Poloniex verwijdert 9 cryptocurrencies in de VS te midden van regulerende modder

Poloniex recensie

In een aankondiging van donderdag kondigde de in Massachusetts gevestigde en door Circle gesteunde cryptocurrency exchange Poloniex aan dat het negen cryptocurrencies voor Amerikaanse gebruikers van zijn platform zou schrappen in het licht van wat het ‘regelgevingsonzekerheid op de Amerikaanse markt’ noemde.

Concreet zei Poloniex dat het momenteel niet kon afleiden of de activa in kwestie niet-geregistreerde effecten waren, d.w.z. illegaal aangeboden volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Om voorzichtig te zijn, heeft de uitwisseling toegezegd de notering te schrappen, die op 29 mei van kracht zal worden.

Poloniex recensie

De binnenkort te verwijderen cryptocurrencies blijven open voor verhandeling voor alle niet-Amerikaanse Poloniex-gebruikers en omvatten de volgende projecten:

  • Ardor (ARDR)
  • Augur (REP)
  • Bytecoin (BCN)
  • Decred (DCR)
  • GameCredits (GAME)
  • GAS
  • Lisk (LSK)
  • Omni (OMNI)
  • NXT

1 / Op vrijdag 29 mei om 16:00 UTC worden de markten voor ARDR, BCN, DCR, GAME, GAS, LSK, NXT, OMNI en REP uitgeschakeld voor Poloniex-klanten in de VS. Alle activa blijven beschikbaar voor verhandeling aan klanten buiten de VS.. https://t.co/eNWeZTjT5X

– Poloniex Exchange (@Poloniex) 16 mei 2019

In een reactie op de aankondiging op Twitter zei het Poloniex-team dat het vastbesloten bleef om te helpen bij het bevorderen en vechten voor pro-crypto-regelgevende benaderingen:

“We begrijpen hoe frustrerend deze keuze is voor onze klanten en voor de cryptocommunity. Wij geloven in de kracht en het potentieel van deze activa en zullen tijd en energie blijven besteden aan het ondersteunen van positieve beleids- en regelgevingsontwikkelingen voor crypto-activa. “

Voor belanghebbenden in het hoekje van de cryptoverse in Amerika zal de aankondiging van schrapping van de notering niet per se als een verrassing komen. Het dubbelzinnige regelgevende struikgewas van het land, waarin tal van grote toezichthouders (zoals SEC, CFTC, FinCEN, IRS, enz.) Allemaal tegenstrijdige meningen hebben over hoe crypto in de VS moet worden gereguleerd, heeft een algemeen huiveringwekkend effect gehad op de Amerikaanse cryptobusiness..

Bovendien zijn de verduidelijkingen die de individuele instanties daar tot nu toe hebben gegeven, niet alomvattend of bindend genoeg om enig gevoel van verlichting te bieden.

Daartoe merkte SEC-commissaris Hester Peirce eerder deze maand aan een groep van haar collega’s op het Securities Enforcement Forum op dat ze dacht dat haar organisatie niet genoeg deed om ervoor te zorgen dat het de Amerikaanse crypto-economie niet onderdrukte door inactiviteit. Peirce zei:

“ Het is niet de overijverige actie van de SEC die de crypto-industrie heeft verstikt, maar haar onwil om überhaupt zinvolle actie te ondernemen. ”

Wat natuurlijk het crypto-moeras van de natie van bovenaf definitief zou kunnen oplossen, is het aannemen van federale wetgeving die over de hele linie uniforme regels stelt voor hoe cryptocurrencies door toezichthouders in de VS moeten worden behandeld..

Dergelijke wetgeving is tot op heden echter ongrijpbaar gebleken, en daarom begint het vooruitzicht van regelgevende zekerheid voor cryptocurrency een politiek onderwerp te worden voor Amerikaanse crypto-gebruikers..

Andrew Yang leidt Amerikaanse Prez-kandidaten bij het aanvragen van Crypto Clarity

De Amerikaanse presidentiële wedstrijd van 2020 staat nu voor de deur en kandidaten die hun biedingen hebben aangekondigd, zijn al hard aan het werk om kiezers voor zich te winnen met hun respectievelijke platforms..

Maar als het erom gaat welke van de platforms van deze kandidaten expliciet pro-crypto zijn, is er tot nu toe maar één: die van Andrew Yang, bekend van #YangGang.

Yang, een ondernemer die momenteel ongeveer een procent nationaal peilt onder de kanshebbers van de Democratische Partij in 2020, maakte vorige maand furore in het cryptocurrency-ecosysteem nadat zijn campagne een beleidsplatform had uitgebracht dat gericht was op ‘Crypto / Digital Asset Regulation and Consumer Protection’.

Dienovereenkomstig riep Yang op tot een sfeer die crypto-innovatie in Amerika zou ondersteunen:

“Investeringen in cryptocurrencies en digitale activa hebben onze regelgevingskaders in de VS ver overtroffen. We moeten investeerders, bedrijven en individuen laten weten wat het landschap en de behandeling zullen zijn om innovatie en ontwikkeling te ondersteunen. De blockchain heeft een enorm potentieel. “

Yang is zeker een schot in de roos om het Witte Huis in 2020 te halen. Maar het hebben van een dergelijke pro-crypto-houding aan het hoofd van het hoogste uitvoerende kantoor van Amerika zou een sterk opwarmend effect hebben op Amerikaanse cryptocurrency-bedrijven.

Een president Yang zou niet in zijn eentje pro-crypto-rekeningen via het Congres kunnen afdwingen, maar hij zou ze zeker in de wet kunnen ondertekenen als dergelijke wetgeving zijn bureau zou raken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me