanceerd..

Haar verklaring volgt ook op de hielen van een soortgelijk rapport van Forbes, waarin werd gesuggereerd dat “de technologie achter de cryptocurrency klaar is sinds vorig jaar en dat de cryptocurrency op 11 november zou kunnen lanceren, de drukste winkeldag van China, bekend als Singles. Dag.”

Houd je adem niet in

Terwijl Yeung en anderen geloven dat de lancering van de cryptocurrency nabij is, heeft de PBoC gesmeekt om van mening te verschillen. Volgens eerdere rapporten van Blockonomi zei de Chinese centrale bank vorige week in een officiële aankondiging dat het “netto nieuws (online nieuws)” dat het legale digitale valuta heeft uitgegeven categorisch onjuist is. Een ruwe vertaling van de verklaring luidt als volgt:

“De People’s Bank of China heeft geen legale digitale valuta (DC / EP) uitgegeven en heeft geen handelsplatform voor activa geautoriseerd om transacties uit te voeren. De People’s Bank of China bestudeert de legale digitale valuta sinds 2014 en is nog steeds bezig met onderzoek en testen. “

De PBoC was nog niet klaar. De centrale bank van China vervolgde dat buitenlandse en lokale rapporten die datums suggereren voor de lancering van de “DC / EP” of “Digital Currency Electronic Payment (DCEP)”, zoals de Chinese media het project hebben genoemd, “onnauwkeurig” zijn.

VS moeten reageren

Ongeacht de exacte tijdlijn, was Yeung van mening dat de VS moeten “opschieten” en reageren op China’s stappen om de yuan te digitaliseren..

Een andere prominente blockchain-centrische investeerder, Anthony Pompliano, is het eens met dit sentiment. Hij schreef in een eerder dit jaar gepubliceerde nieuwsbrief dat de VS moeten stappen om een ​​digitaal geldsysteem op te zetten, met name “om een ​​[monetair / economisch] voordeel te behalen” en om “tot de verbeelding te spreken van honderden miljoenen mensen.”

Deze bewering wordt ondersteund door French Hill en Bill Foster, twee congresleden die onlangs het volgende schreven in een brief aan de Federal Reserve over digitale valuta:

“We zijn bezorgd dat het primaat van de Amerikaanse dollar op de lange termijn in gevaar zou kunnen komen door de brede acceptatie van digitale fiatvaluta’s. Internationaal voerde de Bank for International Settlements een onderzoek uit waaruit bleek dat meer dan 40 landen over de hele wereld zich momenteel hebben ontwikkeld of bezig zijn met het ontwikkelen van een digitale valuta. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me