Ripe.io ontvangt $ 2 miljoen + om Blockchain of Food te ontwikkelen

Rijpe voedsel Blockchain

Ripe.io ik heb net een nieuwe kapitaalinjectie gekregen van een veelbelovende bron. De nog kleine startup zojuist ongeveer $ 2,4 miljoen USD opgehaald van talrijke investeerders. Maersk Growth was deze keer een van de grootste investeerders, wat een goed voorteken zou kunnen zijn voor Ripe.io’s prille op blockchain gebaseerde food tracking-platform.

Een ‘blockchain-of-food’ zou een geweldige manier zijn om het hele wereldwijde voedselsysteem veiliger en veel efficiënter te maken. Op dit moment gebruiken de meeste landen een ‘één omhoog, één omlaag’ (of één terug, één omhoog) systeem om voedsel te volgen. Eén omhoog, één omlaag, betekent dat iedereen in de voedselvoorzieningsketen moet weten waar ze het voedsel hebben gekocht en waar ze heen gaan. Verder heeft een bedrijf dat met voedsel omgaat geen idee waar iets oorspronkelijk vandaan komt of waar het uiteindelijk zal worden verkocht.

Rijpe voedsel Blockchain

Ripe.io heeft al een beperkt platform gelanceerd voor zijn blockchain-of-food dat is gemaakt om tomaten te volgen. Het zogenaamde ‘Internet of Tomatoes’ is ontworpen in samenwerking met Analog Devices en Sweetgreen, het fast-casual saladerestaurant. Het niveau van toezicht dat het Internet-of-Tomatoes creëerde voor Sweetgreen was ongelooflijk naar moderne maatstaven, en is een geweldig startpunt voor grotere projecten.

Ripe.io brengt blockchain naar een gevoelige markt

Het Internet-of-Tomatoes van Ripe.io was een goed voorbeeld van hoeveel informatie een op blockchain gebaseerd trackingplatform kan leveren aan iedereen in een toeleveringsketen. Het is niet alleen eenvoudig om chain-of-custody tot stand te brengen, blockchain is ook gemakkelijk te integreren met goedkope IoT-detectieapparatuur. Met IoT-sensoren kunnen de groeiomstandigheden worden geregistreerd, evenals de omstandigheden die het voedsel tegenkomt op weg naar de consument.

Phil Harris, de medeoprichter en president van Ripe.io, zei tegen Forbes waarom de voedingsindustrie rijp is voor innovatie,

“Je hebt de laboratoria, de distributeurs, de certificering, de voedselveiligheid, de restaurants… onze observatie was dat ze niet echt op een zinvolle manier met elkaar verbonden waren (omdat) de gegevens niet werden gedeeld (er was) heel weinig samenwerking . “

Het systemische belang van voedselveiligheid is gemakkelijk over het hoofd te zien. Het voedseldistributiesysteem verwerkt enorme hoeveelheden materiaal en als er iets misgaat, kan het een hele strijd zijn om op te sporen waar mogelijk gevaarlijk voedsel op de loer ligt. Het één-op-één-systeem maakt analyse van de toeleveringsketen tijdrovend, wat zich kan vertalen in meer gevallen van door voedsel overgedragen ziekten.

Blockchain kan voedsel veiliger maken

Hoewel het onaangenaam is om erover na te denken, doden door voedsel overgedragen ziekten elk jaar meer mensen in de VS dan terrorisme. In 2016, 98 doden werden toegeschreven aan bedorven voedsel, dat is 44% meer dan de dodental door terrorisme op doelen van het vasteland van de VS in hetzelfde jaar. Een van de problemen met de voedselvoorziening is dat omdat voedsel moeilijk te traceren is, bedorven goederen in de uitverkoop kunnen blijven, ook al weten de autoriteiten dat ze potentieel dodelijk zijn..

Frank Yiannas is de vice-president van voedselveiligheid bij Walmart. Hij vertelde Forbes een verhaal over hoe moeilijk het traceren van een simpele doos mango’s kan zijn voor een team van professionals. Meneer Yiannas bracht een doos mango’s naar een vergadering, zette die op tafel en zei tegen zijn personeel: “Uw opsporingsoefening begint nu.” De voedselveiligheidsgroep bij Walmart hield bij hoe lang het duurde voordat elk stukje informatie terugkwam van een winkel, of van distributeurs, vervolgens naar verwerkers en uiteindelijk van boeren. De hoeveelheid tijd die het kostte, werd nooit vrijgegeven, maar het was veel te lang om de veiligheid te garanderen.

Als Walmart toegang had tot een op blockchain gebaseerd volgsysteem, zou de benodigde tijd waarschijnlijk veel kleiner zijn. Ripe.io is in staat om een ​​volgsysteem te creëren dat bedrijven kan helpen geld te besparen, maar ook grote retailers de mogelijkheid geeft om bedorven voedsel binnen enkele minuten of uren te verwijderen.

Letterlijk geen keerzijde

In plaats van enorm veel onderzoek te moeten doen en meerdere niveaus binnen een enorm distributienetwerk te moeten opsporen, zou een blockchain-platform voor het volgen van voedsel autoriteiten en detailhandelaren in staat stellen om elk mogelijk besmet item in bijna realtime te vinden, en ook mogelijke kruisbesmetting.

Naast een veel groter overzicht van retailers, kan blockchain consumenten ook helpen ervoor te zorgen dat ze de kwaliteit krijgen waarvoor ze betalen. De Chinese megaretailer Alibaba werkt al met blockchain-gebaseerde tracking voor high-end voedselproducten zoals Australisch rundvlees, wat een ander voorbeeld is van hoe blockchain-technologie momenteel real-world use-cases heeft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me