Petitie om Ross Ulbricht te bevrijden van Silk Road Charges Hits 63k handtekeningen

Ross Ulbricht Petitie

Ross Ulbricht, de maker van de eerste darknet-markt die bitcoin gebruikte om transacties te vergemakkelijken, werd in 2013 betrapt en gearresteerd. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een ongekende dubbele levenslange gevangenisstraf plus 40 jaar gevangenisstraf voor het runnen van een website. Voorstanders van Ulbricht stellen dat zijn vonnis buitengewoon oneerlijk was en dat hij effectief is veroordeeld om in de gevangenis te sterven, aangezien zijn straf niet in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Maar nu begint een campagne met de naam #FreeRoss die tot doel heeft de Amerikaanse president een verzoekschrift in te dienen voor een vrijlating of strafvermindering voor Ulbricht, vaart in een stroomversnelling en heeft net 63.000 handtekeningen gepasseerd.

Ross Ulbricht Petitie

Ulbricht en The Silk Road

Er is veel geschreven over The Silk Road, dus we zullen hier niet te veel in detail treden op die hele zaak. Als je meer in detail over het onderwerp wilt weten, bekijk dan ons artikel over het onderwerp.

De geschiedenis van Silk Road

Lees ook: The History of Silk Road

Kortom, de Silk Road was een online marktplaats die op Tor-verborgen services liep en bitcoin gebruikte om transacties te vergemakkelijken. De site zelf maakte winst door een vergoeding te innen voor het leveren van escrow-diensten die transacties een stuk veiliger maakten. De site zelf stond alle transacties en transacties toe, ongeacht hun legaliteit. De site werd vooral bekend vanwege het faciliteren van de online drugshandel. Op het hoogtepunt hadden gebruikers vrijwel onmiddellijk toegang tot allerlei soorten drugs die een paar dagen later per post zouden aankomen. De site handelde ook berucht in onder meer illegale en nagemaakte goederen en wapens.

De regering van de Verenigde Staten raakte zeer geïnteresseerd in de zijderoute en zette deze actief na door middel van een gedetailleerd onderzoek. Uiteindelijk werd Ulbricht betrapt vanwege het koppelen van accounts die hij had gemaakt met zijn naam Dread Pirate Roberts en uiteindelijk werd hij gekoppeld aan zijn echte naam. Nadat zijn identiteit was bevestigd, werd Ulbricht snel gearresteerd en werd de site definitief gesloten.

In zijn kielzog zijn er een aantal andere darknet-marktplaatsen verschenen, waaronder een paar potentiële gedecentraliseerde oplossingen die uiteindelijk zouden kunnen zorgen voor niet te stoppen darknet-markten. Onnodig te zeggen dat de zijderoute een cruciaal keerpunt was in de geschiedenis van bitcoin, en volgens sommige argumenten een van de eerste echte use-cases voor bitcoin als transactiemiddel was..

Extreme veroordeling

Wat interessant is aan de zaak van Ulbricht, is de ongelooflijk harde straf die hij kreeg voor zijn geweldloze misdaden. Een straf van dubbelleven plus 40 jaar is bijna ongehoord, behalve in enkele van de meest extreme gevallen van seriemoordenaars en drugsbaronnen.

Voor een bepaalde context, in de staat Mississippi, meestal geeft de langste gemiddelde zinnen uit want drugsdealers eindigt met een gemiddelde straf van slechts negen jaar gevangenisstraf. Zelfs als we deze zin verviervoudigen, zijn we nog lang niet in de buurt van de straf die Ulbricht kreeg voor zijn indirecte betrokkenheid bij de drugshandel..

Ross Ulbricht

De straf die Ulbricht kreeg, lijkt nog belachelijker als we kijken naar de gemiddelde straf die iemand die schuldig is bevonden aan moord, krijgt. Over het algemeen kunnen degenen die in de Verenigde Staten schuldig worden bevonden aan moord, ontvangen zinnen variërend van 16 jaar gedurende het hele leven in de gevangenis of de doodstraf. Met het vonnis van Ulbricht krijgt hij effectief levenslang in de gevangenis zonder kans op voorwaardelijke vrijlating.

De beperking van de voorwaardelijke vrijlating is ook belangrijk, omdat de meeste drugsdelinquenten slechts de helft van hun tijd in de gevangenis zullen uitzitten of minder als ze zich goed gedragen en persoonlijke groei vertonen. Iemand die bijvoorbeeld een gevangenisstraf van 10 jaar krijgt voor het verhandelen van drugs, zou binnen vijf jaar waarschijnlijk op straat kunnen zijn door gebruik te maken van het systeem van voorwaardelijke vrijlating..

Berekening van de schade

Een ander belangrijk aspect van straffen is bepalen hoeveel schade iemand heeft aangericht. In het geval van Ross Ulbricht is dit erg moeilijk vast te stellen. Dit komt omdat Ulbricht zelf nooit rechtstreeks handelde met, handelde of handelde in drugs of wapens.

Dus wat deed Ulbricht precies??

Hij bood een marktplaats voor de handel in goederen of diensten, ongeacht de legaliteit. Ulbricht heeft zelf geen drugs of wapens verkocht, noch heeft hij rechtstreeks reclame gemaakt voor of interactie gehad met dealers van genoemde items. Zonder Ulbricht en zijn site zou men echter kunnen stellen dat er in de jaren dat de site in bedrijf was veel minder illegale transacties zouden hebben plaatsgevonden. Dit is echter ook moeilijk te bewijzen, omdat het heel waarschijnlijk is dat als Ulbricht zijn site nooit had opgezet, iemand anders uiteindelijk een soortgelijke zou hebben gemaakt.

Laten we ter wille van de discussie Ross Ulbricht vergelijken met een meer traditionele crimineel.

Laten we ons eens voorstellen dat een crimineel die betrapt wordt op het faciliteren van drugs en het faciliteren van wapenhandel, maar nooit rechtstreeks contact heeft, zou worden gepakt en veroordeeld. Met zo’n persoon die slechts een tussenpersoon is en kopers en verkopers met elkaar in contact heeft gebracht, is het moeilijk voor te stellen dat zo iemand zo’n extreme straf zou krijgen. Waarschijnlijker dan niet, zouden ze de maximale straf krijgen voor drugshandel en de maximale straf voor wapenhandel. Geen van beide zou een enkele levenslange gevangenisstraf rechtvaardigen, laat staan ​​een dubbelleven plus 40 jaar zonder kans op voorwaardelijke vrijlating.

Het is dus duidelijk dat de veroordeling werd gedaan met het doel een voorbeeld te maken van Ulbricht. Dat wezen, hem een ​​straf geven die zo streng en streng is dat het iemand anders ervan zou weerhouden een soortgelijke site op te zetten.

Als dat het doel was, dan is het duidelijk mislukt. Talloze andere klonen verschenen de een na de ander en creëerden nieuwe darknet-marktplaatsen. En dus is het op deze manier straffen van Ulbricht niet alleen een grove gerechtelijke dwaling geweest, maar het is ook niet gelukt om anderen ervan te weerhouden een soortgelijk pad te volgen..

#FreeRoss

Gisteravond op de #FreeRossPetition! Onderteken en deel als je dat nog niet hebt gedaan. #FreeRosshttps://t.co/eqJlXvBhwU

– Free_Ross (@Free_Ross) 21 augustus 2018

De # FreeRoss-campagne heeft contact gehad met de Twitter-gemeenschap en andere online groepen om steun te krijgen voor een petitie die uiteindelijk naar de Amerikaanse president zal worden gestuurd. Het doel van de groep is om Ross vrijgelaten te krijgen met de tijd uitgezeten, of hem in ieder geval een meer realistische zin te geven waardoor hij tijdens zijn leven de buitenkant zou zien..

De campagne heeft Ulbricht ook een platform gegeven om met de buitenwereld te communiceren. Een aantal berichten van hem zijn getranscribeerd en op het Twitter-account gepost.

Over het algemeen lijkt Ulbricht een hoopvolle houding te hebben, evenals een zeer genadig en dankbaar hart.

Bedankt iedereen. Je bent geweldig! &# 128515; pic.twitter.com/mvGHqmINvm

– Ross Ulbricht (@RealRossU) 10 augustus 2018

Uiteindelijk is het geheel aan president Donald Trump hoe hij op de petitie moet reageren. Met al meer dan 63.000 handtekeningen, en er komen er elke paar minuten meer binnen, is het moeilijk te zeggen hoe de Amerikaanse president zal reageren. Het Witte Huis heeft echter doorgaans een beleid waarbij petities van 10.000 handtekeningen of meer een vorm van reactie moeten krijgen, zelfs als dat antwoord simpelweg een ontkenning is van wat wordt gevraagd..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me