Rechtbank Florida aan Craig Wright: zaak ‘Satoshi Nakamoto’ wordt niet afgewezen

Geschillen

Craig Wright heeft de afgelopen jaren beweerd dat hij en David Kleiman, een computer forensisch expert die stierf in 2013, samen de Bitcoin-blockchain hebben gebouwd..

In de loop van de tijd heeft die bewering Wright in geen gebrek aan controverse gebracht. Het is ook landde hem in een rechtszaak met de broer van David Kleiman, Ira Kleiman, die Wright in 2018 in het zuidelijke district van Florida aanklaagde wegens vermeende overdracht van 1,1 miljoen bitcoin van portefeuilles waar Wright en David Kleiman ooit beiden toegang toe hadden.

Geschillen

De achtergrond hier is natuurlijk dat als Wright deel uitmaakte van het Satoshi Nakamoto-team, hij manieren zou moeten hebben om toegang te krijgen tot de schat aan bitcoin die Nakamoto in de eerste maanden van de cryptocurrency heeft gedolven. Wright heeft gezinspeeld op het verkrijgen van toegang (of ingesteld worden om toegang te krijgen) tot die bitcoin in het verleden.

De overgrote meerderheid van de belanghebbenden in de crypto-economie concludeert dat Wright zeker geen deel uitmaakte van het Nakamoto-team, maar Wright heeft dat herhaaldelijk gesuggereerd, en Ira Kleiman heeft de Satoshi-eiser dienovereenkomstig voor de rechter gesleept – waarschijnlijk niet omdat Ira denkt dat Wright eigenlijk Satoshi is, maar eerder zijn advocaten denken dat de zaak rijp is voor een schikking.

Daartoe lijkt de balans van de rechtszaak net een beslissende doorslag te hebben gegeven in het voordeel van Ira Kleiman, aangezien de voorzitter van de zaak Wright’s verzoek om de zaak te seponeren zojuist heeft afgewezen. Nu zeggen sommige juridische experts dat het schrift aan de muur hangt, en dat schrijven er niet goed uitziet voor Wright.

Sorry, de zaak is niet afgewezen

Op 15 augustus wees rechter Beth Bloom officieel het verzoek van Wright af om de rechtszaak van Ira Kleiman tegen hem af te wijzen. In het voorjaar hadden de advocaten van Wright een motie ingediend waarin de jurisdictie van rechter Bloom over de zaak werd aangevochten, die, indien toegekend, de rechtszaak effectief zou hebben gedood..

Eerste overwinning voor https://t.co/RA1WINYDh7. De motie van Craig Wright om een ​​oordeel te vellen over de processtukken werd afgewezen. @KyleWRoche

De rechtbank "vindt de getuigenis van de beklaagde eenvoudigweg niet geloofwaardig."

https://t.co/AAN3JyoaIz

– Vel Freedman (@VelvelFreedman) 15 augustus 2019

“ Bij het afwegen van het bewijs vindt de rechtbank de getuigenis van de verdachte gewoon niet geloofwaardig ”, schreef Bloom.

De ontkenning komt een paar dagen na de publicatie van de getuigenis van Bitmessage-ontwikkelaar Jonathan Warren, die eerder deze zomer voor de rechtbank van rechter Bloom getuigde dat veel van de berichten die Wright zegt dat hij aan David Kleiman heeft gedaan, volkomen vervalst lijken te zijn..

Afgezien van de geloofwaardigheid van Wright’s getuigenis, concludeerde rechter Bloom ook dat ze voldoende jurisdictie over de zaak had, omdat het, volgens haar federale mandaat, een civiele procedure inhield “waarbij het bedrag in controverse hoger is dan $ 75.000,00 en de rechtszaak is tussen burgers van verschillende staten.

Dit betekent dat Wright voor de rechtbank moet blijven en de muziek onder ogen moet zien, wat er ook gebeurt vanaf hier.

Zoals ik gisteren al zei, deze zaak loopt ten einde.

– Palley (@stephendpalley) 15 augustus 2019

“Federale rechters houden niet van mensen die liegen of bewijs manipuleren”, merkte de Amerikaanse advocaat en crypto-economieanalist Stephen Palley op 14 augustus op. “Als de rechtbank concludeert dat dit is wat er is gebeurd, is deze zaak voorbij (en misschien nog erger, althans voor Wright).”

Nu de zaak schijnbaar sterk in deze richting is gekanteld, is de belangrijkste vraag voor nu in hoeveel problemen Wright zit? Dat valt nog te bezien, maar rechter Bloom heeft al gesuggereerd dat ze de tijd die de rechtbank verkwist niet lichtvaardig zal opvatten.

Wright heeft met meerdere zaken te maken gehad

In april klaagde Craig Wright Bitcoin-podcaster Peter McCormack in het VK aan voor het publiekelijk ontkennen dat Wright Satoshi was..

Vorige week schoten de advocaten van McCormack terug met een lange reactie die systematisch uitlegde waarom de rechtszaak van Wright beledigend en niet legitiem was. In die reactie zei McCormack dat hij zijn sceptische opmerkingen tegen Wright had ingetrokken als de Satoshi-eiser aantoonbaar kon bewijzen dat hij deel uitmaakte van het Nakamoto-team..

“Onze cliënt zou in dat geval ook bereid zijn om een ​​openbare verklaring af te leggen waarin de bewering wordt ingetrokken dat de claim van uw cliënt dat hij Satoshi is, frauduleus is”, schreven de advocaten van McCormack..

Vorige maand trof een Britse advocaat een rechtszaak wegens smaad die Wright had aangespannen tegen Bitcoin Cash (BCH) -ondernemer Roger Ver, omdat de voorzittende rechter zei dat zijn rechtbank niet bevoegd was in de zaak..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me