Top Crypto-bedrijven mobiliseren om geld in te zamelen om het Coronavirus te bestrijden

Coronavirus

Helaas is de uitbraak van COVID-19 de afgelopen dagen snel erger geworden; volgens websites die de verspreiding van dit nieuwe coronavirus volgen, er zijn nu meer dan 480.000 bevestigde gevallen, waarvan de meerderheid zich nu buiten China bevindt, met hotspots in de VS, Italië, Duitsland, Spanje en in feite de rest van Europa.

Met deze verspreiding is er enorme druk gelegd op lokale gezondheidswerkers, met rapporten die aangeven dat de voorraden van belangrijke items, zoals beademingsapparatuur voor geïnfecteerden en maskers voor degenen die de patiënten verzorgen, bijna op zijn..

Als gevolg hiervan is er een massale mobilisatie van de industrie geweest – met bedrijven van Apple en Tesla tot Dyson (ja, het vacuümbedrijf) en Ford die voorraden maken of dollars bijdragen om de verspreiding tegen te gaan en onze gezondheidswerkers in leven te houden. Velen noemen het de grootste mobilisatie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Cryptobedrijven hebben zich ook aangesloten, met een groot aantal toonaangevende spelers in de industrie die de afgelopen dagen liefdadigheidsinitiatieven hebben aangekondigd.

Verslechterende uitbraak van coronavirus stimuleert Binance, Ripple, & Anderen om te reageren

Op 25 maart onthulde Binance dat het een social media-campagne zal lanceren met de onderstaande tweet, waarbij het zijn volgers vertelt dat het $ 1 USD (tot $ 1 miljoen) zal doneren voor elke retweet met de bijbehorende hashtag #CryptoAgainstCOVID, met een bonus van $ 1 miljoen gedoneerd als een miljoen retweets binnen een week kunnen worden geraakt.

De liefdadigheidsafdeling van Binance, BCF, koppelt naar verluidt ook coronavirusdonaties die in cryptovaluta zijn betaald.

Elke retweet van dit bericht met #CryptoAgainstCOVID = $ 1 USD donatie.

#Binanciën Liefdadigheidsinstelling doneert tot $ 1.000.000 USD!

Als we binnen 7 dagen 1 miljoen retweets halen, @BinanceBCF zal een extra $ 1.000.000 USD doneren!

Laten we gaan!

U kunt hier ook doneren:https://t.co/D3DgXpVHsM pic.twitter.com/EXpaD69RNk

– Binance (@binance) 25 maart 2020

Ripple heeft zijn voorbeeld gevolgd, onthullend op 25 maart haar “toezegging om deel uit te maken van de wereldwijde reactie op de COVID-19-pandemie:

We beginnen in onze eigen achtertuin met elk $ 100.000 aan donaties aan het COVID-noodfonds van @ tippingpoint en het COVID Regional Response Fund van @ siliconvalleycf.

Er is ook een collectieve inspanning van de beste cryptobedrijven, waaronder Brave, Gemini, The Block, Electric Coin Co. en anderen, via de # CryptoCOVID19-campagne van The Giving Block.

Terwijl dit virus zich blijft verspreiden, is er waarschijnlijk een verdere mobilisatie door bedrijven, zowel in de crypto als daarbuiten, om het te bestrijden.

COVID-19 Crypto-scams opgeroepen door de gouverneur van Californië

Hoewel crypto voorgoed te midden van deze crisis is, zijn er enkele actoren die deze technologie in hun voordeel hebben gebruikt naarmate het coronavirus zich heeft verspreid.

Gouverneur van Californië Gavin Newsom raakte dit dinsdag in een uitzending aan over de stappen die zijn kiezers zouden moeten nemen in het kader van de uitbraak van COVID-19:

Zorg ervoor dat we er geen misbruik van maken. In deze omgeving zijn er buitengewone mensen en doen mensen buitengewoon slechte dingen, […] de mensen die beweren dat we vooraf een dollar-equivalent van Bitcoin moeten opsturen om wat materiaal te krijgen – dubieuze activiteiten zoals dat.

Gouverneur Gavin Newsom noemde zojuist bitcoin tijdens zijn COVID-19-aankondiging. pic.twitter.com/Z6TsnfT6XY

– Vis (@Vis_in_numeris) 25 maart 2020

Helaas is wat Newsom zegt juist.

Sophos cybersecurity-onderzoeker Chester Wisniewski meldde op 19 maart dat er oplichters zijn geweest die ‘zich voordoen als het COVID-19 Solidarity Response Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie en rechtstreeks schrijven naar individuen die om Bitcoin-betalingen naar een bepaald adres vragen’ om ‘het werk van de WHO te ondersteunen bij het volgen en begrijpen van de verspreiding van het virus. “

De oplichters die zich voordoen als het @WHO COVID-19 Solidarity Response Fund evolueert. Eerste monsters gezien op 16 maart en hebben een beetje meer spuug en poetsbeurt op de run van 18 maart gedaan. Doneer alstublieft hier aan het echte fonds: https://t.co/MfggnADyKF pic.twitter.com/FVwbbSmN4e

– Chester Wisniewski (@chetwisniewski) 19 maart 2020

Er zijn ook meldingen van oplichters die Bitcoin hebben aangevraagd in ruil voor een ‘vaccin’ en ‘medische zorg’ van duistere actoren die hun angst voor winst proberen uit te buiten.

Gelukkig hebben cyberbeveiligingsbedrijven en -experts hun best gedaan om dit slinkse gedrag aan de kaak te stellen en ervoor te zorgen dat het publiek in deze tijden van problemen grotendeels veilig wordt gehouden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me