Rapport: De milieu-impact van Bitcoin-mijnbouw is minimaal in vergelijking met andere industrieën

Bitcoin-mijnomgeving

Een nieuw verslag doen van vorige week vrijgegeven door CoinShares suggereert dat bitcoin-mijnbouw mogelijk veel milieuvriendelijker is dan we eerder hadden verwacht. Dat komt omdat eerdere pogingen om een ​​schatting van de CO2-voetafdruk op het bitcoin-mijnnetwerk te plaatsen, alleen vertrouwden op gegevens die veel aannames deden over de stroombronnen die de meeste mijnbouwactiviteiten voeden. Maar volgens het CoinShares-rapport wordt de overgrote meerderheid van de bitcoin-mijnbouw die vandaag wordt gedaan, aangedreven door hernieuwbare energiebronnen.

Bitcoin-mijnomgeving

Het debat dat nooit eindigt

Een hardnekkig argument dat bitcoin vanaf het begin tot nu heeft gevolgd, is het beruchte energiedebat. Voorstanders van Bitcoin zeggen dat, aangezien Bitcoin geen bedrijf is, het geen werknemers in dienst neemt, geen kantoorgebouwen bouwt en niet betaalt voor internationale zakenreizen, bitcoin financiële diensten levert voor de hele wereld zonder de verkwistende uitgaven van een bank die minder diensten aanbiedt. dan bitcoin. Aan de andere kant wijzen Bitcoin-tegenstanders snel op het proof-of-work mining-mechanisme dat bitcoin gebruikt, wat onvermijdelijk leidt tot een hash rate-oorlog die grootschalige mijnwerkers ertoe aanzet zoveel mogelijk elektriciteit te verbranden tijdens het jagen de volgende blokbeloning.

Dit nieuwe rapport doet niets af aan de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt door grootschalige bitcoin-mijnwerkers. In plaats daarvan presenteert het een redelijke berekening op basis van waar de meeste van de enorme mijnen ter wereld zijn en waar die regio’s hun stroom vandaan halen.

Futuristisch Sichuan

De provincie Sichuan is de thuisbasis van de overgrote meerderheid van alle in China gevestigde bitcoin-mijnactiviteiten. De provincie wordt nog steeds als redelijk onderontwikkeld beschouwd in vergelijking met de hightech kuststeden van China zoals Beijing, Shanghai en Shenzhen. De provincie die vaak beroemd is om zijn pittige keuken, is echter ook de thuisbasis van een groeiende beweging voor hernieuwbare energie.

Volgens Wikipedia heeft de provincie Sichuan er meer dan 50 gepland of momenteel in aanbouw waterkrachtbronnen naast de tientallen die al operationeel zijn. Toegegeven, de regio heeft een handvol kolengestookte elektriciteitscentrales, maar hun aantal verbleken in vergelijking met het enorme aantal waterkrachtprojecten dat al in bedrijf is of de komende jaren online zal komen.

Hoewel het moeilijk kan zijn om nauwkeurige gegevens over energiesystemen in China te krijgen, is het vrij moeilijk om zoiets groots als een waterkrachtcentrale te verbergen. Omgekeerd zou het moeilijk zijn om te beweren dat een dergelijke energiecentrale bestaat als dat niet het geval is, aangezien het duidelijk zichtbaar zou zijn vanaf de satelliet. Dit suggereert dat het aantal waterkrachtcentrales in de provincie Sichuan op zijn minst zeer nauwkeurig, zo niet geheel nauwkeurig is.

Dus wat betekent dit allemaal? In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat de meeste bitcoin-mijnbouw die in China plaatsvindt, plaatsvindt in gebieden die worden aangedreven door hernieuwbare energie.

Westwaarts gebonden

Niet alle duurzame groei vindt plaats in China. Integendeel, het rapport suggereert dat de meeste in China gevestigde mijnbouwactiviteiten ofwel inpakken en naar andere landen verhuizen, of niet langer investeren in hun Chinese infrastructuur. De reden hiervoor is dat in andere westerse landen veel gunstiger voorwaarden bestaan, zowel financieel als vanuit regelgevend oogpunt.

Een populaire bestemming voor nieuwe mijnbouwactiviteiten is in de centrale en oostelijke staat Washington. Een van de grootste bitcoin-mijnwerkers uit China, Bitmain, heeft naar verluidt daar faciliteiten opgezet die zullen profiteren van de lage elektriciteitskosten. Die elektriciteit is weer voornamelijk afkomstig van hydro-elektrische bronnen die overvloedig aanwezig zijn in de staat.

Afgezien van het rechtstreeks voeden van mijnbouwmachines, is een ander probleem om mee te kampen afvalwarmte. Mijnbouwapparaten spuwen tonnen hete lucht uit die uit grote faciliteiten moet worden afgevoerd, vergelijkbaar met hoe een datacenter voor Google werkt. Om deze reden worden mijnwerkers verder gestimuleerd om zich te vestigen in natuurlijk koude gebieden, zodat er veel minder behoefte is aan koude lucht om de machines goed te laten draaien. Door dit type natuurlijke airconditioning te gebruiken, wordt het energieverbruik drastisch verlaagd.

Laatste gedachten

Het is onwaarschijnlijk dat dit energiedebat binnenkort zal eindigen. Zelfs als cryptocurrencies erin zouden slagen om de hele wereldeconomie volledig te vervangen, zou het altijd zijn tegenstanders hebben. Die tegenstanders zullen elke reden bedenken waarom bitcoin en andere cryptocurrencies slecht zijn. Met dit soort rapporten hebben voorstanders van cryptocurrency meer munitie waarmee ze hun favoriete manier van het verzenden en opslaan van rijkdom kunnen verdedigen.

En hoewel hernieuwbare energiebronnen niet consequentvrij zijn, betekent het feit dat bitcoin-mijnen bijna overal kunnen worden opgezet, dat mijnwerkers de flexibiliteit hebben om niet alleen de meest kosteneffectieve maar ook de groenste energiebronnen te kiezen in de buurt. Dit in vergelijking met grote banken die zich op Wall Street en andere financiële centra willen vestigen. Dit beperkt bijgevolg hun vermogen om selectief te zijn bij het gebruik van hernieuwbare energie voor hun datacenters, kantoortorens, internationale zakenreizen, enzovoort..

Misschien is bitcoin in sommige opzichten echt een groenere valuta dan zelfs de dollar zelf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me