Ripple CEO: Bitcoin, de Napster van Cryptocurrency, A Transformative Failure

Brad Garlinghouse

De meeste bitcoin-nee-zeggers komen uit de wereld van traditionele financiën – banken, risicokapitaal, enzovoort. CEO van Ripple Brad Garlinghouse heeft zich nu bij hen aangesloten met de beweer dat bitcoin net als Napster is, een noodzakelijke en transformatieve mislukking. Natuurlijk denkt hij dat de XRP-munt van zijn bedrijf superieur is, maar heeft hij gelijk, of pompt hij gewoon zijn eigen cryptocurrency?

Brad Garlinghouse

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple. Afbeelding van Coinstaker.com

Het falen van Napster

Wanneer Napster is gemaakt, was het in eerste instantie niet bedoeld als bedrijf. In plaats daarvan was het een hulpmiddel dat uiteindelijk zou leiden tot de verschillende peer-to-peer- en filesharing-netwerken die tegenwoordig alomtegenwoordig zijn. Voor degenen die het zich niet herinneren of te jong waren om het te ervaren, was Napster een stukje software waarmee iedereen mp3-bestanden kon delen en downloaden, ongeacht het auteursrecht. Dit zorgde voor de onmiddellijke en gratis distributie van auteursrechtelijk beschermde muziek naar iedereen ter wereld op een grotendeels anonieme manier.

Napster

Napster zoals het eruit zag in 2001, Afbeelding van Archive.org

Napster werkte echter niet eeuwig en werd uiteindelijk stilgelegd onder druk van de muziekindustrie. De erfenis van Napster leeft nog steeds voort, aangezien de relaties van de consument met de muziekindustrie aanzienlijk zijn verschoven en de verwachting dat je een cd van $ 20 moet kopen om muziek te krijgen, is nu effectief voorgoed verdwenen..

Voor een korte tijd werd Napster teruggebracht als een legaal conforme betaalde muziekdienst, maar het stierf snel.

Dit is wat Ripple CEO Garlinghouse vindt van bitcoin. Dat, hoewel de technologie essentieel en transformatief is, deze uiteindelijk zal sterven als gevolg van het niet ‘betrokken zijn bij toezichthouders om een ​​echt probleem op te lossen’

Ripple’s XRP Superieur aan Bitcoin?

Volgens Garlinghouse is Ripple’s XRP niet alleen superieur aan bitcoin vanwege de veronderstelde naleving van toezichthouders (ondanks dat het aangeklaagd wegens fraude met effecten eerder dit jaar), maar dat het ook op de een of andere manier financieel of technologisch superieur is. Garlinghouse noemt het klassieke voorbeeld van koffie kopen met bitcoin. Volgens hem duren bitcoin-transacties 20 minuten en zouden de transactiekosten de kosten van het kopen van koffie verdubbelen.

Garlinghouse is duidelijk niet bekend met SegWit en Lightning Network. Beide technologieën zorgen voor aanzienlijk goedkopere en snellere bitcoin-transacties. Bovendien, hoewel een bitcoin-transactie enkele minuten kan duren om te bevestigen, betekent dit niet dat het 20 minuten duurt om op de blockchain te verschijnen en een betrouwbare indicator te zijn van verzonden fondsen..

Gedurende een toespraak gehouden op het MIT, de beroemde bitcoin-commentator Andreas Antonopoulos sprak over de ware aard van bitcoin-bevestigingen en zei:

Ik zou iemand een kopje koffie verkopen op nul bevestigingen. Waarschijnlijk meer. Een bevestiging. Ik zou iemand een flatscreen-tv verkopen. Twee bevestigingen. Misschien een chique flatscreen-tv of een goedkope auto. Drie bevestigingen echt een fijne auto. Vier conformaties een straaljager. Vijf bevestigingen een vliegdekschip.

Met andere woorden, winkels zouden heel redelijkerwijs iemand een kopje koffie kunnen verkopen tegen nul bevestigingen. Dat betekent dat slechts een paar seconden alles is wat nodig is, niet ’20 minuten’.

Het wordt nog indrukwekkender als Lightning Network erbij betrokken is. Met name bij het gebruik van de technologie zijn transacties in slechts enkele seconden voltooid en kosten ze minder dan een cent.

XRP ontbreekt nog steeds aan een echte use-case

Laten we het nut van Ripple’s XRP-munt vergelijken met bitcoin.

Tegenwoordig kan bitcoin direct worden gebruikt om talloze verschillende soorten aankopen te doen. Met Bitcoin kan zelfs direct goud en zilver worden gekocht. Bitcoin is verreweg de meest geaccepteerde cryptocurrency over de hele wereld, en ook de meest beschikbare op het gebied van exchange-ondersteuning, online aankopen met fiat-valuta en met het enorme aantal compatibele geldautomaten wereldwijd.

Wat is Ripple

Ripple, de hype waard ?

Laten we nu eens kijken naar Ripple. De XRP-munt, die voornamelijk is gemaakt om bank-naar-bank-betalingen te vergemakkelijken, is tot nu toe nooit door één enkele bank gebruikt. Het aantal winkels of bedrijven dat Ripple als betaling accepteert, is triviaal in vergelijking met bitcoin, en hetzelfde kan gezegd worden voor het aantal uitwisselingen zoals Coinbase dat het rechtstreeks zou verkopen voor fiat-valuta. Verder verkoopt slechts een handjevol geldautomaten Ripple rechtstreeks.

Alleen al in termen van acceptatie loopt bitcoin lichtjaren voor op Ripple. Verder is het primaire doel van de XRP-munt van Ripple, om door banken te worden gebruikt, nog steeds nooit bereikt en heeft geen enkele bank zelfs maar een kleine mate van intentie of interesse aangekondigd om XRP voor wat dan ook te gebruiken. Ripple is er alleen in geslaagd om andere technologieën te verkopen die ze hebben gemaakt en die geen verband houden met cryptocurrency. In januari zei het bedrijf van wel een proef doen met MoneyGram (geen bank) maar het publiek moet nog horen of dit heeft geleid tot een echt partnerschap.

Hij die de munt controleert

Een ander belangrijk punt om te vermelden over Ripple en zijn XRP-munt is dat het volledig wordt gedomineerd door het Ripple-bedrijf zelf. Ripple het bedrijf en zijn werknemers en adviseurs zitten op miljarden XRP-munten. Ripple is een gecentraliseerd bedrijf, met een gecentraliseerd netwerk en een grotendeels gecentraliseerde blockchain.

Vergelijk dit met bitcoin. Geen enkel individueel bedrijf controleert bitcoin of de uitgifte ervan. Het netwerk is veel meer gedecentraliseerd dan dat van Ripple, en bitcoin-transacties worden over de hele wereld gedolven en verwerkt. Vanwege de brede ondersteuning van miners is bitcoin ook misschien wel de meest veilige cryptocurrency op aarde.

Het belangrijkste punt hier is dat hoewel er miljarden XRP-munten opgesloten zitten en wachten om de markt te overspoelen, bitcoin niet onder dergelijke kunstmatige controles of beperkingen valt. Een van de belangrijkste punten van cryptocurrency is dat er geen centrale autoriteit mag zijn die het aanbod manipuleert. Met Ripple en zijn XRP-munten is er een centrale autoriteit en ze hebben bijna onbeperkte macht in termen van hun potentieel om het aanbod van bitcoin op de markt te manipuleren.

Waar ligt de waarheid?

Ripple en zijn XRP-munt lijken misschien veelbelovend voor een aantal investeerders. We moeten echter niet vergeten dat XRP-munten simpelweg niet voor veel andere dingen worden gebruikt dan voor beleggersspeculatie. Bitcoin, aan de andere kant, is daar al elke dag bezig met het verwerken van real-world transacties en betalingen. De technologie heeft nog een lange weg te gaan om door te gaan met opschalen, maar dit gebeurt elke dag. De XRP-munt daarentegen is de poging van de Ripple-bedrijven om een ​​pak en een gelijkspel op cryptocurrency te zetten. Maar tot nu toe lijkt geen enkele grote bank geïnteresseerd.

En dus, wanneer Ripple CEO Garlinghouse zegt dat Ripple in elk opzicht superieur is, zouden we hem vragen niet alleen wilde beweringen te doen, maar in plaats daarvan deze te bewijzen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me