Nieuw privacyprotocol Zether kan Ethereum-transacties verbergen

Ethereum-privacy

De aandacht is deze maand toegenomen Zether (pdf), een privacyprotocol dat is ontwikkeld en voorgesteld voor op accounts gebaseerde slimme contractcryptocurrencies zoals Ether, ERC20-tokens en Stellar-lumen.

Het protocol vergemakkelijkt het verbergen van transactiewaarden via encryptie, zodat het betalingsmechanisme ervoor kan zorgen dat topcryptocurrencies die momenteel niet gecentreerd zijn rond privacy, de facto privacymunten worden..

Ethereum-privacy

Zether-privacyprotocol

Het slimme contractsysteem, voor het eerst naar voren gebracht in een 2018 papier dat is herzien in 2019, heeft een aantal geregistreerde donateurs. Twee van de auteurs, Shashank Agrawal en Mahdi Zamani, zijn afkomstig van Visa Research. En de andere twee auteurs van het artikel zijn de cryptografen van Stanford University, Dr. Dan Boneh en Benedikt Bünz, die beiden eerder gepubliceerd baanbrekend werk op het privacyprotocol van Bulletproofs.

“We beschrijven Zether als een slim contract dat individueel of door andere slimme contracten kan worden uitgevoerd om vertrouwelijke hoeveelheden van een token uit te wisselen, aangeduid met ZTH”, schreven de auteurs..

Op Ethereum wordt verborgen ether zether (ZTH) via een slim contract genaamd de ZSC en heeft vijf openbare functies:

Fonds – creëer zth door eth te storten

Burn – krijg eth terug

Overdracht – overdracht zth

Vergrendel zth aan een slim contract

Ontgrendelen – ontgrendel zth van een slim contract 3 / pic.twitter.com/SXyeMAe2AW

– Jordan Clifford (@ jcliff42) 25 februari 2019

Dienovereenkomstig zouden gebruikers het ZSC-contract financieren met een compatibel token en een gelijkwaardig bedrag in ZTH ontvangen, dat vervolgens zou kunnen worden verhandeld met verborgen waarde. Gebruikers zouden de ZTH later kunnen “verbranden” om hun oorspronkelijke cryptocurrency-onderpand terug te krijgen.

De onderzoekers hebben Zether ook met name ondersteund met Σ-Bullets, of Sigma Bullets, een optimalisatie van Bulletproofs die bewijzen dat “gecodeerde transacties correct zijn.” Het betalingsmechanisme zou dus kunnen worden gebruikt om te garanderen dat “veilingen, betalingskanalen, stemmen enz. Vertrouwelijk zijn” op slimme contractplatforms.

Maar Zether is niet het enige zero-knowledge proof-systeem dat de privacy van Ethereum naar een hoger niveau kan tillen.

Afgelopen herfst, donateurs van de AZTEC-protocol haalde $ 2,1 miljoen USD op in een financieringsronde om het merk van nulkennisstransacties van het project op de markt te brengen. Het protocol, dat al actief is op het Ethereum-mainnet, gebruikt codering en bereikbewijzen zoals Zether om ethertransactiewaarden te verbergen. Het verschil tussen de twee privacyschendingen is dat AZTEC gebruikmaakt van een vertrouwde installatie-ervaring, terwijl met Zether’s slimme ZSC-contract betrouwbaar kan worden samengewerkt.

Rond hetzelfde tijdsbestek, “Big Four” boekhoudkundige krachtpatser Ernst & Jong (EY) bekend gemaakt zijn eigen zero-knowledge proof-systeem voor Ethereum, de zogenaamde EY Ops Chain Public Edition.

“Deze technologie […] stelt bedrijven in staat om privé en veilig product- en diensttokens te creëren en verkopen op een openbare blockchain met privétoegang tot hun transactiegegevens,” zei EY in zijn aankondiging..

Andere privacyontwikkelingen

Uitzoomen op algemene privacyontwikkelingen, de op Ethereum gebaseerde tumbler Möbius werd ook geïntroduceerd in 2018. De gedecentraliseerde mixservice stelde het gebruik van een Ethereum smart contract voor in combinatie met ringhandtekeningen en stealth-adressen (a la Monero) om privéhandel te vergemakkelijken.

Ethereum-mede-maker Vitalik Buterin merkte vorig jaar op dat de vooruitgang op het gebied van blockchain-privacy vordert, maar dat er in de toekomst nog veel werk moet worden verzet.

“Momenteel zijn er geen goede manieren om blockchain te gebruiken met behoud van privacy”, zei Buterin.

“Er zijn goede inspanningen geleverd om dit op te lossen met behulp van bijvoorbeeld Zcash, samen met onderzoek bovenop Ethereum. Er is echter nog een weg te gaan om de privacy op de blockchain te beschermen. “

Toch hebben de belangrijkste privacymunten Monero en Zcash de laatste tijd inderdaad indrukwekkende sprongen voorwaarts gemaakt. In oktober 2018 zag Monero Bulletproofs geactiveerd, een ontwikkeling die XMR-transacties aanzienlijk kleiner en aanzienlijk meer privé maakte. En diezelfde maand omarmde de Zcash-gemeenschap de Sapling-upgrade, die afgeschermde adressen introduceerde en het geheugen en de tijd die nodig waren om ZEC-transacties uit te voeren drastisch verminderde..

Als Ethereum en andere slimme contractplatforms verdere vooruitgang kunnen blijven boeken op het gebied van privacy, moeten hun posities aan de top van de crypto-economie natuurlijk worden versterkt. Na verloop van tijd zouden verbeterde privacymogelijkheden in combinatie met hun extra rekencapaciteiten deze slimme contractprojecten aantrekkelijker kunnen maken dan pure privacymogelijkheden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me