Mayweather en DJ Khaled ontwijken ICO-fraude

Mayweather Khaled SEC Prima

De betrokkenheid van twee populaire entertainers in een ICO-fraudezaak van een maand is eindelijk rond.

Volgens een document ingediend bij de United States District Court voor het Southern District van Florida, is de zaak tegen bokslegende Floyd Mayweather Jr. en muziekproducent DJ Khaled voor het promoten van een frauduleuze Initial Coin Offering (ICO) naar bed gebracht.

Mayweather Khaled SEC Prima

Niet overtuigend bewijs

Beide beroemdheden werden aangeklaagd door investeerders in de ICO van Centra Tech, die allemaal beweerden beïnvloed te zijn door hun posten om investeringen in het bedrijf te doen.

In het nieuwe document beweerde rechter Robert Scola echter dat geen van de eisers voldoende bewijs had geleverd dat ze een van de socialemedia-accounts van het paar volgden of de investeringen hadden gedaan als gevolg van hun berichten..

Mayweather zou de tokenverkoop van de startup hebben gepromoot op zijn Twitter-account, met een bericht waarin hij de debetkaart van het bedrijf vasthield en een bijschrift dat zijn 7 miljoen volgers aanspoorde om de tokens te krijgen voordat ze uitverkocht waren..

Mayweather Khalid Centra

De rechter wees er echter op dat de eisers niet genoeg bewijs hadden geleverd om hun acties aan de post te koppelen. Hij wees er ook op dat twee van de eisers hun aankopen hadden gedaan voordat Mayweather een gerelateerd bericht op een van zijn sociale mediaplatforms plaatste. Wat Khaled betreft, zijn zaak werd ook om in wezen dezelfde redenen afgewezen.

Technische details dwingen de aanklacht af

De aanvraag richtte zich ook tot de initiatiefnemers van de ICO en beweerde dat de zaak tegen hen veel gecompliceerder was dan die tegen DJ Khaled en Mayweather. De rechter onthulde onder meer dat de initiatiefnemers nepmensen hadden gemaakt en inloggegevens vervalsten om hun ICO een legitieme uitstraling te geven..

Zo had Justin Sykes, Chief Technical Officer van Centra Tech, twee aanklachten tegen hem laten vallen op basis van technische details.

Volgens de rechter zijn twee aanklachten tegen Sykes afgewezen wegens het ontbreken van specifieke details over zijn betrokkenheid bij het bedrijf en haar website. Hij wees erop dat de klacht van de eiser geen details bevatte over de inhoud van de site, de lanceringsdatum, de vermeende verkeerde verklaringen die waren afgelegd en of de betrokken eisers de site zelfs maar hadden bezocht.

Hoewel er al twee tellingen zijn geschrapt, verduidelijkte het document dat er nog steeds één cruciale telling overblijft.

Niet hun eerste Rodeo

Dit is niet de eerste keer dat Mayweather en Khaled te maken krijgen met juridische problemen over hun betrokkenheid bij ICO’s. EEN persbericht gepubliceerd door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten op 29 november onthulde dat het bureau de aanklachten tegen beide mannen had afgehandeld met betrekking tot de promotie van verschillende ICO’s zonder te onthullen dat ze waren betaald voor hun publiciteit.

De SEC had eerder bekend gemaakt dat alle munten die bij ICO’s worden verkocht, als effecten moeten worden geclassificeerd, en als zodanig moet iedereen die ze promoot de relatie die ze hebben met de uitgevende bedrijven bekendmaken, inclusief het bedrag dat aan hen wordt betaald voor hun promotiediensten, in overeenstemming met de federale veiligheidswetten.

Beide mannen vestigden zich bij de SEC en kwamen overeen om te stoppen met haastige promotie. Ze kwamen ook overeen om de vergoedingen die ze hadden ontvangen aan het bureau over te maken en aanvullende boetes te betalen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst betaalde Mayweather, die $ 300.000 ontving van drie ICO-bedrijven, waaronder Centra Tech, $ 624.775 en stemde ermee in om gedurende drie jaar geen effecten te promoten.

Khaled bleek $ 50.000 te hebben gekregen van Centra Tech, en hij stemde ermee in om een ​​boete van $ 150.275 te betalen en gedurende twee jaar af te zien van effectenpromotie.

De macht van beroemdheden bloeit de ICO-markt

Het verbod van de SEC op ICO-promotie van beroemdheden lijkt ook een slopende invloed te hebben gehad op de wereldwijde ICO-markt.

Volgens een onderzoeksrapport gepubliceerd door crypto-uitwisseling BitMEX op 13 mei, daalde de ICO-markt alleen al in Q1 2019 met maar liefst 97 procent, waardoor slechts $ 40 miljoen aan investeringen werd opgehaald.

Hoewel sommige bedrijven ondanks hun afnemende populariteit ICO’s zijn blijven uitgeven, hebben anderen een nieuwe naam gekregen door over te schakelen op het uitvoeren van Initial Exchange Offering (IEO’s). Het IEO-model bleek succesvoller te zijn, met een geschatte totale marktkapitalisatie van $ 907,7 ​​miljoen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me