Token Taxonomy Act: Crypto Bill gaat opnieuw naar het Amerikaanse congres

Crypto Bill van het Amerikaanse Congres

Er is opnieuw een wetsvoorstel ingediend bij het Amerikaanse Congres dat, indien aangenomen, directe federale richtlijnen zou opleveren voor cryptocurrency-tokens in Amerika. Eerder hebben lappendeken staatsregels en concurrerende federale waakhonden de status van crypto’s in het land dubbelzinnig gemaakt.

Dat wetsvoorstel, de Token Taxonomy Act, werd voor het eerst naar voren gebracht in het Huis van Afgevaardigden in december 2018 als een middel om “een […] overwinning te behalen voor de Amerikaanse economie en voor het Amerikaanse leiderschap in deze innovatieve ruimte”, aldus de cosponsor Rep. Warren Davidson (R-OH) zei destijds.

Crypto Bill van het Amerikaanse Congres

In diezelfde geest hebben Rep.Davidson en verschillende tweeledige sponsors, waaronder de hoopvolle president van 2020 Rep.Tulsi Gabbard (D-HI), deze week een bijgewerkte versie van het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gebracht. De toekomstige wetgeving zou een formele federale definitie van tokens bieden en tokens vrijstellen van behandeling als effecten door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De Token Taxonomy Act verduidelijkt wanneer een digitale token een beveiliging is en wanneer niet. Het weerspiegelt grotendeels de benadering van de SEC tot nu toe, maar creëert een scherpere lijn in wetgevingstaal die de onzekerheid zou moeten verminderen. Coin Center verwelkomt de introductie van dit wetsvoorstel. https://t.co/Mks71mF5KK

– Coin Center (@coincenter) 9 april 2019

Federale richtlijnen alstublieft!

Verdere duidelijkheid van het federale beleid is al lang vereist vanuit het hoekje van de cryptoverse in Amerika, hoewel analisten het gebrek aan succes tot nu toe door analisten hebben aangehaald als een huiveringwekkend effect op crypto-gebaseerde innovatie en ondernemingen in het land..

De Token Taxonomy Act, hoewel verre van een alomvattende juridische behandeling van de cryptocurrency-ruimte, zou een tastbare stap zijn in de richting van meer federale duidelijkheid over cryptocurrencies..

De definitie van het wetsvoorstel van ‘tokens’ zou het huidige regelgevende struikgewas van Amerika wegvagen, waarin de Internal Revenue Service (IRS) digitale activa als eigendom behandelt, de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) ze als handelswaar behandelt, en de SEC behandelt de meeste als effecten.

Voorlopig zal het wetsvoorstel zijn weg vinden naar gespecialiseerde congrescomités waar vertegenwoordigers de kans krijgen om de wetgeving te wijzigen of te schrappen. Als het uit deze commissies zou komen, zou over het wetsvoorstel in de Kamer worden gestemd. Als je daar langskomt, wordt het naar de Amerikaanse senaat gestuurd, die het op dezelfde manier moet goedkeuren voordat het naar het bureau van de president wordt gestuurd voor ondertekening of een veto..

Wat er ook gebeurt, het is duidelijk dat het profiel van cryptocurrency-technologie in het Congres groeit.

Deze maand publiceerde de Congressional Research Service een rapport dat steunde op een handvol informatiebronnen vrijgegeven door Coin Center, een non-profit crypto-onderzoeks- en belangenbehartigingsgroep gevestigd in Washington D.C. De groep heeft de afgelopen tijd het Congres geïnformeerd over belastingvragen over cryptocurrency en het Lightning Network.

“We zullen doorgaan met het publiceren van materiaal dat pleit voor goed beleid over kwesties die verband houden met openbare blockchain-netwerken en zijn blij dat ze worden gelezen door beleidsmakers”, zei Neeraj Agrawal van Coin Center in een bericht van 9 april..

Status Quo regeert voorlopig

Tenzij de Token Taxonomy Act wordt aangenomen, blijft de SEC een torenhoge regulator in de Amerikaanse cryptocurrency-scene.

De Commissie heeft vorige week zojuist een nieuw richtsnoer voor tokens uitgebracht waarin een aantal van haar personeelsleden wordt geschetst over de drempelwaarde waaraan cryptocurrency-ondernemingen moeten voldoen om als effecten onder de Amerikaanse wetgeving te worden beschouwd. Kortom, het document gaf aan dat hoe meer gecentraliseerd een dergelijk project is, hoe waarschijnlijker het is dat het een beveiliging in het land is.

Met name zou de Token Taxonomy Act, waar van toepassing, ook de wetten op staatsniveau overschrijven. Maar als het wetsvoorstel niet snel of ooit wordt aangenomen, zouden deelstaatregeringen – zoals die in Wyoming en South Carolina – het voortouw blijven nemen bij het wetgeven van de Amerikaanse crypto-ruimte..

De vroege bewegingen van het cryptobeleid van sommige staten waren ook vriendelijker dan die van andere. De gefragmenteerde, lappendekenregels waar dynamiek toe leidt, zullen voortduren zolang federale wetgeving ontbreekt. De Token Taxonomy Act zal misschien niet het daglicht zien, maar de eerste vooruitgang is een voorteken voor een vriendelijkere crypto-omgeving in Amerika in de komende jaren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me