Money Lego: Compound Finance is een groeiende hit in Ethereum DeFi

Samengestelde financiering

In de afgelopen maanden is Compound Finance uitgegroeid tot een van de meest populaire uitleenplatforms in de hele crypto-economie. Kan het de meest populaire worden??

Het valt nog te bezien of Compound op een dag Dai Builders Maker zal ontslaan bovenop het DeFi-ecosysteem, zelfs als het tijdelijk is. Toch hebben de bouwers van het project onlangs stappen ondernomen om het ‘lego-geld’-platform te verbeteren en de gebruikers gelukkiger te maken. Dat is zeker een begin.

Samengestelde financiering

Een van de grotere threads in de mars van Compound naar volwassenheid kwam deze week in de schijnwerpers toen de aandacht zich verzamelde rond zijn nieuwe audit. In het bijzonder hebben de slimme contractspecialisten van het OpenZeppelin-project zojuist een audit gepubliceerd over enkele van de belangrijkste slimme contracten van het Compound-platform.

⚠️ Hier presenteren we een samenvatting van de @compoundfinance audit, inclusief:

– Systeem overzicht

– Bevoorrechte rollen en toekomstige richting

– Renteloze leningen

– Contraproductieve prikkels

– Volledig auditrapporthttps://t.co/OsGE6w3gnT

– OpenZeppelin (@OpenZeppelin) 28 augustus 2019

Het goede nieuws? OpenZeppelin heeft geen codeproblemen gevonden die het als ‘kritiek’ beschouwde. Maar de auditors vonden wel een reeks minder ernstige problemen die de Ethereum-gemeenschap hielpen het prille Compound-platform beter te begrijpen.

Een van deze problemen was dat er momenteel beheerderssleutels zijn die kunnen worden gebruikt om een ​​deel van de technologie van Compound in gevaar te brengen.

Custodial Compound-contracten vormen een risico van * ongedekte schuld *

> cTokens die als onderpand worden gebruikt, blijven in de portemonnee van de lener, maar zijn niet overdraagbaar

> Admin zou de overdracht van onderpand cTokens kunnen toestaan… waardoor in feite samengestelde schuld ondercollateralized kan worden https://t.co/jHzlwZgvQe

– Eva Beylin (@evabeylin) 27 augustus 2019

In reactie daarop merkte Compound mede-oprichter Robert Leshner later op dat het platform bedoeld was om te evolueren naar totale decentralisatie.

“Absoluut; de veelgestelde vragen […] en de whitepaper […] zijn beide erg transparant over hoe de beheerdersrechten werken, en ons doel om te decentraliseren, zodat we geen beheerder meer hoeven te hebben, “zei Leshner op 27 augustus. 

Hou van ze of haat ze, Compound het openstellen van hun contracten zodat iedereen ze uit elkaar kan halen werkt alleen maar in hun voordeel op de lange termijn.

Nieuwe activa waarover wordt gestemd

Net als andere cryptocurrency-platforms ondersteunt Compound slechts een beperkt aantal cryptocurrencies. Maar dat aantal staat op het punt groter te worden.

Dat komt omdat Compound een stemperiode heeft geopend voor zijn gebruikers om te beslissen welke digitale activa ze vervolgens op het platform willen zien. De projecten die momenteel ter overweging zijn, zijn onder meer Maker, Tether, Decentraland, Huobi Token, Loom Network, Numeraire, OmiseGo, Paxos en TrueUSD.

Het stemmen is begonnen om de volgende twee samengestelde protocolactiva te selecteren!

&# 128499; ️ Maak uw keuze: https://t.co/En6tOQffeo

&# 128218; Leer meer: https://t.co/9uAeCVgcAD

⏱️ Stemmen is twee weken mogelijk!

– Verbinding (@compoundfinance) 28 augustus 2019

“Het stemmen duurt 14 dagen, waarna de 2 winnende tokens aan het protocol worden toegevoegd na het creëren van cToken-integratiecontracten, succesvolle beveiligingsaudits en een bepaling van geschiktheid”, zei de eerder genoemde Leshner..

The Berlin Bump and Beyond

Berlin Blockchain Week was eerder deze maand en een van zijn evenementen – ETHBerlin Zwei – zag geen tekort aan Hackathon-projecten die bovenop Compound zijn gebouwd. Dat gaf het platform een ​​tastbare gebruiksstijging.

Volgens tracker-website DeFi Pulse wint Compound de laatste tijd gestaag aan Maker’s DeFi-dominantie. Natuurlijk domineert Maker nog steeds meer dan 50 procent van het DeFi-ecosysteem, maar het deel van de taart van Maker is langzaam aan het afnemen nu Compound meer aandacht heeft gekregen.

2 / Het totale aanbod van DAI op de markt is in de afgelopen 90d met ongeveer $ 14 miljoen gedaald, gedeeltelijk dankzij CDP’s die naar Compound zijn overgestapt en tools zoals @RTLnieuws‘s Bridge. En dus begint de stabiliteitsvergoeding als gevolg daarvan te dalen. [TVL-kaarten opgenomen ter referentie. Let op verschil in schaal] pic.twitter.com/sckUjnPvL3

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 30 augustus 2019

Het is niet dat de een indrukwekkender is dan de ander, maar dat beide momenteel aan de top van DeFi staan ​​en Compound met name op stoom komt. Dat gezegd hebbende, Maker en Compound zijn verre van vijanden, zoals het DeFi Pulse-team heeft uitgelegd:

“Voorlopig lijken ze een symbiotische relatie te hebben. Maker drukt de DAI af, Compound creëert meer vraag naar DAI in de markt. “

Dharma draait om verbinding

Op 29 augustus kondigde Dharma – momenteel een top 10 DeFi-project aan – aan dat het zijn cryptocurrency-services opnieuw lanceerde nadat het zijn oorspronkelijke aanbod had afgebouwd.

De twist? De nieuwe diensten van Dharma zullen vertrouwen op de liquiditeitspools van Compound. Door af te stappen van cryptolening, zal het eerste aanbod van het project na de herlancering een spaarproduct zijn.

“Door met Compound te werken, kan Dharma zich concentreren op de onderdelen van het bedrijf waar ze het beste in zijn, die naar mijn mening ontwerp, product en gebruikerservaring omvatten, en in plaats daarvan een deel van de stapel uitbesteden”, aldus Arianna Simpson, oprichter van Autonomous Partners en investeerder in Dharma. Op het nieuws.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me