Novogratz van Galaxy Digital is ondubbelzinnig zeker dat Bitcoin digitaal goud zal zijn

Cryptocurrency en goud

Kan Bitcoin een digitale versie van goud worden? Hoewel veel toeschouwers jarenlang over deze pertinente vraag hebben nagedacht, is in de ogen van Mike Novogratz de vlaggenschip cryptocurrency goed op weg om een ​​dergelijke status te bereiken..

Cryptocurrency en goud

Bitcoin is goud op het periodiek systeem van Crypto

In een commentaar gegeven tegen Bloomberg TV’s vestiging in het Midden-Oosten, Novogratz, de oprichter van crypto-handelsbank Galaxy Digital Holdings, merkte op dat net zoals elk element op het periodiek systeem overeenkomt met een atoomnummer, Bitcoin de enige levensvatbare opslag van waarde is in het cryptocurrency-landschap. De voormalige Goldman Sachs partner merkte zelfs op dat de trage bloktijden en lage transactionele doorvoer van Bitcoin alleen maar accentueren dat het op goud lijkt, waarbij het opslaan van de cryptocurrency wordt vergeleken met hoe edelmetalen worden bewaard in Fort Knox.

Dit is niet de eerste keer dat Novogratz, ooit de kamergenoot van Ethereum mede-oprichter Joseph Lubin, naar openbare forums is gegaan om zijn trouw te beloven voor het argument van digitaal goud. Tijdens een optreden op CNN Business in september vorig jaar maakte Novogratz een opmerking die nogal aan het bovengenoemde deed denken. Hij beweerde dat Bitcoin door investeerders is ‘bekleed met een waardeopslag [status}’, en voegde eraan toe dat utility-tokens, blockchain-gebaseerde beveiligingsactiva en andere subsets van cryptocurrencies nooit in de buurt zullen komen van digitaal goud..

Hoewel Novogratz onvermurwbaar is in zijn overtuiging dat Bitcoin meer digitaal goud is dan iets anders, hebben sommigen beweerd dat dit pure geruchten zijn. Industriecommentator Jason Smith merkte persoonlijk op dat BTC “al geld is” in plaats van een bezit van een andere classificatie. Bovendien werd in Satoshi’s magnum opus, de originele Bitcoin-whitepaper, het uitgangspunt van de cryptocurrency uitgelegd als een ‘peer-to-peer elektronisch geldsysteem’.

Het is goud, geen digitaal geld

Hoe dan ook, de meesten, niet alleen Novogratz, zijn tot de conclusie gekomen dat het project in zijn huidige staat veel beter geschikt is als een digitale waardeopslag dan een of andere schijn van een ruilmiddel..

Zelfs Nick Szabo, een kanshebber om het gezicht te zijn achter de Satoshi Nakamoto-bijnaam, had opmerkingen gemaakt dat de cryptocurrency veel waarden heeft waardoor het lijkt op het edelmetaal. In een verrassende opmerking op de inaugurele Israel Bitcoin Summit, merkte de Amerikaanse cryptograaf op dat centrale banken zouden kunnen overwegen om hun goudreserves te vervangen door Bitcoin, vooral vanwege de ‘fysieke kwetsbaarheid’ van de eerste.

Een paar dagen geleden riep Barry Silbert, de CEO van de in New York gevestigde Digital Currency Group, uit dat Bitcoin de digitale goudrace al heeft gewonnen. Onder verwijzing naar anekdotisch bewijs legde Silbert uit dat wanneer millennials schreeuwen om een ​​waardeopslag, ze zich tot de cryptocurrency zullen wenden, niet tot goud. De oprichter van de Digital Currency Group merkte zelfs op dat het oude geld dat momenteel in goudvoorraden is gevestigd, uiteindelijk naar Bitcoin zal stromen, vooral vanwege de gedecentraliseerde, veilige en niet-soevereine kenmerken van het digitale activum..

Voormalig Blockchain-productmanager Dan Held begon ooit zelfs een tirade om zijn overtuiging te onderstrepen dat Satoshi nooit bedoeld had dat Bitcoin inherent digitaal contant geld zou zijn, maar een opslag van waarde die traditionele grenzen overstijgt..

1 / Satoshi’s Vision ™ is een dwaze onderneming, want het maakt niet uit wat het was, we zijn waar we nu zijn. Degenen die aandringen op het verhaal ‘Bitcoin werd eerst gemaakt voor betalingen’, staan ​​echter op het kiezen van zinnen uit het witboek en forumberichten om hun perspectief te verdedigen.

– Dan Hedl (@danheld) 14 januari 2019

Zoals gemeld door Blockonomi op een eerdere datum, merkte Held in een uitgebreide 47-delige Twitter-thread op dat Satoshi zelf goud, waardegroei op de lange termijn, de status van Bitcoin als grondstof en zelfs schaarste noemde. Dit op zichzelf leidde de commentator tot de conclusie dat de pseudonieme coder niet van plan was om de eerste iteraties van Bitcoin actief te gebruiken in het dagelijks leven via digitale handelaren..

Dit was nog lang niet het einde van Held’s betoog. De mede-oprichter van crypto-vermogensbeheerder Interchange vestigde de aandacht op de belangrijkste geboden van het netwerk – 21 miljoen BTC-voorraadlimieten, blokken van tien minuten en blokgroottebeperkingen – en beweerde dat Satoshi deze waarden had kunnen veranderen om het verhaal van het digitale geld te stimuleren. Maar de peetvader van de cryptocurrency deed dat niet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me