Opvoeders wenden zich tot Blockchain met nieuwe programma’s en archivering

Blockchain krijgt veel aandacht van universiteiten over de hele wereld. Het is een hot nieuw vakgebied, maar het kan universiteiten ook helpen om informatie veilig te delen. Hoger onderwijs is een van de belangrijkste aspecten van het moderne leven. Een diploma van een prestigieuze universiteit kan buitengewoon waardevol zijn. Helaas is er geen internationaal systeem dat helpt om de legitimiteit van een diploma vast te stellen.

Tegenwoordig zal iemand die in de VS studeert waarschijnlijk werk zoeken op de wereldwijde arbeidsmarkt. Elke werkgever wil ervoor zorgen dat de opleidingsgegevens van een potentiële werknemer correct zijn. De enige manier om vandaag de dag een onderwijskundig record te bevestigen, vereist direct contact met een universiteit en mogelijk ook met andere scholen.

In het licht van dit feit kwamen tal van onderwijsinstellingen samen om de Verklaring van Groningen op te stellen. Kortom, de Verklaring van Groningen is een internationale inspanning om het delen van informatie in de mondiale onderwijsgemeenschap te stroomlijnen. Tegenwoordig worden universiteiten ook geconfronteerd met nieuwe uitdagingen voor hun bestaande vakgebieden, waarvan het uitgebreide blockchain-curriculum hen zou kunnen helpen overwinnen.

Blockchain zou de Global Education Hub kunnen zijn

Tot nu toe hebben meer dan 40 Amerikaanse universiteiten de Groningen Declaration ondertekend. Wereldwijd is dit aantal veel hoger. Ondanks de internationale druk om gemakkelijker toegang te krijgen tot veilige academische gegevens, is er weinig overeenstemming over hoe het platform zich in de echte wereld verder zou kunnen ontwikkelen.

Volgens een rapport dat is geschreven door Merija Jirgensons en Janis Kapenieks van de Technische Universiteit van Riga (RTU) in Letland, lijkt er geen consensus te bestaan ​​over de beste manier om een ​​wereldwijd blockchain-platform te structureren. Te weten: “De Europeanen, vooral in het VK, hebben de voorkeur gegeven aan Ethereum; terwijl de Amerikanen hebben gekozen voor de bitcoin blockchain ”, stelt het rapport.

Het rapport van RTU gaat verder met te zeggen: “De meeste staten in de EU plannen blockchain-strategieën om aan de nationale agenda’s te voldoen, en de meeste gebruiken de Ethereum-blockchain.” Het rapport noemt de MIT Blockcerts-applicatie als voorbeeld: “(MIT Blockcerts) is momenteel niet beschikbaar voor Ethereum”, wat de architectuur is die de voorkeur geniet van overheidsontwikkelaars in Europa..

De behoefte aan nieuwe ideeën is overal

Het universitaire systeem staat erom bekend zich traag aan te passen aan nieuwe technologie. De opkomst van DLT is een perfect voorbeeld van hoe het hoger onderwijs achterblijft en weigert een meer marktgerichte benadering van hun informatiearchitectuur aan te nemen.

Wanneer blockchain-programma’s worden aangeboden aan universiteitsstudenten, is de interesse extreem hoog. Blockchain wordt onderzocht door tal van wereldwijde megabedrijven en heeft steun gekregen die door regeringen in miljarden dollars kan worden gemeten. Als universiteiten zich blijven verzetten tegen op blockchain gebaseerde platforms, lopen ze het risico buitengesloten te worden van een opkomende ontwikkelingscultuur.

Studenten zijn dol op Blockchain!

Hoewel veel universiteiten traag hebben geïnvesteerd in blockchain-onderwijs, werkt de University of California in Berkeley (UoC Berkeley) aan het samenbrengen van blockchain-technologie, onderwijs en de gemeenschap. Ben Bartlett vroeg een groep studenten van UoC Berkeley: “We hebben minstens 1.400 daklozen in onze stad, en dat zijn er velen hier bij UC Berkeley,” vertelde raadslid Bartlett de klas. “Dus hoe kunnen we blockchain gebruiken om een ​​nieuwe welvaart te financieren? Dat is een uitdaging die ik graag wil dat je aangaat. “

De klas die gemeenteraadslid Ben Bartlett toesprak, wordt gegeven door Po Chi Wu, een gasthoogleraar en voormalig venture capitalist. UoC Berkeley is niet de enige bij het aanbieden van blockchain-cursussen aan hun studenten. New York University, Stanford en Georgetown springen ook in een veld dat heeft gezorgd voor een stijging van 200% in vacatures op jaarbasis.

In een veld dat net de mainstream begint te raken, zullen universiteiten die ervoor kiezen een curriculum te ontwikkelen dat hun studenten helpt een groeiende industrie te betreden, via hun alumni langdurige toegang tot de blockchain-wereld veiligstellen. Op dit moment is er weinig interactie tussen de regering in de VS en opkomende blockchain-gerichte universitaire afdelingen, een ander gebied waar andere landen de VS voor lijken te lopen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me