ShapeShift CEO: Facebook’s Weegschaal kan elke Fiat-valuta vervangen

Weegschaal

CEO en oprichter van crypto-uitwisseling ShapeShift, Erik Vorhees gelooft dat de Weegschaal van Facebook superieur is aan en effectief elke fiat-valuta ter wereld kan vervangen, inclusief de Amerikaanse dollar. In een Twitter draad Vorhees heeft gisteren zijn genuanceerde analyse van de veel gespeculeerde stablecoin ingediend.

In de tweet gaf Vorhees toe dat de digitale valuta van Facebook de potentie heeft om het aanzien van financiële transacties op wereldschaal te veranderen. Hij wees er echter ook op dat de voordelen niet zonder kritieke nadelen komen die zorgvuldig moeten worden overwogen voordat de Weegschaal onvermijdelijk massaal wordt aangenomen..

Weegschaal

Het Libra-project wordt ondersteund door 28 van ‘s werelds grootste bedrijven, waaronder Visa, PayPal, Spotify en Uber, en is de gigantische stap van Facebook op weg naar het creëren van een algemeen aanvaarde gedecentraliseerde valuta.

1 / Gedachten over Weegschaal (en mijn eerste tweetstorm!): Zoom eerst even uit en realiseer je hoe ver deze industrie is gekomen. De grootste bedrijven ter wereld lanceren nu cryptocurrencies. BOOM.

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 18 juni 2019

De belangrijkste use case voor Weegschaal zijn peer-to-peer-betalingen, maar er zijn plannen om betalingen in winkels, integraties in POS-systemen en partner-apps zoals Uber of Paypal te ondersteunen. Wat nog belangrijker is, de valuta kan worden verzonden of ontvangen met behulp van Facebook’s eigen Calibra portemonnee, die een zelfstandige app zou hebben en een integratie in WhatsApp en Facebook Messenger.

Volgens Vorhees slaagt de munt erin om naadloze financiële transacties mogelijk te maken zonder tussenkomst van banken en andere tussenpersonen. De Weegschaalmunt overtroeft ook de belangrijkste digitale valuta’s in die zin dat hij niet dezelfde volatiliteit zal ondergaan als zij, aangezien hij is gekoppeld aan een mand met wereldwijde zware fiat-valuta’s, waaronder de dollar, euro en yen..

“Vervolgens nam Libra de (geweldige) beslissing om zich NIET alleen met USD te steunen. Dit heeft verstrekkende gevolgen. Weegschaal kan aantoonbaar een vervanging op middellange termijn worden voor elke fiatvaluta van de overheid. Weegschaal is aantoonbaar superieur / boven de Amerikaanse overheidsdollar. “

Weegschaal zal ‘de massamarkt bedienen’

Het cryptocurrency-initiatief van Facebook biedt oplossingen voor twee problemen in traditionele financiële transacties: snelheid en exorbitante tussenpersonenkosten. Als het plan slaagt, moeten betalingen net zo eenvoudig worden als het sturen van een foto, zoals Facebook-CEO Mark Zuckerberg graag zegt. Cryptocurrencies zijn gemaakt om ook voor deze problemen oplossingen te bieden, met name stablecoins zoals de controversiële Tether en de Gemini Dollar. Wat Libra uniek maakt, is de potentiële snelheid waarmee het kan worden gebruikt in het enorme ecosysteem van Facebook.

Mogelijke verkeersdrempels vooruit?

Volgens Vorhees is de koppeling van Libra aan overheidsactiva zoals fiatvaluta’s een tweesnijdend zwaard. Valuta’s die aan fiat zijn gekoppeld, hebben de neiging ‘te falen ten opzichte van harde activa (Bitcoin, goud, enz.)’. Dit komt door de verlaging van fiat-valuta’s door politici, die elke keer gebeurt dat de overheid meer geld afdrukt, waardoor de koopkracht wordt uitgehold.

Vorhees voorspelt ook dat de Weegschaal van Facebook zwaar onder de loep zal worden genomen door regeringen over de hele wereld, waar het van plan is te opereren. Hoewel de socialemediagigant de middelen lijkt te hebben die nodig zijn om de regelgeving in hun voordeel te beïnvloeden, hoopt Vorhees dat ze de ‘ballen’ hebben om dit daadwerkelijk te doen, in het licht van strenge regelgeving..

17 / Weegschaal kan ook de opzwepende jongen van cryptocurrency worden. Terwijl de politici van de wereld woedend worden omdat hun fiat-suprematie wordt uitgedaagd, zullen ze FB oproepen om ervoor te antwoorden. Deze strijd, die zich de komende jaren afspeelt, zal fascinerend zijn.

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 18 juni 2019

Crypto-enthousiastelingen zijn verdeeld in hun mening over Weegschaal. Terwijl sommigen het idee hebben geprezen, zijn anderen doorgegaan met zowel de valuta als de oprichter te bashen.

Degenen die tegen Libra zijn, worden gestimuleerd door de vele beveiligings- en datalekken die over het platform zijn gemeld. Gesprekken over vooringenomenheid en gebruikerscontrole op Facebook worden op grote schaal verspreid op Twitter, waarbij wordt gespeculeerd dat Facebook niet kan worden vertrouwd met de financiën van gebruikers vanwege hun geruite verleden met privacy.

Heeft Facebook al een Weegschaal in beslag genomen omdat de gebruiker niet voldeed aan de “gemeenschapsnormen”

– zerohedge (@zerohedge) 18 juni 2019

Facebook heeft echter verklaard dat alle transacties, geschiedenis en gebruikersgegevens onafhankelijk van het sociale netwerk worden uitgevoerd en dat gebruikersgegevens niet zullen worden gemanipuleerd voor advertenties of andere ongeautoriseerde doeleinden..

Volgens Facebook-CEO Mark Zuckerberg: “Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het wordt beheerd door veel verschillende organisaties in plaats van slechts één, waardoor het systeem over het algemeen eerlijker wordt.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me