Multi-Issue Stablecoin Powerhouse Tether Eyes Algorand Volgende

Tether

USDT-ondersteuners Tether Ltd. brengen hun naamgenoot stablecoin naar de Algorand-blockchain met bewijs van inzet.

Tether verklaarde zoveel in een 17 juli blogpost, waarbij het bedrijf uitlegde dat de verhuizing slechts de nieuwste uitbreidingsflex was om “toe te voegen aan [zijn] bestaande applicaties op Omni, Ethereum, Tron en EOS.”

Tether

Algorand is ontwikkeld door MIT-hoogleraar computerwetenschappen en nulkennisbestendige pionier Silvio Micali en gebruikt wat zijn bouwers Pure PoS noemen om netwerkconsensus te bereiken. De blokken van de blockchain worden gefaciliteerd met behulp van een loterijproces en het systeem is ontworpen om extreem schaalbaar te zijn.

Paolo Ardoino, Chief Technical Officer van Tether, zei dat het bedrijf enthousiast was om het prille maar geavanceerde platform te omarmen:

“Tether uitbreiden naar het Algorand-ecosysteem is een fantastische kans voor ons om verder bij te dragen aan blockchain-interoperabiliteit en samenwerking. Algorand is een uitstekend team dat zeer nauw aansluit bij het onze; we zijn er trots op om samen met hen deze volgende stap te zetten. We zijn erg enthousiast over het potentieel dat dit mogelijk maakt voor andere projecten in het gedecentraliseerde ecosysteem en we wachten met spanning op de nauwe samenwerking met velen van hen in de toekomst. “

Aangezien Algorand zo vroeg in zijn levensduur is, valt natuurlijk nog te bezien hoe populair zijn USDT-ecosysteem uiteindelijk zal blijken in vergelijking met de tractie van ketting die wordt uitgegeven op andere populaire blockchains, bijv. Ethereum.

Van hun kant laat de aankondiging van woensdag zien dat Tether er vertrouwen in heeft dat de vraag naar de lang omstreden maar altijd populaire stablecoin de komende jaren inderdaad zal stijgen op de Pure PoS-blockchain..

Op een enigszins verwante noot komt het nieuws formeel na de in Malta gevestigde cryptocurrency exchange-gigant Binance weggedraaid van tether uitgegeven op Omni tot op Ethereum gebaseerde ERC20 tether-tokens.

“Reden: het aantal mensen dat omni stort, is laag”, zei Changpeng Zhao, CEO van Binance destijds. “We volgen de vraag van de gebruikers.”

Reden: het aantal mensen dat omni stort is laag. We volgen de gebruikersvraag. https://t.co/EfL5XzgqVq

– CZ Binance (@cz_binance) 3 juli 2019

De meeste USDT-drukken waren gepland, maar een recente was dat niet

Op 13 juli drukte Tether Ltd. per ongeluk vijf miljard USDT meer af dan bedoeld.

De enorme foutieve afdruk van stablecoin was het gevolg van het bedrijf, omdat het crypto-uitwisseling Poloniex hielp bij het omwisselen van de omni-gebaseerde USDT van de handelsplaats naar tether uitgegeven op de Tron-blockchain.

In de nasleep van de fout bevestigde Tether CTO Ardoino dat het ongeval plaatsvond als gevolg van een “probleem met de token-decimalen”.

Helaas moeten we spelen met verschillende toolchains in meerdere blochains en soms gebeuren er problemen. We werken er sowieso aan om dit in de toekomst te voorkomen. @Ther_van https://t.co/QxAF0QorY5

– Paolo Ardoino (@paoloardoino) 13 juli 2019

Met andere woorden, de enorme overuitgifte kwam blijkbaar doordat het Tether-team een ​​onjuist token-aanmaakbedrag invoerde en nog steeds doorging met de transactie.

De toevallige USDT werd onmiddellijk verbrand, maar het incident was nog een herinnering dat het belangrijk is om nauwgezet te zijn tijdens transacties met de UX, net als in de prille crypto-economie..

Algorand heeft $ 60 miljoen opgehaald in een recent aanbod

Vorige maand organiseerde de Algorand Foundation haar eerste token-aanbieding voor 25 miljoen “algo” -tokens via een Nederlandse veiling, waarbij de veilingtransacties werden verwerkt door de Algorand-blockchain zelf..

Vanwege de structuur van de Nederlandse veilingen, begon de prijs van de algo-token in de verkoop bij $ 10 USD per token. Naarmate het aanbod vorderde, daalde die prijs naar $ 2,40 per stuk.

In totaal werd $ 60 miljoen opgehaald in de ronde, wat de algo een initiële impliciete marktkapitalisatie van ongeveer $ 24 miljard geeft – tenminste wanneer geprojecteerd tegen de voltooide 2024 tokenvoorraad van 10 miljard van het token.

De Algorand Foundation zal de komende maanden nog eens 600 miljoen algo veilen en de waardering van het token zal fluctueren zodra het meer beurzen bereikt. Hoewel de zaken nog pril zijn, is het niet duidelijk waar de marktkapitalisatie van het project vanaf hier naartoe gaat.

Met name het Algorand-mainnet werd gelanceerd met de start van de inaugurele algo-veiling. “De lancering van MainNet en de succesvolle eerste veiling luiden een nieuw tijdperk van wereldeconomie in”, beweerden de bouwers van het project stoutmoedig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me