Ondanks Crypto Crackdown: Bitcoin Mining blijft gecentraliseerd in China

China Bitcoin-mijnbouw

In de afgelopen weken heeft China zijn inspanningen hernieuwd om cryptocurrency-bedrijven uit zijn grenzen te dwingen.

Zoals Blockonomi eerder deze maand meldde, dwong Peking’s nieuwe offensief tegen cryptocurrency vijf lokaal beheerde beurzen om hun activiteiten in het land op te schorten of te staken. De beurzen die zijn gesloten, zijn onder meer Bitsoda, Akdex, Bituex en Biss.

Desondanks heeft CoinShares, een vooraanstaand onderzoeks- en investeringsbedrijf op het gebied van cryptocurrency, bevestigd dat China de krachtigste regio ter wereld blijft op het gebied van bitcoin-hash-output. Deze statistiek komt kort nadat de Chinese overheid cryptocurrency-mijnbouw heeft verwijderd als een industrie die de komende decennia uit het land moet worden verbannen.

China Bitcoin-mijnbouw

66% van de Bitcoin-mijnbouw vindt plaats in China

Volgens een recent rapport van Reuters, een recent rapport van CoinShares heeft bevestigd dat Chinese Bitcoin-mijnwerkers tweederde van de computationele output van het netwerk beheersen, “een groeiend aandeel dat waarschijnlijk ten goede zal komen aan de mijnwerkers van het land.”

Dit cijfer van 66% is naar verluidt gestegen van 60% in juni, wat de top van de recente bull-run markeerde, en is eigenlijk de meest gecentraliseerde CoinShares die Bitcoin heeft gezien sinds het begon met het volgen van geografische banden met de hash-snelheid van het netwerk zo’n twee jaar geleden..

Chris Bendiksen, hoofd onderzoek van CoinShares, schreef deze trend toe aan de groei in ASIC-implementatie, waarbij hij specifiek de beursintroductie van de Chinese mijnwerker Canaan en andere bedrijven in de regio noemde die onlangs nieuwe chips hebben uitgebracht. Chinese mijnwerkers krijgen schijnbaar speciale toegang tot deze machines vanwege de lagere transportkosten van deze machines naar mijnwerkers, vandaar de lichte stijging van de centralisatie..

Het feit dat het aandeel van China in de Bitcoin-hashsnelheid in juni is gestegen van 60% in juni, impliceert ook dat de recente daling van de BTC-prijs met 50% duurdere mijnwerkers, die actief zijn in landen als de VS en Canada, heeft gedwongen hun activiteiten tijdelijk te onderbreken..

Centralisatie kan doorgaan

Helaas kan deze centralisatie doorgaan. In gesprek met branchegenoot The Block in een recent interview zei Leo Zhang, directeur bij Iterative Capital Management, dat mijnbouw waarschijnlijk een oefening is die met de tijd alleen maar duurder zal worden. Hij zei meer specifiek:

“Er is geen echt efficiënte manier om daadwerkelijk in te dekken, en het beste wat u kunt doen, is uw uitgaven zo laag mogelijk houden. Ik denk dat mijnbouw als bedrijf steeds duurder zal worden om te runnen en dat er steeds meer financiële middelen nodig zijn. “

Hij voegde eraan toe dat, volgens de schattingen van zijn bedrijf, de verlaging van de Bitcoin-blokbeloning die halverwege volgend jaar zal plaatsvinden, de kosten van het delven van één munt waarschijnlijk zal doen dalen tot $ 17.000 van de huidige $ 7.000, waardoor meer kostenineffectieve operaties uit deze markt worden gehaald.

Omdat de Chinese regio Sichuan momenteel spotgoedkope elektriciteitstarieven biedt, vooral tijdens de overstromingsseizoenen, heeft de halvering het potentieel om de hash-output van Bitcoin in die regio verder te centraliseren..

De gevaren van de Chinese Bitcoin-centralisatie

Natuurlijk heeft de Chinese regering geen tekenen getoond dat ze de Bitcoin-mijnbouw wil nationaliseren met een vijandige overname, hoewel commentatoren uit de industrie beweren dat de geografische centralisatie die wordt gezien bij wie cryptocurrency-blokken verwerkt, een gevaar op lange termijn kan zijn..

Bitcoin-commentator en podcaster Eric Savics bracht in oktober een uitgebreide discussie uit over waarom “we Bitcoin-mijnbouw uit China moeten halen.” Ten eerste merkte hij op dat het simpelweg naïef is voor investeerders in cryptocurrency om ‘te denken dat de Chinese gemeenschapspartij Bitcoin negeert’, waarschijnlijk door te zeggen hoe groot de industrie in het land is geworden..

“Er is een grote kans dat Bitmain achterdeurtjes heeft in alle ASIC’s die ze produceren”, vervolgde Savics, uiteraard speculerend maar verwijzend naar de zogenaamde “Antbleed” achterdeur controverse die meer dan een jaar geleden plaatsvond, wat grotendeels impliceerde dat Bitmain de mogelijkheid had om hun machines die met internet zijn verbonden uit te schakelen.

Hoewel Savics het niet expliciet zei, was hij grotendeels dat overheidsactoren die in China werken de decentralisatie van het netwerk, en dus de onveranderlijkheid van Bitcoin-transacties, kunnen bedreigen als de natie doorgaat met het controleren van alles, wat blijkt uit het ‘sociale krediet’. ” systeem.

We moeten #Bitcoin mijnbouw uit China.

Draad &# 128071;

1 /#Bitcoin de mijnbouw is gecentraliseerd in China.

Sommige mensen zijn het daar misschien niet mee eens, daarbij verwijzend naar mijnpools. Ze negeren het feit dat alle ASIC’s in China worden gemaakt.

Het is naïef om te denken dat de CCP negeert #Bitcoin.

– ericsavics (@ ericsavics1) 19 oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me