Tether Releases Report claimen solvabiliteit, maar velen hebben twijfels

Tether-rapportcontrole

Tether is een oplosmiddel. Althans volgens een advocatenkantoor dat Tether had uitgenodigd om een ​​rapport over hen te doen. Het rapport stelt dat Tether momenteel USD-reserves heeft die “onbezwaard” zijn en gelijk zijn aan iets meer dan $ 2,5 miljard. De fiat-representatieve munt die is uitgegeven door Tether, USDT, is vrijwel constant onder de loep genomen door het crypto-publiek. Er wordt van verdacht op frauduleuze wijze meer USDT-munten te hebben gecreëerd dan hun reserves zouden rechtvaardigen.

Wat is Tether en USDT?

Laten we, voordat we ingaan op dit laatste nieuws, even kijken wat Tether en USDT zijn. Als je al bekend bent, ga je gang en ga je naar het volgende gedeelte.

Tether

Een groot probleem (of voordeel, afhankelijk van wat u probeert te doen) met cryptocurrencies is dat ze veel prijsvolatiliteit hebben. Dit betekent dat hun prijzen vrijwel nooit stabiel zijn. Een tweede probleem voor beleggers in cryptocurrency is dat bijna alle waardering van altcoin aan Bitcoin is gekoppeld. Dit kan het vastleggen van handelswinsten erg moeilijk maken.

Een oplossing zou zijn om een ​​zogenaamde stabiele munt te gebruiken, waarvan er tegenwoordig een paar keuzes zijn. Tether heeft een cryptocurrency gemaakt met de naam US Dollar Token of USDT. Het idee is dat elk ervan zou worden gedekt door een reserve van Amerikaanse dollars die door het bedrijf wordt aangehouden.

Met dit in gedachten kunnen actieve handelaren USDT gebruiken als een soort veilige haven tegen de volatiliteit van cryptocurrency, terwijl ze ze niet nodig hebben om volledig uit te betalen in fiat.

Voor een meer gedetailleerde analyse van USDT, bekijk hier ons artikel over dit onderwerp.

Advocatenkantoor voert een beoordeling uit

Het rapport uitgebracht door Tether en gedateerd als voltooid op 1 juni van dit jaar bevat verklaringen die suggereren dat het advocatenkantoor, FSS, er volledig van overtuigd is dat “de onbezwaarde activa van Tethers het saldo van volledig gedekte USD-tethers die vanaf 1 juni 2018 “.

Hoewel dit voor sommigen misschien een opluchting lijkt, zijn anderen er niet zo zeker van en vinden dat dit rapport het tegendeel bewijst.

Eén gebruiker op Reddit die beweert een gecertificeerde openbare accountant en voormalig accountant te zijn voor een van de vier beste bedrijven ter wereld uitte enkele zorgen in een opmerking die reageert op de aankondiging.

Volgens de persoon die de naam sniper24usa gebruikte, leek het zeer onregelmatig dat een advocatenkantoor met deze taak werd belast. Hierop schreven ze:

“Vreemd voor mij dat een advocatenkantoor de rol van een accountantskantoor vervult. Een zo grote entiteit kan zich gemakkelijk een Big 4-accountantskantoor veroorloven om deze procedures uit te voeren. Of zelfs een middelgroot bedrijf, dat investeerders meer vertrouwen in het rapport zou geven. Hoewel procedures voor contante bevestiging niet erg moeilijk zijn, zou u dan liever een loodgieter of elektricien in uw huis hebben? “

Hoewel deze Reddit-gebruiker geen enkel bewijs van zijn vroegere dienstverband heeft geleverd, lijkt hun punt toch enige geldigheid te hebben. En het roept zeker de vraag op, waarom heeft Tether geen goed accountantskantoor gebruikt en in plaats daarvan een advocatenkantoor om dit te doen??

Sniper24usa sloot hun commentaar af door te zeggen:

“Dit rapport geeft me geen extra of verminderd vertrouwen in Tether. De vragen die het oproept over hun gebrek aan een volledige audit, samen met de keuze van het bedrijf, laten me weinig bewijsmateriaal achter en doen niet veel voor me. “

Aanval van Bitfinex’ed

Beruchte Twitter-gebruiker Bitfinex’ed heeft sinds vorig jaar een bijna eindeloze stroom rapporten verspreid over vermeende misstanden en transacties tussen de exchange Bitfinex en Tether. De anonieme Twitter-gebruiker beweert voorkennis te hebben over de misstanden van deze twee bedrijven en beweert dat Tether betrokken is bij wat zij omschrijven als ‘fraude en / of het witwassen van geld’..

Als reactie op het rapport van Tether heeft Bitfinex’ed een paar screenshots gedeeld die aangrijpend kunnen zijn.

De eerste is een citaat uit een artikel uit Coindesk waarin de algemeen adviseur van Tether, Stu Hoegner, in januari zei: “Het komt erop neer dat een audit niet kan worden verkregen”. Hij vervolgde: “de belemmeringen om audits te krijgen zijn gewoon te groot om nu te overwinnen, en niet alleen voor ons”.

De anonieme klokkenluider voegt vervolgens een regel uit het Tether-witboek toe met de tekst: “Professionele auditors zullen ons onderliggende banksaldo en financiële overboekingsoverzicht regelmatig verifiëren, ondertekenen en publiceren.”

Ten slotte voegden ze een screenshot toe van het rapport van het advocatenkantoor zelf met de tekst “FSS is geen accountantskantoor en heeft de bovenstaande beoordeling en bevestigingen niet uitgevoerd met behulp van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes.” En “De bovenstaande bevestiging van bank- en banktegoeden mag niet worden opgevat als de resultaten van een audit en werd niet uitgevoerd in overeenstemming met algemeen uitgezonderde controlenormen.”

Mist van Tether

Dus wat is de waarheid in dit verhaal? Zullen we ooit weten of Tether werkelijk de waarheid vertelt, of zullen de complottheorieën nooit eindigen? Op dit moment, en volgens Hoegner, is het antwoord nee.

Om welke reden dan ook beweert het bedrijf dat ze niet kunnen worden gecontroleerd, ondanks het feit dat hun whitepaper kennelijk anders zegt. Met dit in gedachten, is het het beste dat degenen die USDT willen gebruiken de mogelijke risico’s begrijpen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me