Thomson Reuters: Slimme contracten mainstream maken met Ethereum en Chainlink

Thomson Reuters

Mediaconglomeraat Thomson Reuters, een van de toonaangevende merken in Canada, ziet een kans om de mogelijkheden van slimme Ethereum-contracten in de mainstream te brengen.

De inspanning komt als onderdeel van een samenwerking met OpenLaw, de door ConsenSys ondersteunde bouwers van een open source en peer-to-peer protocol voor het automatiseren van juridische overeenkomsten.

De eerste vrucht van de samenwerking, onthuld op 17 oktober, is een proof of concept (PoC) -systeem genaamd Smart Contract Express, dat de documentautomatiseringsservice Contract Express van Thomson Reuters combineert met slimme contractfuncties met behulp van Ethereum en gedecentraliseerd Oracle-project Chainlink.

Thomson Reuters

De OLE-stapel

Met de PoC kunnen gebruikers een contracttemplate van Practical Law Company nemen en deze door Contract Express laten lopen, waarna de belangrijkste gegevens van het contract – zoals datums en betalingsverplichtingen – permanent kunnen worden gehasht op Ethereum.

Dienovereenkomstig is het doel van het PoC-systeem niet om het geheel van een traditioneel wettelijk contract op een blockchain te dumpen, maar om specifieke contracten ‘hybride’ te maken door zowel off-chain als on-chain componenten te hebben..

Slimme contracten worden mainstream.

OpenLaw en Thomson Reuter’s @ContractExpress / Practical Law hebben een visie geschetst voor hoe grote advocatenkantoren & in-house counsel kan eenvoudig slimme contracten gebruiken met de #ole stapel:

– OpenLaw

#kettingschakel

#ethereum https://t.co/kebePXrzC5

– OpenLaw (@OpenLawOfficial) 17 oktober 2019

Dat soort hybride dynamiek kan met name handig zijn in de context van internationale handel of wanneer bedrijven specifiek met cryptocurrencies te maken hebben.

Met name, als het later verder wordt uitgerold, zou het systeem reguliere advocaten een comfortabele manier kunnen bieden om met slimme contracten om te gaan, aldus Andy Wishart, het Global Head of Drafting and Productivity Solutions bij Thomson Reuters:

“Dit systeem haalt gegevens door naar OpenLaw en brengt twee werelden samen. Tegelijkertijd zullen advocaten Contract Express goed kennen. “

Opkomst van de LAO

Gedecentraliseerde autonome organisaties, of DAO’s, hebben in 2019 niets minder dan een heropleving in de Ethereum-gemeenschap meegemaakt. Van MolochDAO tot MetaCartel, tot nieuwere groepen zoals OrochiDAO en Trojan DAO, innovatie rond dit nieuwe soort organisaties is momenteel in overvloed..

Een van die ondernemingen die onlangs de aandacht heeft getrokken, is de LAO, de “eerste DAO met beperkte aansprakelijkheid met winstoogmerk” die OpenLaw vorige maand aankondigde. Het LAO biedt zijn gebruikers een wettelijk conforme structuur om beurzen aan te bieden en te investeren in projecten rond de Ethereum-gemeenschap.

“Net zoals Coinbase hielp om de handel in traditionele activa naar miljoenen te brengen door te proberen te voldoen aan verschillende wettelijke vereisten, zal OpenLaw helpen om de oorspronkelijke visie van The DAO nieuw leven in te blazen op een manier die in overeenstemming is met de Amerikaanse wetgeving”, zei het OpenLaw-team op de tijd.

OpenLaw springt op de Dai-trein

Ether (ETH) is de koning van de heuvel als het gaat om geld in het Ethereum-ecosysteem. Het tweede meest populaire project is ongetwijfeld de Dai stablecoin.

Dat is waarom het in augustus geen verrassing was toen de bouwers van OpenLaw onthulden dat ze de stablecoin omarmden als het ‘ruilmiddel bij uitstek voor financiële transacties in de keten’ in hun protocol. Zoals het team toen uitlegde:

“Daartoe hebben we Dai geïntegreerd in OpenLaw Finance om te laten zien hoe Dai kan worden gebruikt als ruilmiddel voor wettelijk conforme tokenized effecten, vastrentende producten, tokenized onroerend goed en slimme derivaten … Dai kan zijn weg naar het bereiken van een status als wereldwijde valuta. “

Juridische innovatie is hier

Deze maand begon de opwinding rond een nieuwe demo van de Lexon project, dat een door mensen leesbare programmeertaal ontwikkelt die is “ontworpen om de code van blockchain smart contracts leesbaar te maken voor niet-programmeurs.”

DevconV begint morgen officieel, maar ik ben al verbaasd (en het is niet alleen de jetlag). Kijk naar deze code: het is zowel een door mensen leesbaar (en juridisch bindend contract) maar het is ook compileerbare code die naar soliditeit exporteert!

Verbazingwekkend.https://t.co/157UG7crEk pic.twitter.com/nATsBEZrI4

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 7 oktober 2019

De demo is niet alleen leesbaar voor een leek, maar de code kan ook gemakkelijk worden geëxporteerd naar Solidity, de programmeertaal van Ethereum.

Het is een interessante dynamiek die de komende jaren zeker zal leiden tot verdere innovatie op het kruispunt van verschillende vakgebieden. Terwijl platforms zoals Ethereum de manier veranderen waarop digitale handel kan worden gedaan, kunnen ze ook in toenemende mate veranderen hoe we juridische overeenkomsten benaderen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me