Raspberry Pi 4 onthuld: coole implicaties voor de cryptocurrency-ruimte

Raspberry Pi

Op 24 juni heeft Stichting Raspberry Pi de ontwikkelaars van de populaire en goedkope single board computerserie, kondigde hun vierde editie aan: de Raspberry Pi 4.

De verklaring veroorzaakte onmiddellijk golven in de cryptoverse, aangezien de Raspberry Pi 3 en eerdere modellen populair zijn geworden bij decentralisatiegerichte cryptocurrency-gebruikers, die de computers hebben gebruikt om op goedkope wijze volledige blockchain-knooppunten en staking-activiteiten te faciliteren, bijv. in Monero (XMR) en Tezos (XTZ) respectievelijk.

Raspberry Pi

Dienovereenkomstig heeft de Pi 4 de aandacht van cryptocurrency diehards, aangezien de nieuwe structuur een aanzienlijke prestatie-upgrade biedt ten opzichte van de Pi 3, terwijl het nog steeds wordt aangeboden voor de betaalbare prijs van 35 $ USD..

In een aankondigingspost van Raspberry Pi (Trading) Ltd., chief executive officer Eben Upton, legde de CEO uit hoe de mogelijkheden van de computer enorm zijn gevorderd van de laatste generatie tot de laatste, door te schrijven:

“Dit is een uitgebreide upgrade die bijna elk element van het platform raakt. Voor de eerste keer bieden we een pc-achtig prestatieniveau voor de meeste gebruikers, terwijl we de interfacing-mogelijkheden en hackbaarheid van de klassieke Raspberry Pi-lijn behouden. “

De technische vooruitgang veroorzaakte niets minder dan buzz in de crypto-economie, waar verschillende gemeenschappen de ontplooiing zagen als weer een positieve stap in de richting van decentralisatie, d.w.z. de mogelijkheid voor gemiddelde gebruikers om het grootboek van een blockchain voor zichzelf te verifiëren.

De Ethereum-gemeenschap is bijzonder opgewonden

Om te beginnen leek de Raspberry Pi 4-aankondiging het meest te resoneren met de Ethereum-gemeenschap, wiens belanghebbenden de release zagen als een goed teken voor toekomstige Ethereum-validators.

Ik verwacht dat de nieuwe Raspberry Pi 4 (4GB RAM-optie, externe SSD) een Eth2-validatorknooppunt aankan zonder te zweten. Dat is $ 100 aan hardware die draait op 10 watt om een ​​32 ETH-knooppunt te ondersteunen (momenteel ~ $ 10K inzet).

– Justin Ðrake (@drakefjustin) 24 juni 2019

Dat komt omdat het is ingesteld om 32 ether (ETH) uit te zetten om een ​​validator te worden in de Ethereum 2.0-keten. En kiezen voor de opgevoerde 4GB RAM Pi 4 betekent dat gebruikers alle computer zouden moeten hebben die ze nodig hebben om goedkoop een ETH 2.0-validatorknooppunt te draaien, merkte Ethereum Foundation-onderzoeker Justin Drake op het nieuws, met het argument dat een Pi 4 een ETH 2.0-validator zou kunnen aandrijven knooppunt “zonder te zweten.”

Met name zou het momenteel ongeveer $ 10.000 kosten om 32 ETH te kopen. Dus het kopen van een Pi 4, die die ETH zou kunnen gebruiken om de aanstaande Beacon Chain in ETH 2.0 te valideren, zou een triviale prijs zijn in vergelijking met het kopen van de werkelijke hoeveelheid ether die nodig is om een ​​validator te worden.

Laten we ETH 2.0 op Raspberry Pi uitvoeren! https://t.co/tY8rXDMGJz

– prestonvanloon.eth (@preston_vanloon) 24 juni 2019

Uitzoomend heeft de eerder genoemde Drake in de voorhoede van de gemeenschap gestaan ​​als het gaat om het schetsen van de cruciale overgang van Ethereum naar ETH 2.0 via de meerfasige Serenity-upgrade.

In mei richtte Drake zich op 30 juni als de datum waarop de codespecificatie van de eerste fase van Serenity – “Phase Zero”, waarin Ethereum verschuift van proof-of-work mining naar proof-of-stake validatie – zal zijn afgerond.

Snel doorsturen naar 15 juni, de Ethereum Foundation onderzocht op de 19e ETH 2.0 Implementers Call dat de specificatie-bevriezing nog steeds aan de gang was en dat de bouwers van de blockchain de Devcon5-conferentie in de gaten hielden om de Beacon Chain ‘aanbetalingscontractceremonie’ te starten, stuur hun ether naar een bepaald adres om zichzelf te positioneren om validators te worden.

Tijdens die oproep voegde Drake eraan toe dat de voorlopige streefdatum voor de lancering van de Beacon Chain 3 januari 2020 zou zijn – de 11e verjaardag van de lancering van de Bitcoin blockchain..

Vooraf gesynchroniseerde knooppunten versterkt

Een andere sector om te overwegen tijdens de release van de Raspberry Pi 4? De plug-and-play blockchain-node-industrie.

Een van de meest populaire vooraf gesynchroniseerde knooppuntproducten in de hele ruimte, de Casa Node, is bijvoorbeeld afhankelijk van Raspberry Pi-computerborden. Nu de Pi 4 is uitgebracht, zouden meer geavanceerde vooraf gesynchroniseerde knooppunten in de komende maanden moeten verschijnen, aangezien bedrijven en gebruikers gestaag vooruitgang boeken in de richting van betere technologie..

Natuurlijk heeft Satoshi Nakamoto Bitcoin gemaakt met de kleine man in gedachten. De nieuwe Pi 4 maakt het voor alledaagse gebruikers veel gemakkelijker om rechtstreeks met blockchain-technologie te communiceren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me