Niet genoeg bedrijven die Bitcoin-betalingen accepteren: wat moet er veranderen?

Bitcoin-betalingen

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat Bitcoin nog steeds moeite heeft om een ​​deuk te maken als ruilmiddel, omdat bedrijven ze nog steeds niet als betaalmethode gebruiken..

De enquête werd uitgevoerd door de populaire programmeercommunity-website StackOverflow, die bijna 90.000 ontwikkelaars ondervroeg, die bedrijven uit verschillende branches in de VS vertegenwoordigden. Het onderzoek toont aan dat 80 procent van de organisaties geen gebruik maakt van blockchain-technologie.

Vier procent van de respondenten gebruikt blockchain voor valuta-gerelateerde applicaties, 12,7 procent gebruikt blockchain voor niet-valuta-doeleinden en slechts een magere 2,1 procent accepteert op cryptocurrency gebaseerde betalingen.

Bitcoin-betalingen

StackOverflow onthulde ook dat ontwikkelaars in India een grotere neiging hebben om positief te reageren op het gebruik van blockchain-technologie in hun bedrijven.

Een droge periode in de hele industrie

Voor bedrijven die bitcoin-betalingen gebruiken, lijken hun volumes te dalen. Een nieuwsbericht outlet Reuters citeerde in november 2018 een onderzoeksinspanning van blockchain-analysebedrijf Chainalysis, dat beweert dat het gebruik van Bitcoin (BTC) voor het verwerken van commerciële betalingen aanzienlijk is verminderd.

Bij het opstellen van het rapport heeft Chainalysis naar verluidt een enquête gehouden onder 17 Bitcoin-betalingsverwerkers. Het bedrijf meldde dat de hoeveelheid digitale valuta die door deze processors wordt verwerkt, van januari tot september 2018 met ongeveer 80 procent is afgenomen.

De stabiliteit van de prijs van het actief was een belangrijke reden voor deze inzinking. In het rapport werd opgemerkt dat hoewel velen denken dat de relatieve stabiliteit van de valuta zal resulteren in een hoger niveau van reguliere acceptatie als betaalmethode, dit nog steeds niet genoeg is geweest om de mening van grotere financiële instellingen te beïnvloeden..

Hoewel Chainalysis een verbetering in het niveau van Bitcoin-stabiliteit erkende, daalde de waarde van Bitcoin-betalingen naar verluidt sterk en daalde van $ 427 miljoen in december 2017 (het hoogtepunt van de crypto-boom) naar $ 96 miljoen in september 2018.

Wat kunt u met Bitcoin kopen?

Lezen: wat kunt u kopen met Bitcoin?

Duidelijke regelgeving blijft de grootste hindernis

Het recente rapport onthult misschien het huidige landschap van de industrie, maar blockchain blijft een technologie die het potentieel heeft om verschillende sekten van ons leven te veranderen.

Organisaties en overheden hebben het gebruik van blockchain voor verschillende doeleinden onderzocht, waaronder het beheren van toeleveringsketens, data bijhouden, en veel meer. De meeste van deze functionaliteiten vertegenwoordigen echter slechts een fractie van hun potentieel; er zal nog veel werk moeten worden verzet om het aantrekkelijk genoeg te maken om als betaalmiddel te gebruiken.

Volgens een onderzoeksrapport van oktober 2018 door auditing en adviserend firma Deloitte, blockchain zou de hindernissen moeten overwinnen van trage betalingsverwerking, slechte interoperabiliteit, toegenomen gebruik van middelen, inadequate samenwerking en complexe regelgeving.

PwC’s 2018 Global Blockchain-enquête wijst ook op de kwestie van vertrouwen als een primaire belemmering voor de acceptatie van blockchain-technologie als betaalmethode.

Het rapport merkte op dat, hoewel blockchain-technologie en cryptocurrencies werden gebouwd op de fundering van vertrouwen nadat de wereldwijde economische crisis van 2008 het vertrouwen van velen in het traditionele financiële systeem had uitgehold, het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving veel organisaties en regeringen heeft verhinderd om blockchain-betaaldiensten over te nemen.

De onderzoekers schreven:

“De meerderheid van de toezichthouders komt nog steeds in het reine met blockchain en cryptocurrency. Veel gebieden zijn begonnen met het bestuderen en bespreken van de problemen, vooral omdat ze betrekking hebben op financiële diensten, maar de algemene regelgeving blijft onrustig. “

Met al deze rapporten is het duidelijk dat onduidelijkheid over regelgeving de belangrijke barrière is die blockchain-technologie moet overwinnen in haar zoektocht om een ​​wereldwijd geaccepteerde betaalmethode te worden..

Hoewel het op bepaalde gebieden aandacht krijgt, is er altijd de mogelijkheid dat financiële toezichthouders de technologie elke dag kunnen verbieden. Als dit gebeurt, zouden bedrijven die ze al hebben geadopteerd, te maken krijgen met korte deadlines om hun volledige betalingsinfrastructuur van blockchain te verplaatsen naar een van de traditionele methoden die ze al de rug toekeerden..

Om dergelijke problemen te voorkomen, hebben organisaties ervoor gekozen om de technologie voorlopig te vermijden, terwijl ze de voortgang op het gebied van regelgeving volgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me