Mesh Networkers GoTenna om Bitcoin te gebruiken voor gedecentraliseerde communicatie

Global Mesh Labs

De geesten achter de off-grid mesh-netwerkstartup goTenna hebben een nieuwe dochteronderneming opgericht, Global Mesh Labs, om een ​​open-sourceplan van het stimuleren van gedecentraliseerde communicatie via bitcoin-microbetalingen op het Lightning Network.

Dat plan, uitgevoerd in de vorm van het Lot49-protocol dat goTenna-ingenieur Richard Myers en mede-oprichter van het bedrijf Daniela Perdomo aan het hoofd stonden, heeft tot doel betrouwbare, peer-to-peer en lage bandbreedte-communicatie te maken via mobiele ad-hocnetwerken (MANET’s) een levensvatbaar alternatief voor gecentraliseerde ISP’s en mobiele providers.

Global Mesh Labs

In het bijzonder is Lot49 ontworpen om MANET’s en betalingskanalen, zoals het Lightning Network, te gebruiken om een ​​internationaal wereldwijd berichtennetwerk te stimuleren, d.w.z. Lot49-relay-knooppunten ontvangen betalingen voor succesvolle transmissies..

.@goTenna had een baby met Bitcoin #LightningNetwork! @BuienRadarNL zal ons open-source Lot 49-protocol incuberen. Visie: een anti-kwetsbaar mesh-gebaseerd wereldwijd berichtennetwerk, vrij van providers & ISP’s. Feedback op whitepaper (door @RTLnieuws ) welkom! https://t.co/ll7PKBvg49 ​&# 128376; ️&# 127757;

– Daniela Perdomo &# 127758;&# 128293; ⌛ (@danielaperdomo) 11 juni 2019

Het systeem draait helemaal om het creëren van een “ nieuwe bottom-up communicatielaag voor internet ”, zei Perdomo, de chief executive officer bij goTenna en een mesh-netwerktechnoloog, die eraan toevoegde dat de communicatie van het protocol anti-fragiel zou zijn, net zoals bitcoin-transacties:

“Mesh-netwerken bieden de Bitcoin-gemeenschap ook een alternatieve transportlaag die gemeenschappen kan bereiken die traditionele netwerken niet kunnen en met verbeterde weerstand tegen bewaking, censuur en natuurrampen.”

De cryptoverse heeft recente vorderingen gezien in bitcoin-transacties die worden gedaan via satelliet- en radiotechnologie. Als Lot49 succesvol wordt uitgevoerd en op grote schaal wordt uitgebreid, voorspelt Lot49 de mogelijkheid dat het Bitcoin-netwerk verder wordt gecementeerd als censuurbestendige openbare infrastructuur, of dat nu voor betalingen, communicatie of gedecentraliseerde ID is.

In een persbericht van dinsdag zei het goTenna-team dat het zou kijken naar samenwerking “met andere hardwareleveranciers die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van het Lot49-protocol met hun eigen apparaten”, wat ongetwijfeld nodig zal zijn als het protocol de komende jaren een mondiaal bereik wil bereiken..

goTenna en Blockstream werken samen op ‘Alternative Transaction Channel’

Vorige maand kondigde Bitcoin-technologiebedrijf Blockstream aan dat het ondersteuning voor de technologie van goTenna had toegevoegd aan zijn Blockstream Satellite-service.

Door de combinatie konden goTenna-gebruikers hun goTenna-hardware-ontvangers gebruiken om Blockstream Satellite-gegevens te verzenden. Zoals Daniel Williams van Blockstream destijds uitlegde:

“Met de Satellite API kunnen gebruikers met bitcoin betalen om berichten of gegevens wereldwijd uit te zenden via het Blockstream Satellite-netwerk. Met de nieuwe goTenna-integratie kunnen gebruikers zonder Blockstream Satellite-hardware nog steeds de Satellite API-gegevens ontvangen en doorgeven met hun goTenna-apparaten. Door mesh-netwerken te gebruiken, kunnen meer mensen contact houden, informatie ontvangen en elkaar in bitcoin betalen. “

De koppeling werd gefactureerd als een manier om privé-bitcoin-transacties te doen via een alternatief transactiekanaal – nog een kleine stap om het Bitcoin-netwerk minder uniform afhankelijk te maken van internet voor nut..

Een natuurlijke pasvorm voor Bitcoin?

De Lot49-whitepaper-release markeert een verdere verschuiving naar Bitcoin voor de makers achter goTenna, die met name experimenteerden met bitcoin-testnet-transacties die werden uitgevoerd via goTenna Mesh-apparaten (momenteel geprijsd op $ 179 USD voor één paar) afgelopen herfst..

Dergelijke experimenten werden mogelijk gemaakt door de TxTenna-app, die is ontwikkeld door zowel goTenna als Samourai Wallet, met het oog op off-grid bitcoin-transacties. TxTenna werd afgelopen mei onthuld.

De app werkt als zodanig: een Samourai Wallet-gebruiker ondertekent een offline bitcoin-transactie en levert die ondertekende transactie vervolgens aan TxTenna. De app geeft vervolgens de transactiegegevens door aan goTenna-apparaten in de buurt totdat een van deze apparaten met een internetverbinding de transactie naar het Bitcoin-netwerk kan verzenden..

De eerste officiële demonstratie van deze alternatieve transactiestroom kwam afgelopen september, toen een Samourai Wallet-medewerker de eerste succesvolle bitcoin-testnet-transactie via TxTenna stuurde..

Eerste tx verzonden via txTenna (mesh-apparaten). Tests uitvoeren met@LaurentMT https://t.co/uKpEaZWJME #MuleTools @goTenna

– TDevD [geen KYC] [geen T&C / ToS /&# 127820;] (@SamouraiDev) 30 september 2018

Die mijlpaal was waarschijnlijk een vroeg teken van wat komen gaat. Naarmate de vooruitzichten voor mesh-netwerken groeien, staat het Bitcoin-netwerk op het punt om veel moeilijker te stoppen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me