NASA en ruimtevaartsector springen over op blockchain-technologie

NASA Blockchain

Blockchain wordt een hot item in de lucht- en ruimtevaartindustrie. NASA lijkt ook op te warmen voor blockchain-technologie en werken aan wegen (pdf) om het te implementeren in systemen van de volgende generatie. Een aero-computeringenieur bij het NASA Ames Research Center, Ronald J.Reisman genaamd, denkt dat op blockchain gebaseerde communicatiesystemen spoofing en denial of service-aanvallen op het Amerikaanse luchtverkeersleidingssysteem kunnen helpen voorkomen..

Het Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) -systeem zou in 2020 live moeten gaan, maar Reisman zegt dat het systeem het risico loopt te worden aangevallen. ADS-B beschermt de vluchtplannen en -posities voor vliegtuigen niet, wat een groot aantal potentiële problemen oplevert. Blockchain zou de oplossing kunnen zijn, en NASA is niet de enige organisatie die op zoek is naar blockchain om problemen in de lucht- en ruimtevaartsector op te lossen.

NASA Blockchain

NASA-ingenieur ziet Blockchain als oplossing

NASA’s Reisman stelt het gebruik van een open source toegestaan ​​blockchain-framework voor als oplossing voor de kwetsbaarheden van ADS-B. Een blockchain-platform zou veilige en efficiënte communicatie mogelijk maken tussen Air Traffic Services, Operations Support of andere geautoriseerde entiteiten, zonder het risico dat slechte actoren even gemakkelijk toegang krijgen..

Het platform van Reisman maakt gebruik van “certificeringsinstantie, slimme contractondersteuning en communicatiekanalen met een hogere bandbreedte” om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen vliegtuigen en geautoriseerde deelnemers veilig blijft, of in ieder geval veel veiliger dan binnen het huidige systeem.

Van Reisman’s paper:

“(Het systeem) stelt voor om gebruik te maken van een industrieel krachtig open-source enterprise-blockchain-raamwerk genaamd Hyperledger Fabric om mogelijke oplossingen te demonstreren voor vervelende technische problemen die de acceptatie van ADS-B door militaire, zakelijke en andere vliegtuigexploitanten bedreigen die dat niet doen willen dat hun operaties en bewegingen zichtbaar zijn voor het grote publiek. “

Verder denkt Reisman dat het blockchain-prototype op grote schaal “economisch en snel kan worden ingezet”. Hij noemt het gebruik van Hyperledger Fabric in tal van industrieën buiten de financiële sector en denkt dat iets soortgelijks kan worden gebruikt in luchtvaartcommunicatiesystemen.

Honeywell zit al op The Blockchain

Honeywell is een belangrijke fabrikant van vliegtuigonderdelen en sinds kort zijn ze begonnen met de verkoop van hun onderdelen voor de luchtvaart via een eigen webportaal. Hun nieuwe online verkoopplatform is gebaseerd op blockchain en het bedrijf denkt dat blockchain een veel grotere rol te spelen heeft in de onderdelenmarkt voor lucht- en ruimtevaart..

Volgens Lisa Butters, die voor Honeywell Aerospace werkt, wordt minder dan 2,5% van de transacties voor lucht- en ruimtevaartcomponenten online gedaan. Niet alleen is de online ruimte een grote markt voor onderdelen, Honeywell zou ook de norm kunnen zijn voor hoe ze worden gedistribueerd met hun blockchain-platform.

De CEO van Aeron, Artem Orange, zei dit over hoe blockchain zou kunnen passen in de markt voor aerospace-onderdelen,

“De luchtvaartruimte is complex. Er is dus weinig tot geen ruimte voor overtredingen. Zonder de implementatie van blockchain-technologie is de industrie al effectief en veilig. Dit betekent dat het moeilijk zou zijn om use cases te vinden voor blockchain-technologie in een reeds functionele industrie. Desalniettemin is de toepassing van blockchain-technologie door Honeywell en Aeron een goed voorbeeld van hoe het efficiënt kan worden toegepast. ”

Bredere gebruiksscenario’s voor Blockchain zijn hier

Crypto’s liggen al meer dan een jaar onder vuur. Toen de prijzen daalden, werden veel mensen veel pessimistischer over hun toekomstperspectieven. Blockchain heeft aangetoond dat een veelbelovende nieuwe technologie zijn weg kan vinden naar gevestigde industrieën en veranderingen kan creëren die iedereen helpen.

Hoewel crypto’s niet zo populair zijn bij de wereldbevolking als blockchain bij de grote bedrijven, zijn er redenen om aan te nemen dat het gebruik van cryptovaluta toeneemt, hoewel misschien niet zo snel als sommigen zouden willen. Op plaatsen waar fiat-valuta uit de gratie is geraakt, hebben crypto’s de gaten opgevuld.

Naarmate blockchain in meer industrieën doordringt, is het waarschijnlijk dat alles met blockchain erachter, inclusief crypto’s, aan populariteit zal winnen. Welke crypto’s zullen profiteren van de acceptatie van blockchain is niet bekend, maar een paar van hen zullen waarschijnlijk het komende decennium wereldwijde reserves worden. Als er grote problemen zijn in het wereldwijde banksysteem, kunnen die veranderingen veel eerder plaatsvinden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me