Powell van de Federal Reserve maakt zich geen zorgen over crypto of weegschaal

Weegschaal

Sinds Facebook dinsdag zijn stablecoin Libra heeft uitgebracht, hebben insiders van de crypto-industrie en het publiek met ingehouden adem gewacht op wat enkele van de machtigste mensen ter wereld erover te zeggen hebben..

Woensdag liet Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve – misschien wel een van de machtigste financiële instellingen ter wereld – het initiatief vallen. En interessant genoeg was zijn gevoel niet bepaald aangrijpend.

Weegschaal

Sommigen beweren dat dit een goed voorteken is voor Bitcoin, omdat het zou kunnen betekenen dat de leidende gedecentraliseerde cryptocurrency nog niet onder directe druk van monetaire autoriteiten zal komen te staan. Want als de entiteit gelooft dat Facebook niet groot genoeg is om zorgen te maken, zullen ze niet hetzelfde denken over Bitcoin of zoiets als Ethereum?

Fed-voorzitter onaangedaan door Crypto

Woensdag sloot de Federal Reserve haar beleidsvergadering af met een persconferentie. Hoewel het evenement vooral gericht was op het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente stabiel te houden, een fiscale beweging waarop de aandelenmarkt positief reageerde, vroeg een verslaggever naar Libra, de cryptocurrency-onderneming van Facebook, Visa, Mastercard, Spotify, Uber, Lyft en talloze andere reuzen.

Volgens Ryan Todd van The Block, die het evenement bekeek en aantekeningen maakte, reageerde Powell op het onderzoek en verklaarde dat het “ver verwijderd is van digitale valuta die het monetair beleid beïnvloeden”. Powell’s laatste opmerking doet denken aan een opmerking die hij in 2018 maakte, toen hij verklaarde dat Bitcoin momenteel niet groot genoeg is om een ​​bedreiging te vormen voor gecentraliseerde financiën..

Powell on Libra: “Ver verwijderd van digitale valuta die het monetair beleid beïnvloeden. Facebook heeft rondes gemaakt met toezichthouders over de hele wereld om plannen te bespreken, ook met ons (Fed). Er zijn voordelen en RISICO’S die we in de gaten houden, en in navolging van de verklaring van BoE Governor John Carney. “

– Ryan Todd (@_RJTodd) 19 juni 2019

Tijdens deze laatste persconferentie verzekerde de toezichthouder de luisteraars dat Facebook heeft deelgenomen aan goede discussies met de Federal Reserve en vermoedelijk vergelijkbare instanties over de hele wereld. Powell sloot af door te stellen dat zijn team de ontwikkeling van Libra zal volgen op voordelen voor de economie en risico’s voor de samenleving als geheel.

Powells toon tegenover Weegschaal is heel anders dan het sentiment dat naar voren wordt gebracht door andere Amerikaanse politici en economen.

Zoals gisteren gemeld door Blockonomi, heeft Maxine Waters, een huisvertegenwoordiger, Facebook opgeroepen om Weegschaal te stoppen. Ze is bang voor ‘nationale veiligheidsproblemen, cyberbeveiligingsrisico’s en handelsrisico’s die worden veroorzaakt door cryptocurrencies’, daarbij verwijzend naar het ‘onrustige verleden’ van Facebook (privacy imbroglios).

En meer recentelijk heeft de Bankcommissie van de Senaat, volgens crypto-advocaat Hailey Lennon, op 16 juli een ontmoeting gepland met Facebook om de plannen van het bedrijf op het gebied van cryptocurrency te bespreken..

&# 128680; Senate Banking Commitee houdt een hoorzitting over @facebook‘s crypto-plannen op dinsdag 16 juli&# 128680;

– Hailey Lennon (@HaileyLennonBTC) 19 juni 2019

Andere regelgevende instanties bezorgd

Ondanks de geruststellende opmerkingen van Powell maken velen over de hele wereld zich zorgen over Weegschaal en de mogelijke bedreigingen die dit voor financiën zou kunnen zijn. Eerst gemeld door het Russische mediakanaal TASS, een belangrijke financiële toezichthouder in Russa, Anatoly Aksakov, beweert dat Weegschaal niet in het land zal worden gelegaliseerd.

Hij gelooft, in tegenstelling tot Powell, dat de cryptocurrency de traditionele financiën daadwerkelijk kan schaden. Aksakov voegt eraan toe dat hij van plan is de oprichting van platforms die de aankoop van Weegschaal mogelijk maken, te beperken, maar merkte op dat hij niet zou willen optreden tegen buitenlandse diensten die in Rusland actief zijn..

Aksakov is niet de enige die zich zorgen maakt. Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England, heeft beloofd dat Weegschaal grondig zal worden onderzocht en gereguleerd, daarbij verwijzend naar het potentieel van de cryptocurrency om vanaf het begin op grote schaal te worden toegepast.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire volgde zijn voorbeeld met een soortgelijke opmerking en beweerde dat de Weegschaal onder geen beding “een soevereine valuta” mag worden. Le Maire legde uit dat hij zich zorgen maakt over hoe dit nieuwe digitale activum kan worden gebruikt om gegevens te verzamelen, geld wit te wassen en terrorisme te financieren:

“Met dit geld kan dit bedrijf nog meer gegevens verzamelen, wat onze vastberadenheid om de internetreuzen te reguleren alleen maar vergroot.”

Het is duidelijk dat behalve Powell en een paar andere toezichthouders in de VS, de meeste regeringen op hun hoede zijn voor Weegschaal en het potentieel dat het heeft om de financiën te verstoren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me