Niet opnieuw: 15 Taiwanese burgers zijn aangeklaagd voor meer dan $ 8 miljoen Crypto Scam

IB Coin Scam

Volgens een rapport van lokaal nieuwscentrum Focus Taiwan, de Taiwanese politie gevestigd in New Taipei, heeft onlangs 15 vermeende cryptocurrency-zwendeloperators gearresteerd. Het rapport beweert dat de verdachten investeerders bedrogen uit ongeveer $ 8 miljoen als geld verzameld voor het verhandelen van verboden IBCoin-tokens.

Het nieuws komt amper tien dagen nadat de staat zeven andere verdachten heeft aangeklaagd voor het beheer van een op cryptovaluta gebaseerde investeringszwendel die ongeveer $ 51 miljoen aan investeringen van meer dan 1.000 investeerders heeft aangetrokken. EEN lokaal rapport, had destijds opgemerkt dat de verdachten een regeling hadden gevoerd die investeerders een rendement beloofde van maximaal 355%.

IB Coin Scam

IBCoin: de investeringsactiva zonder waarde

Volgens de rapporten van het Criminal Investigation Bureau (CIB) draaiden de activiteiten van deze fraudeurs om IBCoin, een digitaal activum op basis van de ERC20-technologie van Ethereum, dat al door de Taiwanese autoriteiten is verboden voor gebruik. Ook meldt de CIB dat de munt, die niet wordt verhandeld of verhandeld door een bekend bedrijf, geen ‘echte waarde’ heeft.

De werking van de regeling

De fraudeurs zijn naar verluidt begonnen met valse publiciteitsinspanningen op verschillende sociale mediaplatforms om nietsvermoedende slachtoffers te lokken. Bovendien kocht de leider van de groep, wiens achternaam Lin was, naar verluidt IBCoin-tokens van buitenlandse handelaren tegen een prijs van NT $ 1,5 per eenheid (het equivalent van $ 0,05) in 2017. Vervolgens, met de hulp van de andere gearresteerde aannemers en handelaren, verkocht hij de tokens aan investeerders voor tarieven van NT $ 50 tot NT $ 100 (tussen $ 1,63 en $ 3,27), met de belofte van een hoger rendement.

IBCoin Scam

Afbeelding © Focus op Taiwan

De groep zou ongeveer NNT $ 250 miljoen (ongeveer $ 8,16 miljoen) hebben verdiend met de zwendel. Aan de andere kant meldt de CIB dat geen enkele investeerder sinds de lancering van de regeling heeft geprofiteerd.

Afgezien van het gebrek aan rendement voor investeerders, kreeg de groep naar verluidt ook extra aandacht dankzij de luxe, door investeerders gefinancierde levensstijl die ze leefden. De groep bracht luxeauto’s op sociale media uit om hun rijkdom te laten zien en meer investeerders te lokken.

Kosten en gevolgen

De oplichters zijn beschuldigd van fraude en de CIB heeft de zaak al overgedragen aan de officier van justitie van het district Taipei, van wie wordt verwacht dat hij de komende dagen een goede procesdatum vaststelt. De CIB verklaarde ook dat ze meer dan NT $ 2,02 miljoen (ongeveer $ 70.000) in contanten hebben kunnen terugkrijgen, samen met drie voertuigen en schriftelijke documenten over het frauduleuze plan, terwijl ze op 9 en 17 januari twee afzonderlijke invallen hebben uitgevoerd..

Taiwan’s strenge cryptoregels

In november 2018 introduceerden de Taiwanese autoriteiten een strengere anti-witwasbeleid (AML) om ervoor te zorgen dat crypto-uitwisselingen in het land het gebruik van cryptocurrencies of frauduleuze activiteiten helpen controleren.

Onder andere het witwassen van geld Control Act en de wet ter voorkoming van terrorismefinanciering gaven de Taiwanese financiële toezichthoudende commissie (FSC) volledig toezicht op crypto-uitwisselingen in het land en het voorrecht om crypto-gebaseerde transacties te verbieden die zij als frauduleus beschouwden

Volgens een verklaring van het ministerie van Justitie van het land werd de verhuizing uitgevoerd in een poging ervoor te zorgen dat de Taiwanese cryptobedrijven een ‘nalevingscultuur en -mentaliteit’ handhaven, wat de overheid zal helpen om te voldoen aan internationale AML-normen.

Crypto-zwendel is nog steeds ongebreideld in het land

Toch lijkt het erop dat de strenge AML-wetten niet zo effectief zijn geweest als de Taiwanese regering had gehoopt, aangezien crypto-scams nog steeds behoorlijk populair zijn in het land. In december 2018, lokaal nieuws gemeld dat een Taiwanese man, wiens achternaam Yang was, werd beschuldigd van het stelen van $ 3 miljoen aan elektriciteit om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te ontginnen ter waarde van 100 miljoen Yuan (ongeveer $ 14,5 miljoen).

De verdachte zou naar verluidt meer dan 17 bedrijfspanden, pencafés en speelgoedwinkels hebben als dekmantel voor zijn bedrijf. Hij heeft naar verluidt elektriciens ingehuurd om de elektrische systemen van deze bedrijven te bedraden om meting of detectie te voorkomen. Er werd echter een onderzoek ingesteld toen de Taiwan Power Company discrepanties in de stroomvoorziening ontdekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me