President Trump vermorzelt Bitcoin en cryptocurrency: ze “zijn geen geld”

Donald Trump

De langverwachte Trump Bitcoin-tweet is uitgekomen en kwam in de vorm van een vernietigende, zo niet draconische, berisping tegen de crypto-economie.

Op 11 juli tweette president Trump een late avondthread waarin hij cryptocurrencies aan de kaak stelde en Bitcoin en zijn collega’s “zeer vluchtig en gebaseerd op ijle lucht” noemde en vatbaar voor het faciliteren van illegale activiteiten..

Donald Trump

Natuurlijk veroorzaakten zijn opmerkingen een onmiddellijke explosie van reacties op sociale media, meestal van voorstanders van cryptocurrency die uitdagend terugkwamen.

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer vluchtig is en gebaseerd op ijle lucht. Niet-gereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten ….

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

In de tweede van een drietal tweets voegde de president eraan toe dat de komende Libra basketcoin van Facebook ‘weinig status of betrouwbaarheid’ zou hebben, omdat het slechts de laatste invloedrijke wereldwijde autoriteit is om publiekelijk grote zorgen te uiten over de komende cryptocurrency van de socialemediagigant..

“Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, moeten ze een nieuw bankhandvest zoeken en net als andere banken onderworpen worden aan alle bankregelgeving”, zei president Trump..

In de laatste berichten van de thread bespeelde de president de kracht en centrale positie van de dollar door te zeggen dat er “maar één echte valuta in de VS is, en die is sterker dan ooit, betrouwbaar en betrouwbaar.” Hoe is dat voor een schot over de boeg!

… En internationaal. We hebben maar één echte valuta in de VS, en deze is sterker dan ooit, zowel betrouwbaar als betrouwbaar. Het is verreweg de meest dominante valuta ter wereld, en dat zal altijd zo blijven. Het heet de Amerikaanse dollar!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

De tweets komen nadat velen in de cryptoverse maandenlang hebben gevist om een ​​Trump Bitcoin-opmerking tot leven te brengen. De opmerkingen van de president op donderdag zijn echter zeker niet zo aangenaam als de opmerkingen die dergelijke beïnvloeders in gedachten hadden.

De belangrijkste vraag lijkt te zijn waarom nu?

USD Maximalist op de Bully Preekstoel

Een mogelijk antwoord is dat de president op de hoogte was van opmerkingen die Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, eerder op de dag had gemaakt, waarin Powell bedenkingen had geuit over de Weegschaal en met name bitcoin had gekarakteriseerd als een ‘speculatieve opslag van waarde zoals goud’.

President Trump heeft de afgelopen maanden bewezen een krachtige en uitgesproken criticus te zijn van het monetaire beleid van Powell, dus het is duidelijk dat hij de activiteiten van de voorzitter nauwlettend volgt..

Powell’s bovengenoemde cryptocurrency-opmerkingen kwamen vrijdag voor de Senaatscommissie voor bankieren, dus men kan aannemen dat Trump het nieuws van de getuigenis zag naarmate de dag vorderde en hoorde van Bitcoin – mogelijk voor de eerste keer.

“Bitcoin … is een speculatieve opslag van waarde zoals goud.”

– Jerome H. Powell

Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Federal Reserve System https://t.co/64rk6XU0G3

– Balaji S.Srinivasan (@balajis) 11 juli 2019

Interessant genoeg vergeleek voorzitter Powell – die het centrale banksysteem van de VS leidt – tijdens zijn congresverklaring Bitcoin als verwant aan een digitale vorm van goud:

“Bijna niemand gebruikt bitcoin voor betalingen, ze gebruiken het meer als alternatief voor goud. Het is een speculatieve waardeopslag. “

Die bewering klopte misschien niet goed bij president Trump, die de afgelopen weken voor de Amerikaanse dollar ging vechten, en pleitte voor voorzitter Powell om inflatie te gebruiken om agressiever te concurreren met vreemde valuta zoals de euro en de yuan..

China en Europa spelen een groot valutamanipulatiespel en pompen geld in hun systeem om te concurreren met de VS. We moeten MATCHEN, of blijven de dummies zijn die achterover leunen en beleefd toekijken terwijl andere landen hun games blijven spelen – zoals ze al vele jaren hebben gedaan!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 juli 2019

Het is duidelijk dat de president geld aan zijn hoofd heeft, en nu is het nog duidelijker dat hij denkt dat cryptocurrencies helemaal geen geld zijn.

Maar belanghebbenden in de crypto-economie zullen zeggen dat president Trump gewoon een achterhaald begrip van het concept heeft. Zelfs Stephen Breyer, rechter van het Hooggerechtshof, heeft eerder voor de hoogste rechtbank in het land betoogd dat “misschien ooit werknemers zullen worden betaald in Bitcoin of een ander soort cryptocurrency.”

Valutaoorlogen in ons midden?

De recente oproepen van president Trump aan de Fed om de rentetarieven laag te houden en kwantitatieve versoepeling (QE) uit te voeren, benadrukken enkele van de belangrijkste verkoopargumenten van bitcoin: het is voor altijd deflatoir en immuun voor de economische of politieke grillen van een enkele en tijdelijke regering..

En met grote landen als China en Rusland die willen de-dollarize temidden van een sfeer van politiek wantrouwen, is er een opening voor niet-soevereine valuta’s zoals bitcoin om door te dringen als een reservevaluta die niet wordt gecontroleerd door een eenzaam land..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me