Morgen vandaag: Ethereum navigeert door opmerkelijke evoluties voorafgaand aan ETH 2.0

Ethereum 2.0

De Ethereum-gemeenschap blijft belangrijke stappen zetten in de aanloop naar de geplande komst van “Ethereum 2.0” volgend jaar.

De laatste van deze stappen werd onthuld op 9 september, toen de bouwers achter de Lighthouse- en Nimbus ETH 2.0-klanten – respectievelijk de Sigma Prime- en Status-teams – aankondigden dat hun klanten hadden bereikt wat het ‘eerste exemplaar van finaliteit op een multi- client Eth2 testnet, ”merkte Paul Hanner van Sigma Prime op.

Ethereum 2.0

Laten we de mijlpaal een beetje afbreken. In de context van Ethereum is een client een stukje software waarmee een gebruiker de blockchain kan verifiëren en ermee kan communiceren. Naast Lighthouse en Nimbus zijn er verschillende ETH 2.0-clients in de maak, waaronder Prysm, Parity, Harmony en Hyperledger Besu.

&# 128588; # ETH2 komt! &# 128588;

Als je vandaag een reden nodig had om te vieren, is hier er een: de eerste instantie van finaliteit op een multi-client #ethereum 2.0 testnet! &# 129395;&# 127870;&# 129346;

#EpicAchievementUnlocked

Grote complimenten voor iedereen!!! &# 128079;&# 128079;&# 128079; https://t.co/qOsfuE9xFn

– Mihai Alisie (@MihaiAlisie) 9 september 2019

Met dat gezegd, lijkt de recente interactie tussen de vuurtoren en Nimbus de eerste keer dat twee afzonderlijke klanten samen een ETH 2.0-testnet-tijdperk hebben afgerond. Hier verwijst finaliteit naar het concept dat transacties onomkeerbaar worden, en epoch verwijst naar een groep van 100 blokken in de geüpgradede Ethereum-blockchain.

Met andere woorden, een deel van het belangrijke vroege werk dat zal helpen om de komende evolutie van Ethereum te actualiseren, komt zoals nodig in het hier en nu..

Die evolutie, die zal plaatsvinden tijdens de meerfasige Serenity-upgrade, zal ergens volgend jaar beginnen. Ethereum Foundation-onderzoeker Justin Drake heeft eerder gesuggereerd dat begin 2020 het startpunt zou kunnen zijn voor Phase 0 of Serenity, hoewel die suggestie uiteindelijk optimistisch kan zijn.

Telkens wanneer fase 0 start, markeert dit het formele begin van Ethereum om helemaal een nieuwe blockchain te worden – een die zal vertrouwen op consensus, sharding en Plasma-technologie..

“Ethereum 2.0 gaat van dit experimentele project dat Vitalik slechts een paar jaar geleden lanceerde naar een meer productieklaar blockchain-protocol”, vertelde Peter Mauric, Parity’s Head of Public Affairs, vorig jaar aan CoinDesk..

Istanbul Hard Fork heeft belangrijke test gepland voor volgende maand

Istanbul zal de laatste grote netwerkupgrade zijn die Ethereum zal ondergaan voordat de routekaart van het platform volgend jaar verschuift naar Serenity.

Met name een Istanbul testnet zou op 4 september worden gelanceerd, maar de kernontwikkelaars van Ethereum hebben vorige week besloten om dat testnet uit te stellen tot 2 oktober om meer tijd te hebben om meer Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) te beoordelen voor opname in Istanbul.

Het uitstel betekent dat de geplande activering van Istanbul op het mainnet ook zal worden uitgesteld, nu voor een tijdje in november.

“Laten we beginnen met het instellen van de testnet-vork en kijken hoe dat gaat en een periode van stabiliteit zoeken voordat we opnieuw bekijken wanneer de mainnet-vork moet worden ingesteld,” E.G. Galano, hoofdinfrastructuuringenieur voor Infura, zei tijdens een oproep voor ontwikkelaars op 6 september.

Telkens wanneer het live gaat, voert de upgrade een reeks optimalisaties uit. Istanbul zal namelijk toestaan ​​dat opslagkosten worden verlaagd, zk-SNARKs goedkoper worden gebruikt en sommige opcode-prijzen worden gewijzigd. Bovendien zal Istanbul interoperabiliteit tussen Ethereum en Zcash mogelijk maken door ervoor te zorgen dat slimme Ethereum-contracten Equihash PoW kunnen verifiëren.

Meer uit Ethereum Interop Lock-In

In het weekend kwamen teams die aan klanten in het Ethereum 2.0-ecosysteem werkten samen voor een ‘lock-in’, waarbij de betrokkenen een paar dagen gingen zitten om te experimenteren als alfatesters voor elkaars software.

Dit is de geschiedenis van ETH2.0 in de maak.

Bekijk de volledige lijst met doelen die de ETH2.0-teams proberen te bereiken tijdens de #Interop Vergrendelen: https://t.co/Dw6E9BSROp https://t.co/W5a7Uy3xQy

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 8 september 2019

De lock-in zal nog een paar dagen plaatsvinden en zou meer mijlpalen moeten opleveren en helpen bij het effenen van het pad naar ETH 2.0. Ten eerste zijn de klanten van Artemis en Lighthouse ook begonnen met elkaar te communiceren.

Er komen spannende dingen uit de # eth2interop lock-in tijdens het weekend &# 128165; #Artemis en #Vuurtoren @sigp_io praten, en er zijn nog 5 volle dagen over! Wat is het volgende? &# 128064;&# 129300; # eth2 #Ethereum #Interop https://t.co/BN1yLhutDU pic.twitter.com/Mqh3iG8Czc

– PegaSys (@PegaSysEng) 9 september 2019

“Het is ongelooflijk belangrijk voor klanten om hun voortgang te documenteren, alle problemen die zich tijdens dit proces voordoen (niet-conforme componenten, coördinatieproblemen, nachtmerries opsporen, enz.), En de oplossingen die ze gebruiken om deze problemen aan te pakken,” de GitHub-pagina van het evenement leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me