Maker Ecosystem overweegt verhoging van stabiliteitsvergoeding om dollarpen te corrigeren

Maker Dai

Aangezien de USD-koppeling van de populaire Dai stablecoin de afgelopen weken onder de $ 1 is gedaald, overwegen de Maker-community, makers en gebruikers van het dual-token MKR- en DAI-ecosysteem een ​​nieuw governancevoorstel gericht op het corrigeren van de dollar-koppeling van de stablecoin..

Dai, een rijzende token-ster in de Ethereum-ruimte, kan zichzelf uitlenen met Collateralized Debt Positions of CDP’s via het Maker-team CDP Portal dapp. Deze posities stellen gebruikers in staat om gedecentraliseerde leningen af ​​te sluiten met ether (ETH) als onderpand. Maker int een zogenaamde “stabiliteitsvergoeding”, momenteel 1,5 procent, op alle Dai die via CDP’s worden gegenereerd.

Maker Dai

Governancevoorstel om de stabiliteitsvergoeding van Dai te verhogen

Op maandag 4 maart zei het Maker Foundation Interim Risk Team, waarvan Richard Brown, directeur van Maker community development, “ambachtelijke voorstellen heeft gedaan die de gemeenschap in staat stellen een gezond monetair beleid te voeren om vraag en aanbod van Dai in evenwicht te houden”, heeft een bestuursvoorstel ingediend om de Dai Stability Fee te verhogen tot 3,5 procent.

Het voorstel van de Governance Poll om de stabiliteitsvergoeding met 2% te verhogen is nu 72 uur van kracht. Dit zal een stemming van de uitvoerende macht op 8 maart informeren. Krijg hieronder meer achtergrondinformatie: https://t.co/jcX3V3LLUv #VoteOrDai

– Maker (@MakerDAO) 4 maart 2019

Een stemperiode voor Governance Poll loopt tot 7 maart. Gedurende deze tijd kunnen houders van MKR-token stemmen een resolutie ter ondersteuning of tegen de verhoging van de vergoeding. De resolutie zal worden gebruikt als leidraad voor een laatste Executive Vote op 8 maart.

In een community-aankondiging zei Maker’s Brown dat het Risk Team’s laatste analyses aangegeven dat er acute actie moest worden ondernomen om de Dai-peg terug te brengen naar $ 1:

“Een onderzoek van de beschikbare gegevens suggereert sterk dat een verhoging van de stabiliteitsvergoeding gerechtvaardigd is. De wisselkoers van Dai op verschillende grote beurzen, zoals Coinbase Pro en Bitfinex, schommelt gedurende 1-2 maanden constant in het bereik van $ 0,975 tot $ 0,985. Gedecentraliseerde beurzen met voldoende volume / liquiditeit, zoals Eth2Dai, bevestigen dezelfde discrepantie. “

Brown zei dat grote Dai-voorraden “onder marktmakers en propdesks” en een matige impact “van de eerdere stijgingen van de stabiliteitsvergoeding” de kern waren van waarom een ​​verdere verhoging van de kosten nodig was..

“Het stimuleren van CDP-sluitingen door middel van een verhoging van de stabiliteitsvergoeding (waardoor de uitstaande Dai wordt verminderd) wordt sterk gezien als de juiste actie”, voegde hij eraan toe..

Sluit uw CDP af, waarom niet!

De Dai Stability Fee wordt gegenereerd gedurende de levensduur van een CDP, dus hoe langer u uw positie open heeft staan, hoe meer schulden u opbouwt.

Een tariefstijging van 1,5 procent zorgt ervoor dat CDP’s zoveel duurder worden, met het idee dat sommige gebruikers natuurlijk hun posities zullen sluiten – en dus de hoeveelheid bestaande Dai zullen verminderen – om de prijsstijging te vermijden.

Onlangs wordt MakerDAO echt getest.

De DAI-waarde is gemiddeld lager dan $ 1 en kan blijven bestaan ​​omdat er te veel DAI’s worden gemaakt. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door mensen die DAI creëren om te lenen / marge via Defi-tools (bijv.Compound).

Oplossing? Verhoog de stabiliteitsvergoeding aanzienlijk. https://t.co/KUD580IZ2F

– Philippe Castonguay (@PhABCD) 4 maart 2019

Het valt natuurlijk nog te bezien of een stabiliteitsvergoeding van 3,5 procent voldoende zal zijn om de Dai-koppeling op korte termijn recht te zetten, aangezien twee eerdere vergoedingsverhogingen tot nu toe niet effectief bleken..

De introductie van het voorstel benadrukt op zijn minst dat de Maker-gemeenschap momenteel worstelt met de beste manier om de stabiliteit terug te brengen naar zijn steeds populairder wordende stablecoin..

Nadenken over rentetarieven

Naarmate de visie van het Ethereum-ecosysteem op open financiering voortschrijdt, is er een reeks van toestemmingloze kredietplatforms in opkomst.

Degene die we tot nu toe hebben besproken, is Maker CDP Portal dapp, die een renteverhoging tot 3,5 procent verwacht. Het is nog niet duidelijk of er over die verhoging zal worden gestemd, maar er lijkt veel steun te zijn rond de stijging.

Twee andere kanshebbers voor Ethereum’s stablecoin-leenmantel zijn Compound en Dharma-hendel. Compound gebruikt variabele rentetarieven, die continu omhoog of omlaag schuiven. En Dharma Lever, een platform voor het lenen en uitlenen van cryptovaluta, bevindt zich momenteel in de alfafase en heeft een voorlopige rentevoet van 0,1 procent, hoewel Max Bronstein van Dharma heeft gezegd dat het tarief ‘onderhevig is aan verandering op basis van de marktvraag’.

Hoe alle drie deze platforms het de komende jaren zullen vergaan, is voorlopig een open vraag, maar cryptoverse gebruikers zullen hun rentetarieven in de toekomst zeker goed in de gaten houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me