Snelle reactie: Amerikaanse SEC vraagt ​​Reality Shares om Bitcoin ETF-voorstel in te trekken

Reality-aandelen

Sinds Bitcoin begin 2018 begon te kelderen, grijpen crypto-investeerders die posities in de buurt van of op het hoogtepunt van de markt hebben ingenomen naar rietjes. Hun biedingen om een ​​schijnbaar zinkend schip recht te zetten, hebben vaak de vorm aangenomen van het pleiten voor producten die prijsvorming en acceptatie zouden bevorderen, zoals een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), fysiek afgewikkelde futures en voertuigen van vergelijkbaar kaliber..

Maar woensdag kregen deze wanhopige deelnemers uit de sector een klap te verduren van Amerikaanse toezichthouders, omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een groep opdracht gaf om zijn crypto-gekoppelde fondsaanvraag in te trekken..

Reality-aandelen

De Bitcoin ETF-applicatie van Reality Shares is ingetrokken

Zoals gerapporteerd door Blockonomi, diende Reality Shares, een Californische crypto-centrische vermogensbeheergroep, een eigenaardige aanvraag in bij de SEC, de belangrijkste financiële toezichthouder van Amerika. Dit voorstel schetste een ETF die was samengesteld uit zowel allocaties in CME’s en CBOE’s Bitcoin-futures en monetaire instrumenten, zoals staatsschuldproducten die in de Britse pond, Japanse yen, Zwitserse frank en andere door de overheid uitgegeven valuta’s.

In antwoord op vragen over de unieke status van het fonds, zei Eric Ervin, CEO van Reality Shares:

“De SEC wil geen volledige crypto ETF goedkeuren, maar dit beperkt de blootstelling tot 15%.”

Hoewel veel experts grapjes maakten dat de niet-crypto-centrische structuur van het fonds de SEC en haar commissarissen zou kunnen verleiden hun stempel van goedkeuring af te geven, was dit verre van het geval. In de snelste Bitcoin ETF-gerelateerde doorlooptijd in de relatief korte geschiedenis van deze branche, verzocht de overheidsinstantie beleefd om Reality Shares om de onschadelijke aanvraag in te trekken. In een reactie op CoinDesk, een bedrijfsjurist en woordvoerder merkte op:

“Ik kan bevestigen dat we het hebben ingetrokken en het is ingetrokken omdat het personeel nog steeds het standpunt inneemt dat het op dit moment niet gepast is om een ​​geregistreerd 40 Act-fonds in te dienen met blootstelling aan cryptocurrency.”

De adviseur van Reality Shares legde ook uit dat de stafleden van SEC het niet eens waren met het feit dat het fonds was gedeponeerd onder de Investment Company Act van 1940, waardoor het Bitcoin-voertuig na 75 dagen een automatische goedkeuring zou hebben gekregen..

Hoopvol blijven optimistisch.

Hoewel de recente order van de SEC Joes en Jills waarschijnlijk veel zorgen baart, hebben de hoopvolle Bitcoin ETF’s het hoofd hoog gehouden..

De CEO van Bitwise Asset Management, Hunter Horsley, sprak met Bob Pisani van CNBC om optimisme te uiten over de vooruitzichten van een door cryptovaluta gedekt fonds. Horsley legde uit dat cryptocurrencies als geheel in hun “meest levensvatbare” staat ooit verkeren, en voegde eraan toe dat een ETF die deze activa volgt, enigszins onvermijdelijk is. Wat betreft de bezorgdheid van de SEC over mogelijke marktmanipulatie en bewaring, was de CEO van Bitwise ervan overtuigd dat er stappen werden gezet om de problemen te wijzigen.

Ric Edelman, een wereldberoemde investeerder gevestigd in Philadelphia, herhaalde de opmerkingen van Horsley tot een tee. De Wall Street-legende vertelde CNBC’s ‘ETF Edge’ dat het verhandelen van een cryptocurrency-product op Amerikaanse markten een kwestie is van ‘wanneer’ en niet ‘als’. Net als Horsley legden de in Philadelphia gevestigde investeerders uit dat de gevestigde regelgevende instanties met jurisdictie over digitale activa langzaam maar zeker in het reine komen met de toestand van deze embryonale ruimte..

Zelfs een SEC-commissaris heeft aangegeven dat vanuit zijn insider-perspectief de uiteindelijke lancering van een Bitcoin ETF niet van tafel is. In een exclusief interview met Congressional Quarterly merkte Robert J. Jackson van de Amerikaanse entiteit op dat hij hoopt en gelooft dat een crypto-parvenu zal “voldoen aan de normen” die de SEC heeft geschetst..

Jacksons collega, Hester “Crypto Mom” ​​Pierce, heeft ook opmerkingen gemaakt die een schijn van vertrouwen zouden moeten wekken in de harten van de investeerders over de hele wereld. Sinds Pierce openlijk voor de Bitcoin ETF-applicatie van Winklevoss Twins heeft gestemd, is hij een kruisvaarder geworden voor eerlijke regelgeving in deze ruimte. Toch wierp Pierce dinsdag enige hoop, zoals ze in het Bipartisan Policy Center uitlegde dat de ‘geheimzinnige regels’ van de SEC, die niet zijn gemaakt om digitale activa te beïnvloeden, de timing van een Bitcoin ETF die groen licht ziet, kunnen verstikken..

Aan de andere kant merkte ze ooit op dat wanneer de kaarten op hun plaats vallen, de institutionalisering van deze ruimte zal plaatsvinden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me