Nog eens $ 100 miljoen: Ethereum gebruikt om onroerendgoedfondsen te tokeniseren

Ethereum

ICap Equity, gevestigd in Seattle, heeft zich tot Harbor, een alternatief vermogensplatform, gewend tokenize vier vastgoedfondsen gezamenlijk meer dan $ 100 miljoen USD waard op Ethereum.

Aangekondigd op 16 september, zal de meld iCap in staat stellen een particuliere secundaire marktplaats te openen voor deze fondsen, die samen meer dan 1.000 investeerders en bijna 20 geregistreerde plaatsingsagenten op hun naam hebben staan..

Ethereum

De stappen hebben alles te maken met het brengen van meer liquiditeit in de investeringen van iCap, zoals Chris Christensen, de chief executive officer van het bedrijf, in het nieuws zei:

“ICap biedt investeerders met een hoog rendement, maar die investeringen hebben doorgaans een blokkeringsperiode van 3 tot 5 jaar omdat ze in onroerend goed zijn gevestigd. Nu, met Harbor, kunnen we hetzelfde sterke rendement bieden, maar ook een optie voor beleggers om desgewenst gemakkelijker te liquideren. Het biedt het beste van twee werelden en is een gamechanger voor niet alleen op onroerend goed gebaseerde investeringen, maar voor de hele alternatieve investeringssector. “

Inderdaad, iCap – dat investeert in eigendommen variërend van eengezinswoningen tot flatgebouwen – weet heel goed hoe illiquide alternatieve activamarkten kunnen zijn ‘vanwege de transferkosten, juridische procedures, frictie en escrow-vertraging in de huidige papieren overdrachtsprocessen, ”Merkte het bedrijf maandag op.

Dat is waar blockchain-technologie van pas komt – het kan de wrijving rond een gedigitaliseerd activum aanzienlijk verminderen en er tegelijkertijd voor zorgen dat aan alle nalevingsvereisten wordt voldaan.

“Uiteindelijk zijn wij van mening dat meer liquide alternatieve beleggingen beleggers in staat zullen stellen meer van hun portefeuille te besteden aan privéactiva met een hoger rendement”, zei Harbor CEO Josh Stein.

Grote organisaties hebben veel vertrouwen in Ethereum

De iCap-tokenisatie-inspanning is slechts de nieuwste intrigerende aanval van tokenisatie die het Ethereum-ecosysteem de afgelopen dagen heeft gezien.

Vorige week onthulde Banco Santander – de 16e grootste bank ter wereld – bijvoorbeeld dat het de eerste end-to-end blockchain-obligatie op Ethereum had gelanceerd. Het totale aanbod bedroeg in totaal $ 20 miljoen aan obligaties, waarbij elke obligatie een “driemaandelijkse coupon van 1,98%” opleverde via de afdeling Securities Services van de bank..

John Whelan, het hoofd van digitaal investeringsbankieren bij Banco Santander en voorzitter van de Enterprise Ethereum Alliance, onthulde later de Ethereum-accounts die verband hielden met de creatie van de obligatie op Twitter, en voegde eraan toe dat slimme contracten werden gebruikt om ervoor te zorgen dat gerelateerde tokens niet uit het gezichtsveld van Santander ontsnapten. :

“ Er werden ook andere slimme contracten gebruikt – een slim contract op de witte lijst waardoor alleen entiteiten op de juiste manier KYC’d en onboarded tokens (obligaties of contanten) konden houden en een uitwisselingscontract dat fungeerde als borgtocht totdat de uitgever de transactie accepteerde die de atomaire DvP activeerde.

Het effect zelf bestaat nog steeds als een juridisch document buiten de keten dat in wezen een reeks rechten en plichten is voor bepaalde activa en / of kasstromen

– John W.. &# 127470;&# 127466;&# 127482;&# 127480;&# 127466;&# 127480;&# 127466;&# 127482; (@_JohnWhelan) 14 september 2019

Een andere belangrijke ontwikkeling van obligaties vond een paar maanden geleden plaats toen Societe Generale – ook een van de grootste banken ter wereld – aankondigde dat het € 100 miljoen EUR aan obligaties op Ethereum had uitgerold..

“Er worden veel gebieden met toegevoegde waarde voorspeld, waaronder productschaalbaarheid en verkorte time-to-market, automatisering van computercodes, dus betere transparantie, snellere overdraagbaarheid en afwikkeling”, zei de bank destijds..

Wat is er nodig voor de volgende etappe?

Ethereum is nog steeds een evoluerend project, maar het recente werk van Santander en Societe Generale laat zien dat het platform inderdaad kan dienen als openbare infrastructuur. Maar wat er nodig is om nog meer instellingen te laten overwegen, dingen als obligaties op Ethereum te bouwen?

“We moeten nog een oplossing vinden voor het noteren van deze instrumenten, secundaire markten (wie wil er een DEX bouwen), liquiditeit, privacy, enz.”, Stelde Whelan vorige week..

Toch zei de Santander-functionaris dat deze problemen oplosbaar zijn en dat ze de moeite waard zijn om te onderzoeken voor de financiële innovatie die kan voortvloeien uit het voortbouwen op neutrale openbare blockchains waarvan de uptime momenteel ongeëvenaard is..

“Tokenized cash van financiële instellingen van hoge kwaliteit staat nog in de kinderschoenen, maar we zullen de komende jaren waarschijnlijk een explosie van bankmunten zien”, zei Whelan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me