Op-ed: De ICO Craze is voorbij, het is tijd om opnieuw op te bouwen

ICO-rage

Voor beter of slechter, de ICO-rage is voorbij.

Voor degenen die het geluk hebben (of de pech hebben) om niet te weten wat de ICO-rage was, was het een extreem tumultueuze tijd in de cryptocurrency-wereld die eerder dit jaar eindigde. Het was een tijd waarin miljarden dollars aan kapitaal de cryptocurrency binnenstroomden toen zowel nieuwe als ervaren investeerders zoveel mogelijk ERC-20-tokens ophaalden als ze konden.

Het maakte niet uit of het project geen werkend product had. Het maakte niet uit of het project een slecht geschreven whitepaper had of een website vol fouten. In veel gevallen maakte het niet eens uit of het project een businessplan had of niet.

Simpel gezegd, midden in de ICO-rage, als iemand een ICO had en tokens verkocht, zouden ze bijna gegarandeerd minstens een paar miljoen dollar, zo niet veel, veel meer ophalen.

ICO-rage

De waanzin ontleden

Als we terugkijken op het hoogtepunt van de rage (midden tot eind 2017), kunnen we nu zien dat de meeste ICO’s uit die periode zijn sindsdien mislukt. En met “mislukt” betekent het ofwel dat ze geen functioneel product konden produceren, dat hun activaprijzen daalden tot een honderdste of een duizendste van een cent, of dat het team erachter gewoon verdween. En dat omvat alleen legitieme projecten die zogenaamd goede bedoelingen hadden. De ICO-rage zag er ook een behoorlijk aantal zwendel projecten die nooit de intentie hadden om een ​​echt product op de markt te brengen. Ze verzamelden in plaats daarvan zoveel mogelijk Ether en bitcoin voordat ze volledig verdwenen.

Je vraagt ​​je misschien af, nu de ICO-rage voorbij is, waarom zouden we er dan om geven? Het simpele antwoord is dat de ICO-rage een blijvende indruk heeft achtergelaten in de cryptocurrency-wereld die we tot op de dag van vandaag nog steeds voelen. Hoewel het geen complete catastrofe was, heeft de cryptosfeer talloze blauwe plekken en gebroken botten die misschien nooit helemaal genezen. Laten we nu eens kijken naar enkele van die gevolgen.

De Bull Run 2017

Er zou een argument kunnen worden aangevoerd dat bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 20.000 en Ethereum met bijna $ 1400 vanwege de ICO-rage. Als een ICO populair genoeg was, zou de symbolische verkoop binnen enkele seconden uitverkocht zijn, zoals we zagen bij projecten als Gnosis en Golem, om er maar twee te noemen.

Dit resulteerde in ongebreideld token flippen. Dat is het moment waarop vroege investeerders die grote bonussen kregen voor substantiële bijdragen, hun tokens onmiddellijk verkochten of omdraaiden voor een enorme winst. Het was niet ongebruikelijk tijdens de rage om tokens te zien die voor $ 0,30 werden gekocht en voor meerdere dollars of meer werden doorverkocht.

Dit zorgde ervoor dat flippers hun tokens in bitcoin verkochten, wat bitcoin een explosie gaf na een enorme vraag. Deze eis gaf bitcoin op zijn beurt het uiterlijk van een non-stop raket rechtstreeks naar de maan. Dit zorgde ervoor dat er aandacht en een hype ontstond, en meer kopers probeerden zoveel mogelijk bitcoin te pakken te krijgen.

Dat eindigde natuurlijk met de catastrofale val waar we nu bitcoin zien tegen bijna 1/4 van de prijs die het was aan het einde van de bull run. En hoewel bitcoin meer dan het dubbele is van wat het was in de vroege dagen van de ICO-rage, beschouwen veel kortzichtige beleggers bitcoin als een daling, terwijl het in feite juist is als ze op een voldoende grote tijdschaal worden bekeken..

Bull-Run voor cryptovaluta

Lezen: Op jacht naar de volgende Bull Run

ICO is een slecht woord

Door de ICO-rage leek de term ICO een gegarandeerde overwinning. Koop een ICO, draai de tokens om, maak een dikke winst en doe het opnieuw. Dat gold een tijdlang. Maar nu is dat niet langer het geval, en de meeste ICO’s zien dat de marktprijs, na de notering, vaak ver onder de oorspronkelijke verkoopprijs ligt. Dat komt omdat flippers die werden ingekocht, verwachtten snel winst te maken. Toen dat niet gebeurde, raakten velen waarschijnlijk in paniek en verkochten ze tegen elke prijs die de markt zou accepteren. Dit zou leiden tot hevige verkoopconcurrentie en dus tot snel dalende prijzen.

Het plotselinge verlies van vertrouwen in ICO’s en het nieuws over zwendel nadat zwendel op de markt kwam, leidde tot een enorme daling van de belangstelling voor het financieringsmodel. Het leek duidelijk dat er geen andere Ether zou zijn die voor $ 0,30 zou worden verkocht en een jaar later voor $ 300.

Enorme prijsdalingen in Bitcoin, Ethereum

Een laatste, belangrijk gevolg dat we in dit artikel zullen bespreken, zijn de enorme prijsdalingen die zijn waargenomen sinds het einde van de ICO-rage.

De markt voor cryptocurrency is nog steeds vrij klein in vergelijking met traditionele markten zoals de aandelenmarkt. Dat betekent dat gebeurtenissen die anders als klein zouden worden beschouwd, enorme en langdurige gevolgen kunnen hebben.

Een succesvolle ICO zal een grote hoeveelheid cryptocurrency zoals bitcoin en Ether verzamelen en centraliseren. Wanneer deze activa het goed doen, worden ICO’s gestimuleerd om ze vast te houden om hun potentiële winst te maximaliseren. Maar zodra deze activa in waarde beginnen te dalen, zullen ICO’s het tegenovergestelde doen en proberen ze te verkopen om hun opgebouwde waarde te beschermen.

Het eindresultaat is simpel. Zodra de bitcoin- of Ether-prijzen dalen, zullen een aantal ICO’s plotseling voor vele miljoenen dollars aan digitale activa op de markt brengen, wat in wezen een kolossale uitverkoop creëert die ervoor zorgt dat de prijzen dalen..

Dit kan er dan mogelijk toe leiden dat meer ICO’s hun belangen willen verkopen, wat opnieuw de prijzen verder drukt. Dit is volledig een vermoeden, maar het is denkbaar dat als bitcoin en Ether niet voornamelijk in de handen van ICO’s waren gecentraliseerd, de prijzen van die activa vandaag hoger zouden kunnen zijn. Afgezien van het vermoeden, is het gemakkelijk in te zien dat ICO’s grote verkopen van hun bitcoin en Ether een negatieve invloed zullen hebben op de marktprijzen, althans tijdelijk, wat dan het vertrouwen van investeerders in het algemeen kan schudden, wat een bredere uitverkoop kan veroorzaken..

De ICO-rage is voorbij

Over jaren zullen we met zowel ontzag als afkeer op deze tijd terugkijken. Het zal herinnerd worden als een tijd van gek geworden hebzucht, en een onvermijdelijke ondergang.

Het goede nieuws is dat nu de ICO-rage achter ons ligt, de cryptocurrency-wereld zichzelf kan repareren en opnieuw opbouwen om sterker dan ooit te zijn. Het is de bescheiden mening van deze auteur dat de ICO-rage en de daaruit voortvloeiende effecten in veel opzichten vergelijkbaar zullen zijn met Mt Gox. We bevinden ons nu inderdaad in veel opzichten in een wereld die overeenkomsten vertoont met de post-Mt Gox-wereld van weleer. Het vertrouwen van investeerders is gedaald, de prijzen lijken eindeloos te dalen, en degenen die snel geld willen verdienen, hebben allang de rug toegekeerd en zijn gevlucht.

Maar nogmaals, dit is goed nieuws. Nu de flippers weg zijn en de onverzadigbare hebzucht op ijs is gezet, kan de gemeenschap vanaf hier nergens heen, maar omhoog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me